به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری بیست و دومین نمایشگاه زنان و تولید ملی، امروز، ۱۲ اسفندماه با حضور مریم اردبیلی، رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری، مریم اردبیلی، رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران، ضمن تبریک به مناسبت ایام ماه رمضان، با اشاره تغییر ساختار حوزه بانوان شهرداری تهران، اظهار کرد: تاریخچه ساختار زنان در شهرداری تهران فراز و فرودهای زیادی داشته است. این ساختار که از دهه ۸۰ ایجاد شده، در طول زمان توسعه پیدا کرده و حتی فعالیتهای ماندگاری در این حوزه رقم خورده است. ساختار بانوان در ادامه ذیل معاونت فرهنگی تحت عنوان ادارهکل امور بانوان فعالیت کرد.
اردبیلی با بیان اینکه در دورهای نیز ساختار بانوان شهرداری تهران با افول و فرود همراه بود، تصریح کرد: در مسیر تجربهای که در ادارهکل بانوان به دست آمد و در دوره جدید مدیریت شهری، بنا بر این شد تا با نگاه بهتر و بیشتری به حوزه بانوان نگریسته شود. از سال ۱۴۰۰، پست مشاور بانوان شهرداری تهران دوباره احیا و با سمت مدیرکل بانوان شهرداری ادغام شد.
وی بیان کرد: در دوره جدید مدیریت شهری بنا بر این شد تا ساختار بانوان شهرداری تهران به صورت مستقیم زیر نظر شهردار تهران قرار گرفته و بتواند با اختیارات بیشتر و چابکی بالاتر به فعالیت در حوزه زنان و خانواده پایتخت بپردازد. امروز مرکز امور زنان و خانواده شهرداری میتواند بدون طی کردن مسیر طولانی بروکراسی اداری، فعالیتهای خود را در مناطق مختلف شهرداری اجرایی کند.
اردبیلی اظهار کرد: امروز حوزه زنان شهرداری قطعاً به انجام فعالیتهای مشترک با اجزای دیگر شهرداری به ویژه معاونت فرهنگی و اجتماعی میپردازد و طرحهای مشترکی را با بخشهای مختلف شهرداری به مرحله اجرا میرساند. با توجه به اینکه ۱۲ هزار نفر از کارکنان شهرداری تهران بانوان هستند، حتماً طرحهای مشترکی را با بخشهای مختلف شهرداری برای توانمندسازی بیشتر بانوان شهرداری اجرا خواهیم کرد.
رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران ادامه داد: امروز با توجه به توسعه ساختار بانوان در شهرداری تهران، این ساختار حتی میتواند ضمن هماهنگی با نهادها و ساختارهای خارج از شهرداری، نسبت به اجرای برنامهها و پروژههای مشترک اقدام کند؛ لذا امروز مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران با ظرفیت چهار معاونت و ادارات مختلف فعالیت میکند که این مرکز در مناطق مختلف پایتخت نیز ایجاد خواهد شد.
اردبیلی در ادامه با اشاره به برگزاری بیست و دومین نمایشگاه زنان و تولید ملی نیز اظهار کرد: این نمایشگاه از ۱۵ تا ۲۴ اسفندماه ویژه عرضه مستقیم پوشاک و صنایع دستی و با حضور تولیدکنندگان برتر ایرانی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این نمایشگاه طی بازه زمانی اعلام شده، هر شب از ساعت ۱۱ تا ۲۲ در بوستان گفتوگو برگزار میشود، گفت: اتفاق خوبی که افتاده اینکه همزمان با برپایی این نمایشگاه در بوستان گفتوگو، غرفههایی نیز در تعدادی از ایستگاههای مترو و فضاهای بوستانی و تعدادی از بازارچههای دائم شهر تهران برپا خواهد شد.
اردبیلی بیان کرد: غرفهداران این نمایشگاه کارآفرینان و بانوان سرپرست خانوار هستند. همچنین، در مجموع، محصولات تولید شده پنج هزار و ۴۷۹ نفر از بانوان سرپرست خانوار و کارآفرینان در بیست و دومین نمایشگاه زنان و تولید ملی ارائه میشود. یکی از ویژگیهای این نمایشگاه این است که محصولات آن مستقیماً از تولید به مصرف میرسد و این موضوع باعث میشود تا محصولاتی با کیفیت بالا و با قیمت ارزانتر در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.
رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران تصریح کرد: در بیست و دومین نمایشگاه زنان و تولید ملی ۶۲۱ کسب و کار ارائه خواهد شد. یکی از سختگیریهایی که برای فروشندگان نمایشگاه وجود داشته، این است که محصولات ارائه شده باید تولیدات خود ایشان باشد.
وی اظهار کرد: در تلاش هستیم تا مجموعهای از سفارشات را برای بانوان سرپرست خانوار ایجاد کنیم که در این زمینه پنج هزار ست برای شرکت شهربان حریمبان تهیه شد که با این روش محصول با کیفیت و ارزانتری تولید و ارائه شد. امروز حوزه کوثرهای شهرداری بسیار موفق بوده و برنامههای خود را به خوبی اجرا میکنند.
رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران بیان کرد: امیدوارم بتوانیم الگوی کوثرها را در کشور اجرایی کرده و بتوانیم زمینهای را فراهم کنیم تا تمامی بانوان زندانی بتوانند به زندگی بازگشته و از ظرفیت کوثرها برای توانمندسازی و معیشت سالم استفاده کنند. طبق آخرین آمار، تعداد بانوان سرپرست خانوار در سامانه شهرداری تهران حدود ۲۳ هزار نفر است. همچنین، حدود ۱۵ هزار نفر از دختران ایشان نیز تحت پوشش برنامههای شهرداری تهران هستند.
در ادامه، فاطمه یازرلو، معاون ظرفیتسازی و حمایتهای اجتماعی مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران نیز در سخنانی بیان کرد: طبق تکلیفی که از شورای شهر ایجاد شد، ۱۱۵ مرکز کوثر در تهران ایجاد شد که به توفیق الهی اغلب آنها فعال بوده و به بانوان به ویژه بانوان سرپرست خانوار خدمترسانی میکنند.
وی گفت: در این کوثرها علاوه بر زنان سرپرست خانوار، بانوان زندانی دارای رای باز (۳۲۰ زندانی) نیز به همراه فرزندان خود حضور داشته و مجموعه زنان و خانواده شهرداری به دنبال توانمندسازی ایشان و خانوادههای آنها است.
انتهای پیام