کد خبر: 4275283
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۵
در دیدار نوروزی جامعه قرآنی تأکید شد

نقش‌آفرینی ایکنا در نوآوری و تحول فعالیت‌های قرآنی + عکس

ایجاد کرسی آزاداندیشی، توجه به فرهنگ ایرانی در فعالیت‌های قرآنی، مشارکت در تدوین و نشر خاطرات پیشکسوتان و اساتید قرآنی و برقراری اتحاد میان فعالان قرآنی، توجه و پرداخت مؤثر به نقش زنان در عرصه فعالیت‌های قرآنی و مطالبه‌گری جامعه قرآنی در ایجاد یک تشکل صنفی از جمله موارد درخواستی مدعوین دیدار نوروزی جامعه قرآنی بود که ایکنا می‌تواند در راستا تحقق آنها، فعالیت رسانه‌ای داشته باشد.

مشروح دیداربه گزارش خبرنگار ایکنا، دهمین دیدار نوروزی جامعه قرآنی به همت خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، عصر روز گذشته دوشنبه 18 فروردین‌ماه در محوطه باز خبرگزاری با حضور جمعی از مسئولان، کارشناسان، صاحب‌نظران و اساتید قرآنی کشور برگزار شد.


بیشتر بخوانید؛

دهمین دیدار نوروزی جامعه قرآنی برگزار شد


در ابتدای این مراسم با اجرای حبیب مهکام از پیشکسوتان قرآنی، علی‌اصغر شعاعی؛ قاری بین‌المللی به تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید پرداخت و در ادامه احمد مسجدجامعی؛ وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و از بنیانگذاران ایکنا به عنوان نخستین سخنران این مراسم مطالبی را بیان کرد.

قائم‌مقام مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی با تأکید بر اینکه در اجرای این فعالیت‌ها باید به اصل مسئله ایران و ایرانیت توجه داشت، گفت: ملت‌ها، تمدن‌ها و فرهنگ‌های مختلف ذیل نام مبارک اسلام بارور شده و انواع و اقسام معماری‌ها، قرائت‌ها، خوشنویسی‌ها و ... را ایجاد کرده‌اند.


بیشتر بخوانید؛

مسجدجامعی: توجه به مسئله ایران و ایرانیت در فعالیت‌های قرآنی


عباس سلیمی از پیشکسوتان قرآنی در این دیدار با اشاره به اینکه توجه به خادمان و پیشکسوتان قرآنی بر برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی قرآنی که از مطالبات مقام معظم رهبری است، تأکید کرد.


بیشتر بخوانید؛

عباس سلیمی: ایکنا درصدد تشکیل کرسی‌های آزاداندیشی باشد


مشروح دیدارجلیل بیت‌مشعلی؛ رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور وابسته به جهاددانشگاهی و مدیرعامل ایکنا طی سخنانی کوتاه با تشکر از حضور پیشکسوتان و اساتید قرآنی در این مراسم گفت: سه موضوع را برای طرح در این مراسم آماده کرده بودم که تنها به بیان یک مورد بسنده می‌کنم و آن هم اجرای هفتمین مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در سال جاری است. باید اذعان کنم، این مسابقات از جمله ابتکارات ارزشمند جهاد دانشگاهی است و این سازمان در این مورد فعالیت و کار ارزشمند و اصولی انجام داده است.

مدیرعامل ایکنا ادامه داد: در نیمه ماه مبارک رمضان همزمان با میلاد امام حسن مجتبی (ع) وارد بیست و سه سالگی فعالیت ایکنا شدیم. در طول بیست و دو سال سپری شده از فعالیت‌ خبرگزاری، دوستان و همکارانم بر آن بودند تا به بهترین وجه اخبار و رویدادهای قرآنی را پوشش دهند.

اعلام حضور 64 کشور در هفتمین مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان تاکنون 

رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور تصریح کرد: این مسابقات دوسالانه، تاکنون شش دوره خود را سپری کرده است و مشهد، تهران، تبریز و اصفهان میزبان آن بودند و هفت‌سالی است که بنا به دلایلی از جمله پاندمی کرونا این مسابقات با رکود مواجه شد. در آستانه برگزاری هفتمین دوره هستیم و توانستیم با مساعدت ستاد عالی هماهنگی مسابقات کشور مجوزهای لازم را برای برگزاری آن دریافت کنیم. براساس آخرین آمار 64 کشور به طور رسمی برای حضور اعلام آمادگی کردند و تنها در رشته قرائت، شش نفر مصری متقاضی شرکت در این مسابقات هستند.


بخش اول گزارش تصویری دیدار نوروزی جامعه قرآنی


بیت‌مشعلی افزود: از جمله ویژگی‌های این دوره در فاز نخست انتشار فراخوان ثبت‌نام حضور دانشجویان دانشگاه‌های خارج از ایران است و در گام دوم با مکاتبات صورت گرفته از دانشجویان اتباع خارجی در دانشگاه‌های کشور نیز دعوت خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود دانشجویانی از کشورهای بیبشتری متقاضی حضور باشند.

