کد خبر: 4276484
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۵
حجت‌الاسلام حاجی‌ابوالقاسم بیان کرد:

ویژگی همنشینان با قرآن در سجایای اخلاقی استاد عبایی + عکس

حافظ بین‌المللی قرآن در مراسم سومین روز درگذشت زنده‌یاد عبدالرسول عبایی گفت: استاد عبایی تا پایان حیاتش شاگرد و معلم قرآن باقی ماند، مقامی که بر طبق آیات «الرَّحْمَنُ عَلَّمَ الْقُرْآنَ خَلَقَ الْإِنْسَانَ» در مرتبه‌ای است که خداوند خود را معلم قرآن معرفی می‌کند و این حرکت تعلیمی را بالاتر از خلقت و نشان از انسانیت می‌داند.

مراسم سومین روز درگذشت استاد عبایی برگزار شد + عکس

به گزارش خبرنگار ایکنا، مجلس سومین روز درگذشت استاد عبدالرسول عبایی، پیشکسوت قرآنی کشورمان شب گذشته، ۲۵ فروردین‌ماه، با حضور قاریان، حافظان، مبلغان و استادان قرآن کریم و شاگردان استاد در حسینیه انصارالحسین (ع) واقع در خیابان ری تهران برگزار شد. 

همچنین این مراسم با حضور جمع زیادی از فعالان قرآنی شهر‌های قم و مسئولان مؤسسات قرآنی کربلای معلی و مؤسسات کشور از جمله مدیران و مربیان مؤسسه مهد قرآن و نیز نمایندگانی از عتبه مقدسه حسینی (ع) و عباسی (ع) برپا شد.

در ابتدای این مراسم که اجرای آن را سیدوحید مرتضوی و سیداحمد نجف، از مجریان مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در ادوار مختلف بر عهده داشتند، مهدی حسینی، قاری ممتاز کشورمان آیاتی از کلام‌الله مجید را تلاوت کرد.

همچنین در بخش دیگری از این مراسم که از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱ در جریان بود، محمدحسن ظهوری‌پور، قاری و حافظ قرآن کریم و نوه استاد عبدالرسول عبایی، به تلاوت آیاتی از سوره مبارکه الرحمن پرداخت.

در ادامه این مراسم محمدحسن حسن‌زاده، قاری ممتاز کشوری و از ذاکران اهل بیت عصمت و طهارت در بیان مصیبت اهل بیت (ع) نوحه‌سرایی کرد.

استاد عبایی

گزارش ایکنا حاکی است، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حاجی‌ابوالقاسم، حافظ کل قرآن کریم در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد مرحوم عبدالرسول عبایی نکاتی را پیرامون قرآن کریم و شخصیت این استاد فقید بیان کرد و افزود: قرآن جایگاه عظیمی دارد و در سوره الرحمن که در چنین مراسمی تلاوت آن مورد اهمیت واقع می‌شود، آیاتی است که نعمت‌های الهی را برمی‌شمرد و الطاف الهی را به انسان گوش‌زد و نخستین نعمت را حتی پیش از خلقت انسان، تعلیم قرآن بیان می‌کند. «الرَّحْمَنُ * عَلَّمَ الْقُرْآنَ * خَلَقَ الْإِنْسَانَ»


بیشتر ببینید و بخوانید؛

گزارش تصویری مراسم بزرگداشت استاد عبدالرسول عبایی

عبدالرسول عبایی؛ صدای قرآن تا آخرین نفس + فیلم


وی افزود: قرآن نزد خداوند باارزش‌تر از هر خلقتی است و سخن خدا با مخلوقش انسان است و گویی در این آیات سوره الرحمن می‌گوید انسان به مقام انسانیت نمی‌رسد، مگر اینکه تعلیم قرآن را بر همه نعمت‌ها مقدم شمرد. برخی انسان‌ها جنبنده‌ای بیشتر نیستند، بدترین جنبندگان در نزد خداوند انسان‌های کر و نابینایی هستند که نعمات خداوند را نمی‌بینند و درباره حقایق عالم نمی‌اندیشند. در سایه تعالیم انبیاست که انسان به مقام انسانیت می‌رسد و اگر قرآن نباشد، انسان، انسان نمی‌شود و لذا قرآن به عنوان برترین نعمت در الرحمن مطرح شده است.

