کد خبر: 4274838
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۱
ابوالفضل ظهره‌وند:

ترامپ با مذاکره مستقیم به دنبال تسخیر ظرفیت‌های ملی ایران است + صوت

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر اینکه ایران باید شرایط مذاکرات را از منظر منافع ملی خود تعریف کند تا افکار عمومی در داخل و جهان بدانند که آیا ایران علاقه‌مند به مذاکره هست یا نیست؟! گفت: ترامپ با اصرار بر مذاکره مستقیم در عمل تسلیم کردن ایران و تسخیر ظرفیت‌های ملی کشور را دنبال می‌کند.

ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی

ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا، درباره سیاست نامه‌نگاری ترامپ و پاسخ ایران، گفت: این بازی و ترفندی است که ترامپ از آن استفاده می‌کند. ترامپ به دنبال این است که با عملیات روانی، ایران را پای میز مذاکره یا بهتر بگویم، امضای تصمیم‌نامه، بکشاند. 

وی با تأکید بر اینکه آمریکا می‌گوید یا توافق یا جنگ، ادامه داد: مفهوم مذاکره برای ترامپ یعنی رسیدن ایران پای میز و امضای آنچه از قبل تنظیم شده و چانه‌زنی در کار نیست. بر همین اساس ترامپ بر مذاکره مستقیم تأکید دارد و برای همین است که نامه‌نگاری انجام می‌دهد و عملیات روانی به نمایش می‌گذارد.

نمایش ترامپ برای طرفداری از مذاکره

ظهره‌وند تصریح کرد: ترامپ می‌خواهد نشان دهد من طرفدار مذاکره هستم و نه جنگ. درحالی که عملاً او دنبال این است که ایران را به امضای تصمیم‌نامه وادار کند یا اینکه با بکارگیری ابزار تهدید و ورود به جنگ نظامی، جمهوری اسلامی ایران را مجبور به این امر کند.

این نماینده مجلس به لفاظی‌های ترامپ برای تهدید نظامی علیه ایران اشاره و تصریح کرد: آمریکا چنین غلطی را نمی‌تواند انجام دهد و ترامپ نیز این را به خوبی می‌داند. از سوی دیگر متأسفانه پالسی از داخل دریافت می‌کند که آنها عنوان می‌کنند ایران علاقه‌مند به مذاکره، آن هم مذاکره مستقیم است لذا باید مراقب باشیم تا افکار عمومی، فریب این بازی خطرناک و شیطانی ترامپ را نخورد. 

وی ادامه داد: تمام سرنوشت دولت آینده ترامپ، امروز وابسته به اخذ امتیاز از جمهوری اسلامی ایران است اما باید آگاه باشیم و بدانیم اخذ امتیاز از ایران یعنی گرفتن ظرفیت‌های ملی کشور. 

ایران شرایط مذاکرات را تعریف کند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره چگونگی مدیریت این موضوع توسط ایران در مقابل وانمود کردن آمریکا به مذاکره و عدم تمایل ایران به این موضوع، گفت: جمهوری اسلامی ایران برای مدیریت کردن این موضوع باید بین مذاکره یا تسلیم در برابر مطالبات از پیش تعیین‌شده ترامپ، تمایز قائل شود. در واقع ایران باید تبیین کند که مذاکره دارای چه ویژگی‌هایی است و اگر ایران می‌گوید اکنون برای مذاکره، آمادگی دارد بحث این است که از منظر جمهوری اسلامی ایران، به چه چیزی مذاکره گفته می‌شود و فضای مذاکراتی چگونه باید باشد.

وی تأکید کرد: به عبارتی ایران باید شرایط مذاکرات را از منظر منافع ملی خود تعریف کند تا افکار عمومی در داخل و جهان بدانند که آیا ایران علاقه‌مند به مذاکره هست یا نیست و از این طریق مفهوم مذاکره که یک مفهوم تعریف‌شده و عام است، برای افکار عمومی روشن شود. 

تسلیم شدن ایران؛ هدف عملی آمریکا از مذاکره  

ظهره‌وند با تأکید بر اینکه اینگونه نباشد که آمریکا اسم مذاکره را بیاورد اما در عمل به معنای تسلیم کردن ایران و گرفتن ظرفیت‌های ملی کشور باشد، ادامه داد: سکوت در این قضیه و عدم تبیین این موضوع به ضرر ایران خواهد بود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ایران باید دائماً نشان دهد که آماده مذاکره است، افزود: ایران باید مفهوم مذاکره را درست و شفاف تعریف کند و بگوید در چه شرایطی آمادگی مذاکرات را دارد و در چه شرایطی باید مذاکرات انجام شود تا مذاکره عادلانه و برای رفع اختلاف باشد و نه برای از دست دادن ظرفیت ملی و تسلیم شدن. نباید آنچه در اوکراین جهانیان شاهد بودند و برخوردی که با زلنسکی شد برای ما اتفاق بیفتند. 

وی درباره طرح مذاکره غیرمستقیم، تصریح کرد: این عبارتی است که برخی استفاده کردند. این را ترامپ انجام نمی‌دهد چون او نمی‌خواهد زمان را از دست بدهد بلکه او می‌خواهد هرچه سریع‌تر به امتیاز دست پیدا کند چراکه دستیابی به امتیاز برای شرایط دشواری که ترامپ در محیط داخل با آن روبرو است، بسیار ضروری است.

آمریکا به دنبال مذاکره غیرمستقیم نیست

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اگر مذاکرات غیرمستقیم را انجام دهیم در اثنای آن به هر حال، مصاحبه‌هایی صورت می‌گیرد و دیدگاه‌های طرفین در افکار عمومی مطرح می‌شود که این می‌تواند به نفع ایران باشد و ایران در عمل می‌تواند بگوید که فضای مذاکراتی و فضای حاکم بر تیم مذاکره‌کننده آمریکایی چگونه است و آیا می‌توان در این فضا به نتیجه رسید یا خیر؟!

کد

ظهره‌وند در پایان با بیان اینکه طرف آمریکایی چندان علاقه‌مند به این مسئله نیست، گفت: آمریکا همچنان آدرس دیگری می‌دهد و مسیردیگری را دنبال می‌کند و ما باید مراقب باشیم. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام
captcha