کد خبر: 4268177
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۳
مدیر دفتر فقه معاصر حوزه قم خبر داد

دفتر فقه معاصر مرجعی برای پاسخگویی به مسائل کلان حاکمیتی

حجت‌الاسلام اثنی عشری عنوان کرد: دفتر فقه معاصر با تولید مقالات علمی به دنبال آن است که ارتباط اجتهاد حوزه با جامعه دانشگاهی تقویت شود.

حسین اثنی‌عشری، مدیر دفتر فقه معاصر حوزه علمیه

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام حسین اثنی‌عشری، مدیر دفتر فقه معاصر حوزه علمیه قم شامگاه دوشنبه ششم اسفندماه در آئین رونمایی از آثار فقه بورس و اوراق بهادار که در سالن جلسات مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در قم برگزار شد، اظهار کرد: این دفتر از سال ۱۳۹۵ با پنج هدف اصلی آغاز به کار کرده است. 

مدیر دفتر فقه معاصر حوزه علمیه قم بیان کرد: نخستین هدف، تألیف و تدوین کتاب‌هایی برای مقاطع سطح عالی حوزه علمیه بوده است که این موضوع همواره مورد توجه رهبر معظم انقلاب، مراجع تقلید و طلاب در سال‌های گذشته قرار داشته است.

وی ادامه داد: تاکنون دو کتاب در این راستا آماده و بخشی از برنامه آموزشی حوزه علمیه شده‌اند و نزدیک بر هزار طلبه این کتاب‌ها را در کلاس‌ها فرا می‌گیرند و بیش از ۳۰۰ استاد مشغول تدریس آنها هستند.

حجت‌الاسلام اثنی عشری افزود: دومین هدف، گسترش دروس خارج با محوریت فقه معاصر بوده است که از آغاز تأسیس این دفتر، این امر به‌ طور جدی پیگیری شد و تعداد دروس از معدود جلسات اولیه به ۱۰۵ درس در زمینه‌های مختلف فقه معاصر در ۲۳ حوزه کلان گسترش یافته است. 

وی تصریح کرد: موضوعاتی همچون مسائل اجتماعی، رمزارزها، اقتصاد و هوش مصنوعی از جمله محور‌های این دروس هستند که تاکنون ۱۰۸ پایان‌نامه نیز در حوزه فقه معاصر تدوین شده است.

مدیر دفتر فقه معاصر حوزه علمیه قم گفت: هدف سوم به ارائه دروس تمهیدی در حوزه علوم معاصر اختصاص دارد و کتب مرتبط با این موضوع که طی یک قرن گذشته منتشر شده‌اند، نیازمند بازنگری بودند. 

وی ادامه داد: در نتیجه این دروس بازتدوین شده‌اند و هر سال حدود ۱۰۰ درس برای ۱۰۰۰ طلبه در زمینه‌هایی مثل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ارائه می‌شود.

حجت‌الاسلام اثنی عشری عنوان کرد: چهارمین هدف این دفتر، تولید مقالات علمی در فقه معاصر است تا ارتباط اجتهاد حوزه با جامعه دانشگاهی تقویت شود. بسیاری از این مقالات توسط اساتید برجسته و با ادبیات تخصصی حوزوی نوشته شده‌اند.

مدیر دفتر فقه معاصر حوزه علمیه قم اذعان کرد: همواره تلاش شده است این آثار به نحوی تنظیم شوند که برای محافل علمی دانشگاهی نیز قابل استفاده باشند، به‌عنوان نمونه، درس آیت‌الله مروی درباره رمزارز‌ها ابتدا توسط فضلای حوزه نگارش شد، سپس به کتاب تبدیل و با همکاری متخصصان اقتصادی دانشگاه به مقالات علمی تبدیل شد. 

وی افزود: برخی از این مقالات منتشر شده‌اند و حتی برخی از آنها در مجامع بین‌المللی عرضه شده‌اند و همچنین بحث‌هایی پیرامون هوش مصنوعی و علوم انسانی در دانشگاه‌های بین‌المللی مطرح شده است.

حجت‌الاسلام اثنی عشری عنوان کرد: هدف دفتر فقه معاصر حوزه علمیه برای سال آینده حضور فعال‌تر در عرصه بین‌المللی و ارائه آثار فقهی خود است و پنجمین هدف نیز پرداختن به تهیه قوانین، آیین‌نامه‌ها و نقد اسناد بین‌المللی نظیر یونسکو است.

مدیر دفتر فقه معاصر حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: علاوه بر تولید علم، دفتر فقه معاصر به‌عنوان مرجعی برای پاسخگویی به بسیاری از مسائل کلان حاکمیتی فعالیت دارد و چشم‌انداز آن گسترش تدریس دروس اجتهادی در حوزه‌های اقتصادی، تربیتی، اخلاقی و فکری است.

انتهای پیام
captcha