کد خبر: 4266039
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۹
مروری بر آخرین تحولات فلسطین

از تأکید حماس بر مبادله اسرا طبق توافق تا مخالفت یهودیان آمریکا با طرح ترامپ

جنبش حماس اعلام کرد که پس از مذاکرات و رایزنی‌های میانجی‌گران و تعهد رژیم صهیونیستی به انجام تعهداتش در چارچوب توافق آتش‌بس غزه، مبادله اسرا طبق برنامه‌ریزی قبلی انجام خواهد شد.

به گزارش ایکنا، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که مبادله اسرا طبق مفاد مندرج در توافق آتش‌بس انجام خواهد شد.

در بیانیه جنبش حماس آمده است: یک هیئت جنبش حماس به ریاست «خلیل الحیه»، رئیس جنبش حماس در غزه و رئیس هیئت مذاکره‌کننده، مذاکراتی با برادران میانجی‌گر به‌منظور بررسی روند اجرای توافق آتش‌بس و تبادل اسرا، به‌ویژه پس از نقض‌های متوالی توافق توسط رژیم صهیونیستی انجام داد.

این هیئت در قاهره با ژنرال «حسن رشاد» رئیس دستگاه اطلاعات عمومی مصر، دیدار کرد و همچنین گفت‌وگوهای تلفنی با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، انجام داد.

در ادامه این بیانیه آمده است: هیئت حماس جلسات و تماس‌هایی با مسئولان پرونده مذاکرات در مصر و قطر و همچنین با تیم‌های فنی برادران میانجی‌گر که پیگیر اجرای کامل توافق هستند، برگزار کرد. در تمامی این دیدارها و گفت‌وگوها، تمرکز بر پایبندی به اجرای تمامی مفاد توافق، به‌ویژه در مورد تأمین سرپناه برای مردم، ورود فوری خانه‌های پیش‌ساخته، چادرها، تجهیزات سنگین، لوازم پزشکی، سوخت و ادامه جریان کمک‌های انسان‌دوستانه و تمامی موارد مندرج در توافق بوده است.

جنبش حماس افزود: این مذاکرات در فضایی مثبت انجام شد و برادران میانجی‌گر در مصر و قطر تأکید کردند که تمامی این موارد را برای رفع موانع و پر کردن شکاف‌ها پیگیری خواهند کرد. بر این اساس، حماس موضع خود را مبنی بر اجرای توافق مطابق با آنچه امضا شده است، از جمله تبادل اسرا بر اساس جدول زمانی مشخص‌شده، مورد تأکید قرار می‌دهد.

 از تأکید حماس بر مبادله اسرا طبق توافق تا کوتاه‌آمدن صهیونیست‌ها

کوتاه‌آمدن صهیونیست‌ها از تهدیدات علیه حماس

رژیم صهیونیستی پس از آنکه دید، با تهدید به آغاز جنگ نمی‌تواند حماس را از تصمیمش برای توقف مبادله اسرا منصرف کند، با اجرای بخشی از تعهداتش طبق توافق آتش‌بس، در تکاپوی جلب رضایت مقاومت است.

رسانه‌های فلسطینی گزارش دادند که پیش از ظهر امروز، دست‌کم ۱۰ کامیون حامل چادر از گذرگاه کرم شالوم وارد نوار غزه شد و دوازدهمین کاروان حامل بیماران و مجروحان فلسطینی از این باریکه خارج شد تا بیماران و مجروحان در خارج از فلسطین، طبق توافق آتش‌بس تحت درمان قرار گیرند.

کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز امروز اعلام کرد که کابینه اسرائیل به زودی سوخت و کانکس وارد غزه خواهد کرد تا با جلب رضایت حماس، به این شکل امکان تبادل اسرا با این جنبش در روز شنبه فراهم شود.

