کد خبر: 4264275
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۷

یونسکو: بازسازی مسجد تاریخی موصل به پایان رسیده است

دبیر کل یونسکو اعلام کرد کار بازسازی مسجد تاریخی موصل به اتمام رسیده است. وی این مسجد را نماد امید و احیای زندگی برای مردم این شهر دانست.

به گزارش ایکنا به نقل از نشنال، ادری آزوله، دبیرکل یونسکو می‌گوید پروژه سازمان ملل در بازسازی تعدادی از معروف‌ترین اماکن مذهبی عراق، نشاط فرهنگی و انسجام  اجتماعی را به شهر موصل بازگردانده است.

وی این پروژه را جاه‌طلبانه‌ترین و تاثیرگذارترین کار این نهاد توصیف کرد.

بازسازی مسجد تاریخی نوری و مناره الحدبه آن هشت سال پیش پس از نابودی آن توسط داعش در سال 2017 آغاز شد. همچنین کار مرمت دو کلیسای الصفا و الطاهره در موصل نیز انجام شده است.

آزوله در آغاز سفر غیررسمی خود به عراق گفت که تکمیل طرح احیای روح موصل، که بیشتر هزینه آن توسط امارات تامین مالی شده نماد مقاومت، اتحاد و امید برای موصل است.

مدیرکل یونسکو گفت: این پروژه گواهی بر شخصیت منحصر به فرد شهر و عزم مردم موصل برای بازپس‌گیری میراث و هویت خود است.

ازوله گفت: مسجد نوری اهمیت تاریخی و معنوی بی‌نظیری برای مردم  موصل دارد و بازسازی آن به‌عنوان نمادی قدرتمند از احیاء زندگی در این شهر عمل می‌کند. امروز این مسجد بار دیگر به چراغ امیدی تبدیل می‌شود.

ازوله همچنین گفت که این پروژه از زمان آغاز به کار 3000 شغل در موصل ایجاد کرده است.

وی افزود: به یادماندنی ترین خاطره من زمانی است که داربست مناره الحدبه برداشته شد و ما اکنون می‌توانیم دوباره آن را ببینیم؛ این مناره که قبل از تخریب خم شده بود بهخواست مردم موصل به همان شکل قبلی بازسازی شد.

وی از کارگران، مهندسان، کارشناسان، سازمان‌های غیردولتی محلی، نمایندگان مذهبی و جامعه برای کمک به موفقیت این کار تشکر کرد و گفت: این ابتکار، قبل از هر چیز، یک اقدام انسانی است.

یونسکو با چالش‌های زیادی از جمله پاک‌سازی محل از مین‌ها، نجات آثار تاریخی از آوار و شیوع کووید-۱۹ که پیش‌بینی بازسازی پنج ساله را به تعویق انداخت، مواجه شد. آنها همچنین تلاش کردند تا آجرهای تخریب شده را بازسازی کرده و دوباره به ساختمان اضافه کنند.

ازوله گفت: کار در یک محیط پس از جنگ پیچیدگی بسیار زیادی داشت. با این حال اکتشافات غیرمنتظره باستان‌شناسی در زیر مسجد یکی از نکات برجسته این ابتکار برای یونسکو بود.

یونسکو: بازسازی مسجد تاریخی موصل به پایان رسیده است

وجه تسمیه مسجد نوری به سازنده آن یعنی نورالدین زنگی باز می‌گردد که در سال ۱۱۷۲ میلادی آن را بنا کرد. در سال ۱۹۴۲ میلادی این مسجد که تخریب شده بود بازسازی شد. پس از تسلط داعش بر بخش‌هایی از عراق در سال ۲۰۱۴، ابوبکر البغدادی، رهبر این گروه، تأسیس به اصطلاح خلافت خود را از داخل مسجد اعلام کرد. این مسجد در سال ۲۰۱۷ به دست داعش تخریب شد.

 سازمان یونسکو از سال ۲۰۱۹ میلادی، حدود ۱۰۰ میلیون دلار که نیمی از آن به وسیله امارات تأمین شده برای احیای این مسجد جمع‌آوری کرد. مرمت مسجد بخشی از پروژه احیای روح موصل است که شامل بازسازی دو کلیسا و سایر مکان‌های تاریخی نیز می‌شود. یونسکو با اشاره به اجرای طرح احیای روح موصل اعلام کرد: پیوستن به این طرح فرصتی بی‌نظیر برای ایجاد تغییر در زندگی ساکنان موصل و کمک به آنان برای بازسازی بناهای شهرشان پس از آزادی از دست داعش است.
انتهای پیام
captcha