کد خبر: 4263727
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۷
طی نشستی در ایکنا انجام می‌شود

بررسی راهبردی عملیات رسانه‌ای در کریدور ترانزیتی آیمک(IMEC)

شصت و چهارمین نشست تخصصی اندیشکده راهبردی رسانه‌ها و فضای مجازی با محوریت بررسی راهبردی عملیات رسانه‌ای در کریدور ترانزیتی آیمک(IMEC) چهارشنبه، 17 بهمن برگزار می‌شود.

بررسی راهبردی عملیات رسانه‌ای در کریدور ترانزیتی آیمک(IMEC)

به گزارش ایکنا، شصت‌و‌چهارمین نشست تخصصی اندیشکده راهبردی رسانه‌ها و فضای مجازی با محوریت بررسی راهبردی عملیات رسانه‌ای در کریدور ترانزیتی آیمک(IMEC) و افکار عمومی منطقه و همکاری با اسرائیل برگزار می‌شود.

آیمک در نشست چهارجانبه‌ای که سال 2022 در پی عادی‌سازی روابط بین امارات عربی متحده و رژیم اسرائیل برگزار شد، شکل گرفت. این نشست با حضور سران ایالات متحده آمریکا، امارات عربی متحده، اسرائیل و هند در بحبوحه سفر برنامه‌ریزی‌شده جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا به غرب آسیا برگزار شد و توافق چهارجانبه در راستای توافقنامه صلح آبراهام پایه‌ریزی شد که توانسته بود تا آن زمان روابط اسرائیل و 3 کشور عربی از جمله امارات، مراکش و بحرین را عادی‌سازی کند.

هدف کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا که به‌اختصار «آیمک» نامیده می‌شود، ایجاد یک مسیر تجاری پیوسته باهدف اتصال هند، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، اردن، اسرائیل و در نهایت اروپا است. این پروژه یک کریدور حمل‌ونقل چندوجهی است که سواحل غربی هند را از طریق خطوط دریایی به بندر جبل‌عامل امارات و از آنجا از طریق خطوط ریلی شبه‌جزیره عربستان به اردن و در نهایت به بندر حیفا در اسرائیل متصل می‌کند. قرار است کالاها از بندر حیفا به بندر پیرئوس یونان و از آنجا از طریق خطوط ریلی، زمینی و دریایی به سایر کشورهای اروپایی منتقل شود.

کورش پارسا معین، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در گفت‌وگو با ایکنا درباره اهداف اصلی بررسی راهبردی عملیات رسانه‌ای پروژه کریدور ترانزیتی آیمک گفت: نخستین هدف جهاد تبیین است، این امر از منویات مقام معظم رهبری بوده و خود ایشان در صف مقدم جهاد تبیین هستند. ایشان در بیانات خود در خطبه عربی نماز جمعه نصر درباره این طرح غربی که با دور زدن ایران قصد انتقال انرژی از سرزمین‌های اشغالی به اروپا را دارد، هشدار دادند؛ این مسئله باعث شد همگان بفهمند که زیر پوست این کریدور چه هست.

وی همچنین افزود: مقام معظم رهبری همواره از دانشگاهیان خواسته‌اند برای رفع چالش‌ها یا پیشگیری از وقوع چالش، مبارزه با تهدیدها و کمک به حل آن در صف اول باشند و چه در امر تبیین چه در اجرای امور نقش‌آفرینی کنند. بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند و اندیشکده راهبردی رسانه‌ها و فضای مجازی با درنظر داشتن اهمیت این مسئله در این مسیر گام برداشته و با بررسی رسانه‌ای نسبت به رصد خبری این طرح یافته‌هایی داشته‌اند.

پارسا معین افزود: مسئله دیگر اینکه آیمک قبل از طوفان الاقصی در حال انجام بود اما پس از وقوع این عملیات این پروژه کاملاً متوقف شد و بلافاصله پس از امضای توافق آتش‌بس در غزه، رژیم اسرائیل با اعزام نماینده خود به امارات خواستار پیگیری این پروژه در ادامه پروژه عادی‌سازی و معامله قرن موسوم به صلح ابراهیم و خاورمیانه بزرگ و خاورمیانه کوچک شد.

وی با اشاره به اینکه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اواخر 2024 در سازمان ملل با شانتاژ رسانه‌ای و نمایش طرح کریدورها و معرفی محور برکت و نکبت و .. این جریان را تبدیل به خط خبری رسانه‌های غربی کرد، یادآور شد: تیم پژوهشی اندیشکده با بررسی رسانه‌های بیش از 20 کشور یافته‌هایی داشت از جمله اینکه در یوتیوب و واتس‌‌اپ این خط با سمت و سوی منافع اقتصادی دنبال و سعی شده با تطمیع افکار عمومی، بر اشتغال‌زایی این طرح، توسعه و درآمدزایی و جنبه‌های اقتصادی آن تأکید داشته باشد. دیگر اینکه طی 480 روز جنگ غزه در کنار همه جنایات رژیم غاصب اسرائیل در غزه و درحالی که تنها یمن مسیر آبی کشتی‌هایی که آذوقه و مایحتاج اسرائیلی‌ها را تأمین می‌کردند بسته بود، اما کشورهای جنوب خلیج فارس، اردن و ترکیه در هم‌پیمانی با اسرائیل راهی زمینی را باز کردند که آب، آذوقه و سلاح به رژیم صهیونیستی برسد. 

وی گفت: این خود خیانتی به برادران فلسطینی بود تا جایی که اخیراً صدای «فرانچسکا آلبانیز»، گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل هم درآمد و گفت اسرائیل قصد دارد مردم غزه را به مصر و اردن کوچ دهد اما کشورهای عربی کوچکترین اعتراضی نکرده‌اند.

در همین راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند با بهره‌بری از اساتید و نخبگان علمی کار پژوهش‌محور خود را آغاز و یافته‌های علمی خود را در قالب 18 مقاله معتبر ارائه کردند.

وی افزود: با انجام این تحلیل رسانه‌ای طی مدت 5 ماه کار پژوهشی و برنامه‌ریزی شده در مجموع 30 مقاله به دبیرخانه رسید و داوری شد که از این میان به 18 مقاله امتیاز داده شد و سه پنل سخنرانی برای ارائه آن‌ها در این نشست علمی تدارک دیده شده است. 

در ادامه جدول سخنرانی‌ها با ذکر نام محقق و نام مقاله ارائه شده است:

بررسی راهبردی عملیات رسانه‌ای در کریدور ترانزیتی آیمک(IMEC)

این نشست علمی به همت اندیشکده راهبردی رسانه‌ها و فضای مجازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند، بسیج اساتید و با همکاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در محل این رسانه به نشانی تهران؛ خیابان انقلاب؛ خیابان قدس؛ خیابان بزرگمهر؛ پلاک ۸۵ روز چهارشنبه، 17 بهمن ساعت: ۱۲/۳۰ الی ۱۷ برگزار می‌شود.

بررسی راهبردی عملیات رسانه‌ای در کریدور ترانزیتی آیمک(IMEC)

انتهای پیام
captcha