شبکه خبری القاهره نیز از صف‌کشی خودروهای سنگین و کاروان‌های حامل تجهیزات سنگین در مقابل گذرگاه رفح در سمت مصر و آمادگی برای ورود به نوار غزه خبر داد و اعلام کرد که کامیون‌های حامل خانه‌های پیش‌ساخته نیز در انتظار ورود به نوار غزه هستند.

خبرگزاری سما فلسطین نیز گزارش داد که منابع میدانی در نوار غزه اعلام کرده‌اند که امروز ۸۰۱ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه وارد نوار غزه شده و از این تعداد؛ ۲۳۱ کامیون از طریق دو گذرگاه بیت‌حانون (ایرز) و زیکیم به شمال غزه وارد شده و ۵۷۰ کامیون از گذرگاه کرم ابو سالم وارد این باریکه شده است.

در چنین فضایی، رئیس دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه همچنان، از کمبود تجهیزات لازم برای رفع نیازهای اساسی آوارگان فلسطینی و ایجاد سرپناه برای آنها خبر می‌دهد.

وی در گفت‌وگو با الجزیره تصریح کرد که به رغم بهبود شرایط برای رفع برخی نیازها، اسرائیل همچنان از تعهدات خود که در توافق آتش‌بس درج شده، طفره می‌رود. تنها حدود ۴۰ درصد از ۲۰۰ هزار چادر مورد نیاز فوری، وارد نوار غزه شده و هنوز هیچ کانکسی (خانه پیش‌ساخته‌ای) وارد نشده است.

این مقام مسئول در نوار غزه تأکید کرد که این منطقه از یک فاجعه انسانی رنج می‌برد و نیازمند تلاش‌های بیشتر برای وارد کردن تجهیزات مربوط به سرپناه برای آوارگان است. از سوی دیگر، رژیم اشغالگر همچنان از ورود تجهیزات سنگین مورد نیاز برای کشف پیکرهای شهدا و آواربرداری جلوگیری می‌کند.

وی تأکید کرد که در این سرمای شدید و شرایط بد آب و هوا، ۱.۵ میلیون آواره بدون سرپناه هستند.

ورود کامیون‌های حامل چادر به نوار غزه در حالی صورت می‌گیرد که از زمان اجرای مرحله نخست توافق آتش‌بس در غزه از ۱۹ ژانویه گذشته، رژیم صهیونیستی بارها آن را نقض کرده و نظامیان اسرائیلی تقریبا هر روز در این مدت، با گلوله و پهپاد در مناطق مختلف نوار غزه، فلسطینی‌ها را هدف قرار داده‌اند.

نقض‌های مکرر آتش‌بس و عدم پایبندی اسرائیل در اجرای بندهای توافق آتش‌بس، موجب شد که ابوعبیده سخنگوی حماس طی بیانیه‌ای اعلام کند که روند تحویل اسرای دشمن را تا اطلاع ثانوی به تأخیر می‌اندازد و در روز شنبه آینده، تبادل اسرایی صورت نمی‌گیرد مگر این‌که اسرائیل به تعهداتش پایبند شود.

از تأکید حماس بر مبادله اسرا طبق توافق تا کوتاه‌آمدن صهیونیست‌ها

وزیر افراطی صهیونیست: در مقابل حماس تسلیم شدیم

وزیر مستعفی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی بار دیگر به شکست این رژیم در مقابل مقاومت فلسطین اذعان کرد.

ایتمار بن گویر در واکنش به مجبور شدن رژیم اشغالگر به قبول خواسته‌های جنبش حماس برای پایبندی به مفاد آتش‌بس غزه گفت: دولت نتانیاهو به جای بهره‌برداری از اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای سرکوب حماس، به تسلیم شدن در مقابل این گروه ادامه داد.

اظهارات بن گویر در حالی است که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که پس از مذاکرات و رایزنی‌های میانجیگران و تعهد رژیم صهیونیستی به انجام تعهداتش در چارچوب توافق آتش‌بس غزه، مبادله اسرا طبق مفاد مندرج در توافق آتش‌بس انجام خواهد شد.