استاد عبدالرسول عبایی

این حافظ کل قرآن کریم اظهار کرد: امیر المؤمنین علیه السلام می‌فرماید: خداوند در قرآن تجلی و خودنمایی کرده است و نشانه‌هایی است که ما را به خدا رهنمون می‌شود، نکته دوم اینکه کسانی که در مسیر قرآن گام برمی‌دارند، معلمان قرآن هستند، اگر معلمی شغل انبیاست، معلمی قرآن شغل خداوند است و تعلیم قرآن نشانه اوج مهربانی خداوند است. خدمت در راه قرآن به ویژه در مسیر تعلیم آن از برترین امور است.

این داور مسابقات بین‌المللی قرآن با اشاره به حدیث نبوی اظهار کرد: پیامبر عظیم‌الشأن این نوید را داده‌اند، کسی که قرآن را یاد بگیرد و بیاموزد من خودم دست او را گرفته و به بهشت می‌برم و بر طبق این حدیث استاد عبایی را خود رسول الله(ص) به بهشت خواهند برد، چراکه بهترین انسان آن است که در مسیر تعلیم و تعلم قرآن باشد.

وی تأکید کرد: خوشبختانه تعلیم قرآن در کشورمان به قشر خاصی اختصاص ندارد. کسبه، پزشک، مهندس ساختمان و ... را می‌شناسیم که معلم قرآن هستند و این مژده را به همه آنان می‌دهیم که همه عالم از معلم و شاگرد قرآن استقبال می‌کند.

حسینیه انصالرالحسین

حاجی‌ابوالقاسم با اشاره به همنشینی با استاد عبایی در هیئت داوری مسابقات قرآن اظهار کرد: استاد عبایی متخلق به اخلاق قرآنی بود. مرحوم هم شاگرد و هم معلم قرآن بود و در خاطرات همراهان ایشان شنیده‌ام که حتی یک مکروه را نیز انجام نمی‌دادند. اخلاق، تواضع و ادب را بارها از ایشان دیدم و از نظر علمی ممتاز بودند، اما ذره‌ای تظاهر نداشتند. درختی با میوه زیاد که سر به زیر بود و این ویژگی همنشینان با قرآن است.

وی تصریح کرد: استاد فقید عبایی در زمان مسئولیت اداره هیئت داوری مسابقات که در کنار ایشان حضور داشتم، به یاد ندارم که حتی دقیقه‌ای با تأخیر به مسابقه برسند و این حاکی از نظم همیشگی ایشان است. مرحوم عبایی بسیار ولایت‌مدار بود و بارها از ایشان تمجید از مقام معظم رهبری را شنیده بودم. به خانواده‌های شهدا علاقه‌مند بود و به دفعات استاد ابراز علاقه برای حضور در منازل شهدایی را داشت که حافظ یا قاری قرآن بودند و اگر کسالت این چند سال اخیر ایشان نبود، قطعاً این علاقه خود را به اجرا می‌گذاشتند.

حجت‌الاسلام فومنی موسس مهد قرآن

حاجی‌ابوالقاسم با اشاره به سفرهای متعدد و حضور استاد در مسابقات بین‌المللی کشورهای مالزی، اندونزی و سوریه گفت: ایشان خود را مبلغ ایران می‌دانست و در سفرهایش درصدد بود تا به همگان این پیام را برساند که ایرانی با قرآن بیگانه نیست. 

وی در پایان با اشاره به تدریس قرآن ایشان در رسانه ملی در دهه‌های شصت و هفتاد که در یاد بسیاری از دانش‌آموزان آن دوران هست، عنوان کرد: ایشان عضو همیشگی و مؤثر مرکز طبع و نشر قرآن و از اعضای شورای تحقیق مرکز بودند و علاوه بر تدریس در دانشکده قرآن و حدیث شهرری، عضو جلسات کارشناسی شورای عالی قرآن نیز محسوب می‌شدند.

یادآور می‌شود، خادم‌القرآن و عترت عبدالرسول عبایی، پیشکسوت قرآنی کشورمان صبح بیستم فروردین‌ماه پس از عمری فعالیت در عرصه قرآن کریم به دیار باقی شتافت.

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha