کد خبر: 4276095
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۴

آزادی ۲۵۳۰ زندانی غیرعمد در ماه رمضان

به برکت برپایی ۲۸۰ آیین گلریزان حضوری و برگزاری پویش‌های متعدد تلویزیونی در ماه مهمانی خدا زمینه آزادی ۲۵۳۰ زندانی زیر پوشش حمایتی ستاد مردمی دیه فراهم شد.

آزادی ۲۵۳۰ زندانی غیرعمد در ماه رمضانبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند؛ سید اسداله جولایی، رئیس هیئت امنا و علی شمس مدیرعامل ستاد مردمی دیه کشور با حضور در معاونت امور استان‌های صداوسیما از مدیران و دست‌اندرکاران برنامه‌های مناسبتی ویژه نوروز و ماه رمضان تجلیل کرد.

در ابتدای این نشست رئیس هیئت امنا ستاد مردمی دیه کشور گفت: از سال ۱۳۶۹ تا به امروز بیش از ۱۸۰ هزار زندانی جرائم غیرعمد به همت خیران ستاد دیه کشور از سطح زندان‌های کشور آزاد شده‌اند که اوج آمار رهایی این زندانیان غیربزهکار به روز‌های پربرکت ماه رمضان معطوف است.

وی ادامه داد: ماه رمضان امسال به کمک رسانه ملی و برقراری پویش‌های «گره‌گشا باش» در شبکه‌های استانی سراسر کشور، پویش مردمی «هر چی کرمته» در ویژه‌برنامه نوروزی شبکه سه و همچنین تلاش عوامل برنامه هزار‌و‌یک در برپایی پویش «۱۰۰۱ اُمید» شبکه نسیم زمینه آزادی جمعی از زندانیان بدهکار مالی فراهم شد.

جولایی با اشاره به اینکه ستاد دیه کشور تنها متولی آزادی زندانیان جرائم غیر عمد کشور است، افزود: ستاد دیه کشور به آن دسته از زندانیانی کمک می‌کند که بدهی آنها ناشی از چک غیرکلاهبرداری، ضمانت، مهریه، حوادث رانندگی و دیه حوادث کارگاهی است.

در ادامه علی شمس، مدیرعامل ستاد مردمی دیه کشور با اشاره به جزئیات آزادی‌های انجام شده در ماه رمضان امسال اظهار کرد: در تقارن مهمترین مناسبت‌های تقویم قمری با سال شمسی مردم ایران شگفتی‌ساز شدند و با همراهی خالصانه عوامل برنامه‌های پرمخاطب رسانه ملی با مشارکت بالا و کم‌سابقه اقشار مختلف اجتماعی در طول ماه مبارک رمضان دو هزار و ۵۳۰ زندانی بدهکار در جرایم غیرعمد مالی و دیه از بند رهایی یافتند.

وی با اشاره به اینکه ۱۷۶ نفر از محبوسان مساعدت شده را بانوان ایرانی شامل می‌شوند، افزود: در تفکیک زندانیان آزاد شده بدهکاران مالی ناشی از ضمانت، صدور چک یا امضا سفته با ۱۶۸۴ زندانی بیشترین طیف را به خود اختصاص داده‌اند و در ادامه متعهدان به پرداخت مهریه و نفقه با ۷۹۴ مورد و محکومان دیات غیرعمد با ۵۲ مددجو به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

تعدیل ۶۵ درصد بدهی زندانیان

مدیرعامل ستاد دیه کشور بدهی این زندانیان را رقمی بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در فرآیند رسیدگی به پرونده‌ها با استفاده حداکثری از تمهیدات قانونی «اعسار» اعم از تقسط یا تعدیل اقساط نزدیک به ۶۵ درصد دیون در این مرحله از اصل طلب شکات خصوصی کسر شد.

در ادامه شمس درباره آمار زندانیانی که در ماه رمضان و نوروز زمینه آزادی آنها فراهم شده است، افزود: شبکه نسیم از اوایل اسفند سال گذشته با تبلیغات شخصیت محبوب «جناب‌خان» در صدر برنامه‌های آزادی زندانیان جرائم غیرعمد قرار گرفت و در نهایت افزون بر هدف اصلی عوامل آن برنامه تلویزیونی در آزادی هزار و یک زندانی، با استقبال و همیاری خوب شخصیت‌های حقیقی و حقوقی و محبت‌های هنرمندان و ورزشکاران نامی کشور زمینه آزادی یکهزار و ۲۵۴ زندانی جرایم غیرعمد از معبر همین برنامه فراهم شد. 