 از تأکید حماس بر مبادله اسرا طبق توافق تا کوتاه‌آمدن صهیونیست‌ها

مخالفت آمریکایی‌ها با طرح ترامپ برای مالکیت غزه

نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می دهد که ۶۴ درصد از آمریکایی‌ها با پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور برای «تسلط» و «مالکیت» نوار غزه و تبدیل آن به آنچه او به عنوان «منطقه توسعه یافته و زیبای خاورمیانه» توصیف می‌کند، مخالف هستند.

براساس این نظرسنجی که توسط اندیشکده و شرکت نظرسنجی داتا فور پروگرس ( Data for Progress) انجام شده است، بخش قابل توجهی از شرکت کنندگان در این نظرسنجی مخالفت خود را با این پیشنهاد ترامپ اعلام کردند.

طبق این نظر سنجی، ۴۷ درصد اعلام کردند که «به شدت» با این طرح مخالف هستند و ۱۷ درصد گفتند که «تا حدودی» با آن مخالف هستند.

در میان دموکرات ها، ۸۵ درصد با این ایده مخالف بودند، در حالی که ۴۳ درصد از جمهوری خواهان مخالف آن بودند. در همین حال، ۴۶ درصد از جمهوری خواهان از این پیشنهاد حمایت کردند.

در این نظرسنجی که ۱۲۰۰ نفر از سراسر آمریکا در آن شرکت کردند، اعلام شده که چنین طرحی شامل «اسکان اجباری» حدود ۱.۸ میلیون فلسطینی ساکن غزه در کشورهای همسایه است.

این اندیشکده در یافته‌های خود اعلام کرد: «اکثریت قاطع رأی‌دهندگان مخالف کنترل غزه توسط آمریکا و آواره ساختن جمعیت فلسطینی‌ آن هستنداز تأکید حماس بر مبادله اسرا طبق توافق تا کوتاه‌آمدن صهیونیست‌ها

برنامه‌ریزی برای برگزاری کنفرانس حمایت از بازسازی غزه

محمد العامور، وزیر اقتصاد ملی فلسطین در نشست شورای اقتصادی و اجتماعی وزرای اتحادیه عرب، در دبیرخانه عمومی این اتحادیه در قاهره پایتخت مصر، به ریاست بحرین، خواستار حمایت از طرح بازسازی غزه شامل بخش‌های اساسی حیاتی مانند آموزش، بهداشت، کشاورزی، مسکن و زیرساخت‌ها شد.

وی بر ضرورت تضمین ورود کالاها به نوار غزه و کار بر روی بازسازی نهادهای بخش بهداشت تأکید کرد و افزود: طرح بازسازی غزه مبتنی بر بازگشت تدریجی روند آموزش، بازسازی ساختمان‌ها، تأسیسات، زیرساخت‌ها و خدمات اساسی به این منطقه خواهد بود.

العامور تصریح کرد: یک اتاق عملیات اضطراری متشکل از نهادهای مختلف دولتی برای پیگیری تلاش‌های امدادی در نوار غزه تشکیل شده است و ما خواستار فعال‌سازی شبکه حمایت عربی برای حمایت از مقاومت و پایداری ملت فلسطین هستیم.

وی در ادامه با اشاره به پیامدهای تجاوز مستمر رژیم صهیونیستی به مناطق فلسطینی به ویژه در نوار غزه اعلام کرد: اقتصاد فلسطین در سال ۲۰۲۴ به میزان ۲۸ درصد در نتیجه پیامدهای تجاوزات و تشدیدبحران مالی، کوچک شده است.

 از تأکید حماس بر مبادله اسرا طبق توافق تا کوتاه‌آمدن صهیونیست‌ها

عملیات ضد صهیونیستی در رام الله

یک جوان 28 ساله فلسطینی عصر امروز (پنجشنبه) نزدیک ایست بازرسی حواره، واقع در جنوب شهر نابلس در کرانه باختری با اجرای عملیات زیرگیری با خودرو، به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت رسید.

