کد خبر: 4270162
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۴
سیدمهدی مصطفوی بیان کرد

تشکیل مجلس قرآنی جهان اسلام؛ ضرورتی برای شناخت بیشتر معارف وحی

سیدمهدی مصطفوی، قائم مقام معاونت ارتباطات و امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری اظهار کرد امروز از تشکیل مجلس قرآنی جهان اسلام که متشکل از مسئولان قرآنی کشورهاست، حمایت می‌کنیم و برای افزایش شناخت بیشتر امت اسلام نسبت به معارف قرآن، ایجاد این مجلس را ضروری می‌دانیم.

به گزارش ایکنا به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست «مجلس قرآنی جهان اسلام؛ راهبردی اثربخش در جهت تحقق امت واحده» امروز، ۱۶ اسفندماه در راستای برنامه‌های بخش بین‌الملل سی‌و‌دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن تهران به عنوان سومین نشست قرآنی نمایشگاه در تهران در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

سیدمهدی مصطفوی، قائم مقام معاونت ارتباطات و امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری و رئیس نشست طی سخنانی در این نشست، با بیان اینکه این اجلاس به مدد قرآن کریم و آیات نورانی اش تلاش می‌کند راه‌هایی برای نیل به زندگی متعالی فردی و اجتماعی جست‌وجو کند، افزود: در جهان امروز، ما شاهد فساد و ناهنجاری‌های زیادی همچون ظلم، کشتار، بی سوادی، فروپاشی خانواده‌ها، ناهنجاری‌های اخلاقی و فقر مواجه هستیم که این امر، به جهت دوری از معارف و احکام الهی است. 
وی با تأکید بر اینکه وظیفه معلمان قرآن کریم، امروز خطیرتر و سنگین‌تر از قبل شده است، ابراز کرد: براساس آمارها، گرایش‌ها به دین و به ویژه دین اسلام رو به افزایش است. بنابراین برای تبیین و تبلیغ و معارف‌های ارزشمند قرآن کریم شرایط بسیار آماده است.
مصطفوی با بیان اینکه گروه‌های مردمی که علاقه مند به فعالیت‌های قرآنی هستند در کشورهای مختلف فعال دارند، ادامه داد: در برخی کشورهای اسلامی، بخش‌هایی از حاکمیت، به طور ویژه مسئولیت توسعه فعالیت‌های قرآن محور را به عهده دارند.
وی اظهار کرد: در جمهوری اسلامی ایران بالاترین سطح یعنی مقام معظم رهبری، اهتمام خاصی به توسعه فعالیت‌های قرآنی دارند. شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز سند مهمی به این منظور تنظیم و تصویب کرده است. از این رو، برای تقویت ظرفیت‌های فعال مردمی ما شاهد نشاط قرآنی و فعالیت های قرآنی در کشورمان هستیم.
قائم‌مقام معاونت ارتباطات و امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری گفت: براساس بیانات قرآن کریم، همه انسان‌ها در اصل خلقت برابرند و قرآن هرگونه تفاخر و برتری جویی نژادی و قومی و طبقاتی را رد می‌کند. اینکه خداوند انسان‌ها را به صورت گروه‌ها و قوم‌های مختلف آفریده است برای تعامل با یکدیگر و شناخت متقابل است. شناخت می‌تواند به انسان‌ها کمک کند از تجربیات یکدیگر استفاده کنند و به پیشرفت و تعالی دست یابند.
وی با اشاره به اینکه تقوی و عمل صالح، انسان را نزد خداوند گرامی می‌دارد، بیان کرد: معیار ارزش‌گذاری انسان‌ها تنها، خداوند است. اگر بخواهیم نزد خداوند گرامی باشیم، ابتدا قرآن کریم را باید به خوبی بشناسیم و به دیگران بیاموزانیم. سپس در هر قوم و نژاد و هر کشوری، ارتباط برقرار کنیم. ارتباط، باعث شناخت بیشتر از ظرفیت و نقاط قوت و کمبودهای یکدیگر می‌شود تا بتوانیم کمک کنیم تا موجب رشد یکدیگر شویم.
مصطفوی درباره پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای تشکیل مجلس قرآنی در جهان اسلام، در اجلاس رهبران دینی روسیه ابراز کرد: امروز از تشکیل مجلس قرآنی جهان اسلام که متشکل از مسئولان قرآنی کشورهاست حمایت می‌کنیم و برای افزایش شناخت بیشتر امت اسلام نسبت به معارف قرآن، ایجاد این مجلس را ضروری می‌دانیم. توسعه ارتباطات بین مردم مسلمان در اقصی نقاط جهان و افزایش ارتباط بین مسئولان کشورهای اسلامی در جهت تأمین فعالیت‌های قرآنی، زمینه شکل گیری امت واحده را فراهم می‌کند.
گفتنی است؛ نشست «مجلس قرآنی جهان اسلام؛ راهبردی اثربخش در جهت تحقق امت واحده» با حضور بیش از پنجاه فعال قرآنی از 24 کشور جهان، امروز، 16 اسفندماه به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در تهران برگزار شد.

در این نشست، نخبگان قرآنی از ایران، افغانستان، الجزایر، امارات متحده عربی، اندونزی، اوگاندا، ایتالیا، ایران، بوسنی و هرزگوین، پاکستان، تاجیکستان، تایلند، ترکیه، چاد، چین، روسیه، ساحل عاج، عراق، قطر، گینه، لبنان، نیجریه و هند حضور داشتند. 

انتهای پیام
captcha