برگزاری هفتمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان از اوایل اردیبهشت

دبیر هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در پایان با آرزوی سلامتی برای همه اساتید و پیشکسوتان قرآنی و از جمله خادم‌القرآن عبدالرسول عبایی که در بستر بیماری است، گفت: مرحله مقدماتی و نیمه نهایی این دوره از مسابقات در اردیبهشت برگزار خواهد شد.     

مشروح دیداراین گزارش حاکی است در ادامه این مراسم، محمدرضا پورمعین، فعال قرآنی به جمع مجریان مراسم پیوست و از سیدعبدالحمید احمدی از اعضای هیئت علمی جهاد دانشگاهی دعوت به سخنرانی کرد.

احمدی با اشاره بر محوریت فعالیت‌ها و سلسله عملکردهای فرهنگی جهاد دانشگاهی براساس قرآن گفت: تأسیس ایکنا و برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان از جمله شاخص‌ترین فعالیت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی است.


بیشتر بخوانید؛

احمدی: نگاه قرآنی جهاددانشگاهی در برنامه‌ریزی فرهنگی


 مشروح دیدار

در بخش دیگری از این مراسم سیدجواد حسینی از قاریان بین‌المللی به تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید پرداخت که با تحسین حضار روبرو شد و پورمعین با اشاره به حضور رؤسای سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیران اسبق ایکنا، یاد و خاطره شهید حجت‌الاسلام سیدمهدی تقوی، مدیرعامل اسبق ایکنا را گرامیداشت.

در ادامه نیز با حضور مدیران‌عامل ادوار پیشین ایکنا و همچنین حسن بیادی از اعضای سابق هیئت مدیره خبرگزاری بین‌المللی قرآن و همچنین حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی؛ دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، کیک سالروز تأسیس این خبرگزاری برش داده شد.

حسن بیادی در جریان این بخش طی سخنان کوتاهی گفت: پیامبر اکرم(ص) از جمله نکات مهمی که پس از بعثت بیان می‌کنند آن است که برای اتمام مکارم اخلاق برگزیده شده‌ام. ایشان در جریان رسالت بهترین‌ها را برای ما به ارمغان آوردند و حق نداریم که این بهترین‌ها را به سمت متوسط تنزل دهیم، بلکه باید همه این جنبه‌ها سیر صعودی داشته باشد. 

وی ادامه داد: تحریریه ایکنا ابتدای کار در محیطی کوچک شکل گرفت و روز به روز شاهد ارتقا و سیر صعودی آن بودیم. در این بیش از دو دهه، با وجود عزم و اراده‌ای که مسئولان و مدیران آن برای ارتقای فعالیت‌های این رسانه داشتند، اما محدودیت‌هایی به وجود آمد و این سیر آنچنان که مطلوب بود، تداوم نیافت و با وجود آنکه شاهد رسیدن این خبرگزاری به داشتن 40 زبان زنده دنیا بودیم، اما به تدریج تعداد زبان‌های موجود نصف شد.

مشروح دیداربیادی با اشاره به اینکه اگر شاهد رشد روزافزون ایکنا بودیم در شرایط کنونی این خبرگزاری به میزان یک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کوچک برنامه و نوآوری داشت، گفت: همچنین از جمله مظاهر پیشرفت و تأثیرگذاری در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور جهاددانشگاهی، برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان است. در نخستین دوره برگزاری آن به میزبانی اصفهان شاهد بودم که شیخ نعینع از قاریان برجسته مصری اذعان کرد که در میان مسابقات رسمی قرآن به ندرت مسابقه‌ای در سطح کمی و کیفی این مسابقه را شاهد بوده است.     

وی در پایان گفت: حضور مغتنم و داوطلبانه اساتید و پیشکسوتان قرآنی در این مراسم نشان از میزان علاقه و اشتیاق شدید آنها نسبت به عملکرد این خبرگزاری دارد و لذا خواهشمندم همچنان همراهی داشته باشند تا مجموعه فعالیت‌های این رسانه وزین با صلابت گذشته تداوم پیدا کند.  

دیگر سخنران این مراسم، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمصطفی حسینی؛ دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و نماینده ولی فقیه در استان زنجان بود و گفت: در این ایام توفیق داشتم تا کتاب خاطرات احمد ابوالقاسمی از قاریان بین‌المللی با عنوان «ترکش‌ دوست‌داشتنی» را بخوانم. در جایی از این کتاب این پیشکسوت قرآنی با اشاره به حضور استاد سیدمحسن خُدام‌حسینی یکی از پیشکسوتان قرآنی در آئین استقبال از او در بازگشت از مسابقات مالزی دارد که این استاد پیشکسوت به او ابراز می‌کند، تو تنها قرآن با صدای خوش خواندی و به این واسطه دارای این میزان اجر و قرب شدی، پس ببین که اگر برای قرآن کاری اساسی انجام دهی چه میزان محبوب و مقرب خواهی بود.