وزارت بهداشت فلسطین پس از دریافت اطلاعیه از مرکز عمومی امور مدنی، تاکید کرد عیسی ریاض جبالی، از اهالی شهرک بیِتا، بر اثر تیراندازی اشغالگران به خودرویش نزدیک ایست بازرسی حواره به شهادت رسید و پیکرش توسط نظامیان صهیونیست توقیف شده است.

در همین راستا، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» مدعی شد این جوان فلسطینی قصد داشت عملیاتی را نزدیک ایست بازرسی حواره اجرا کند، اما سربازان صهیونیست با تیراندازی به سمت وی، او را از پای درآورده اند.

به نوشته این رسانه، او با خودروی خود با درب ورودی یک مرکز پلیس صهیونیستی در شمال کرانه باختری برخورد کرده است، و در نتیجه آن، نظامیان رژیم به سوی او شلیک کرده و او را به شهادت رسانده اند.

بر اساس ادعاهای برخی دیگر از رسانه‌های عبری، این جوان فلسطینی قصد ورود به پایگاه نظامی صهیونیستی را داشته، اما پیش از تحقق هدف خود، خودروی او با رگبار گلوله سربازان صهیونیست مواجه شده است.

از سوی دیگر ، منابع خبری محلی گزارش داده اند که نظامیان رژیم صهیونیستی از رسیدن نیروهای امدادی به این جوان فلسطینی ممانعت به عمل آورده و او را در محل حادثه، نزدیک یک پایگاه نظامی در نابلس، رها کرده‌اند.

در این میان ، جنبش مقاومت اسلامی حماس در بیانیه‌ای این عملیات قهرمانانه را تبریک گفت.

 از تأکید حماس بر مبادله اسرا طبق توافق تا کوتاه‌آمدن صهیونیست‌ها

وزیر صهیونیست: در آینده نزدیک از لبنان عقب‌نشینی نخواهیم کرد

خبرگزاری بلومبرگ به نقل از وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی گزارش داد که نظامیان این رژیم در آینده نزدیک از مواضع خود در جنوب لبنان عقب نشینی نخواهند کرد.

این وزیر صهیونیست همچنین مدعی شد: تعهدات لبنان علاوه بر عقب راندن حزب الله از مرز لبنان شامل خلع سلاح این گروه نیز هست.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی هم گزارش دادند که ارتش اسرائیل پنج مقر نظامی جدید در جنوب این کشور تأسیس کرده است و قصد عقب نشینی از آن را ندارد.

اظهارات این وزیر صهیونیست در حالی است که نظامیان اشغالگر در تازه ترین موارد نقض آتش بس در جنوب لبنان خودروها و خانه های مسکونی شهروندان را در شهرک «عدیسه» به آتش کشیدند.

مخالفت یهودیان آمریکا با طرح ترامپ برای غزه

روزنامه «نیویورک تایمز» آمریکا در گزارشی با عنوان «نه به پاکسازی نژادی در غزه» از اعتراضات یهودیان به طرح ترامپ پرده برداشت و روزنامه گاردین نیز در گزارشی اعلام کرد که امضا کنندگان این طومار طرح ترامپ برای پاکسازی غزه از حضور ساکنانش را محکوم کردند.

در این طومار که خاخام های یهودی از جمله «شارون بروس»، «رولی ماتالون» و «الیسا وایز» به همراه تعدادی از مخترعان و فعالان یهودی؛ از جمله «تونی کوشنر»، «ایلانا گلازر»، «نعومی کلاین» و «یواکیم فینیکس» آنرا امضا کرده اند، آمده است که «ترامپ خواستار این شده است که تمامی فلسطینیان از غزه تبعید شوند. ملت یهود به پاکسازی نژادی نه می‌گویند».

انتهای پیام
captcha