مدیرعامل ستاد مردمی دیه کشور گفت: شبکه سه سیمه هم به ویژه برنامه‌های نوروز پویش «هرچی کرمته» را برای آزادی زنان زندانی جرائم غیرعمد به راه انداخت که با کمک ۱۳ میلیارد تومانی مردم درهمین پویش تعداد ۱۰۴ زن زندانی بدهکار مالی از بند آزاد شدند.

شمس تأکید کرد: در مجموع با پویش‌های یاد شده و پویش «گره‌گشا باش» شبکه‌های استانی سراسر کشور، تا پایان ماه رمضان ۲ هزار وپانصد زندانی جرائم غیرعمد زندان‌های سراسر کشور آزاد شدند که بدهی آنها ۴ هزار میلیارد تومان بوده و شکات بیش از ۲ هزار میلیارد تومان گذشت کرده‌اند.

برپایی جام‌های رمضان

علیرضا کیخا، معاون امور استان‌های رسانه ملی نیز در ادامه این نشست با اشاره به عزم رسانه ملی برای کمک به آزادی زندانیان غیرعمد افزود: در ماه رمضان مسابقه‌های ورزشی با عنوان جام رمضان برقرار بود و در استان‌ها از این ظرفیت برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی استفاده کردیم.

وی گفت: با همراهی ستاد دیه کشور شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی همه استان‌ها با پویش گره گشا باش پای کار آمدند و شبکه نسیم با برنامه ۱۰۰۱ که اتفاق مبارکی رقم خورد و بنا بر اعلام ستاد دیه کشور، چند برابر سال‌های گذشته زمینه آزادی زندانیان بدهکار مالی فراهم شد. رسانه ملی با همین پویش‌ها زیست مؤمنانه را در ماه رمضان ترویج کرد تا مردم در کنار برنامه‌های عبادی و معرفتی ماه میهمانی خدا، به فکر زندانیان غیرعمد هم باشند.

معاون امور استان‌های رسانه ملی با اشاره به امضای تفاهم نامه با فدراسیون فوتبال در ماه رمضان، افزود: تقریبا هر شب سه الی چهار هزار مسابقه فوتبال در کل کشور برگزار می‌شد که با همین تفاهم نامه، جام‌های رمضان به پویش «گره‌گشا باش» اختصاص داده شد و شرکت کنندگان در این مسابقه‌های ورزشی به آزادی زندانیان کمک کردند.

فاز بعدی آزادی زنان زندانی است

وی افزود: در مجموع چیزی حدود ۵۰ هزار مسابقه ورزشی در جام‌های رمضان شکل گرفت و ما در شبکه‌های استانی سیما، بخش اعظم این مسابقه‌ها را زنده پخش کردیم، ضمن اینکه در همه برنامه‌های استانی زیرنویس پویش «گره‌گشا باش» پخش می‌شد تا مشارکت مردم بیشتر شود.

کیخا تأکید کرد: براساس تفاهم‌نامه‌ای که میان معاونت امور استان‌های صداوسیما و سازمان زندان‌های کشور منعقد شده پویش «گره‌گشا باش» تا پایان فروردین ادامه دارد و بعد از آن نیز در کنار مساله آزادی زندانیان جرائم غیرعمد، توسعه اشتغال زندانیان و کمک به معیشت خانواده آنها نیز را دنبال می‌کنیم.

معاون امور استان‌های رسانه ملی درباره اختتامیه فاز اول پویش «گره‌گشا باش» گفت: فاز اول این پویش که از ماه رمضان آغاز شده پایان فروردین تمام می‌شود و بنا داریم آخرین قسمت سریال پایتخت در مشهد به نمایش عموم دربیاید تا از ظرفیت زائران رضوی برای جمع‌آوری کمک به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد استفاده کنیم.

وی همچنین گفت: برنامه ما برای فاز بعدی پویش یادشده، فراهم کردن زمینه آزادی زنان بدهکار مالی است که براساس برنامه‌ریزی تلاش می‌کنیم، همزمان با میلاد امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) زمینه آزادی بیش از ۷۰۰ زن زندانی جرائم غیرعمد فراهم شود.

انتهای پیام
captcha