مشروح دیدار

وی ادامه داد: از  آنچه در این کتاب عنوان شد، وام می‌گیرم و بیشتر این تذکر را به خودم می‌دهم که ما برای قرآن چه کرده‌ایم؟ آیا با وجود اینکه همه‌ چیز ما از قرآن است، آنگونه که بایسته و شایسته بوده است، برای کلام الهی گام مؤثری برداشته‌ایم؟

تأکید رهبری بر اقدامات پرفروغ قرآنی در دو ماه رمضان اخیر

حسینی گفت: مقام معظم رهبری دو سال پیاپی است که در خطبه‌های نماز عید فطر اشاره به اقدامات پرفروغ قرآنی در ماه مبارک رمضان دارند و این امر به آن دلیل است که در جریان ماه رمضان همه دستگاه‌های اجرایی و تصمیم‌ساز در اقدام مشترک و هماهنگ اقدام به برگزاری مجموعه اقدامات و فعالیت‌های قرآنی دارند و این امر بدان معنی است که اقدامی فراجناحی، با اتحاد و یکپارچگی منظم میان همه دستگاه‌ها را در جریان ماه رمضان شاهد هستیم. پس می‌توان نتیجه گرفت که «به اتفاق می‌توان جهان گرفت» و با توسل و تمسک به قرآن و کلام وحی قادر خواهیم بود تا بر مجموعه‌ مشکلات و معضلات اقتصادی، فرهنگی و ... که به آن مبتلاییم فائق آییم. 

وی در پایان مجدد به کتاب خاطرات احمد ابوالقاسمی اشاره کرد و گفت: از همه اساتید و پیشکسوتان قرآنی درخواست می‌کنم در زمینه تألیف و انتشار کتاب خاطرات خود که مطمئناً دربردارنده نکاتی راهگشا در زمینه ترویج و تبلیغ فرهنگ قرآنی است، اهتمام ورزند و ایکنا، کمیسیون تبلیغ و ترویج و همچنین شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز می‌توانند در این راستا به تسهیل این امر و بسترسازی آن اقدام کنند، چرا که ناگفته‌هایی از تجربیات قرآنی این اساتید می‌تواند برای همه و از جمله نسل جوان مفید و سازنده باشد. 


بخش دوم گزارش تصویری دیدار نوروزی جامعه قرآنی


زکیه عبداللهیان؛ دبیر همایش‌ نکوداشت بانوان قرآن‌پژوه و محفل‌دار و مُبلغ قرآنی طی سخنانی به نقش بسزای زنان در امور قرآنی اشاره کرد که در بیش از 80 درصد فعالیت‌های قرآنی سهم دارند و از مسئولان درخواست کرد که این حضور پرشور بانوان در عرصه‌های گوناگون قرآنی را جدی گرفته و سهم ویژه‌ای برای آنها قائل شوند.

اجرای نوجوانان قاری و حافظ قرآن مؤسسه «نسیم فردوس» از شاگردان علی‌اصغر شعاعی در قم از جمله دیگر بخش‌های این مراسم تا پیش از اقامه اذان مغرب و عشا بود و پس از آن نیز سیدمحسن موسوی‌بلده؛ پیشکسوت قرآنی به بیان خاطره‌ای پرداخت و نیز سید‌حسین موسوی‌بلده از قاریان پیشکسوت طی سخنان کوتاهی گفت: از هر یک از اصناف حوزه‌های فرهنگی، ورزشی، اقتصادی و اجتماعی که سراغ بگیرید، مشاهده می‌کنید که همگی آنها دارای خانه و واحد صنفی هستند و البته حق آنهاست، اما دریغ از فعالان قرآنی که دارای یک خانه و واحد صنفی باشند و بتوانند مطالبات به حق خود را درخواست کنند.   

در پایان این مراسم نیز محمدرضا خرمیان؛ قاری بین‌المللی دعای پایانی مراسم را قرائت کرد و عکس یادگاری نیز با حضور همگی مدعوین در دهمین دیدار نوروزی جامعه قرآنی به ثبت رسید.

در این دیدار احمد مسجدجامعی، حسن بیادی، عباس سلیمی، عبدالحمید احمدی، مسعود حبیبی، علیرضا کلانترمهرجردی، سیدمحسن و سیدحسین موسوی‌بلده، مصطفی صدرزاده، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، محمدرضا خرمیان، حبیب مهکام، حجت‌الاسلام علی تقی‌زاده، احمد حاجی‌شریف، مرتضی توکلی،‌ بهروز یاریگل، سیدعلی سرابی، کریم دولتی، محمدتقی میرزاجانی، رشید جعفرپور، مهدی سیفی، سیدجواد حسینی، حجت‌الاسلام سیدرضا موسوی‌واعظ، حجت‌الاسلام سیدمحمدجواد موسوی‌درچه‌ای، ولی یاراحمدی، رحیم خاکی، محمد بادپا، حامد منیری، ابراهیم کرمانی‌نژاد، حمیدرضا احمدی‌وفا، حسین زارعی، منصور آقامحمدی، احمد ابوالقاسمی، سیدمحمود چاوشی، رضا سلامت‌پناه، امین پویا، علی قاسم‌آبادی، محمدحسین فریدونی، حسین فردی، محمدحسین محمدزاده، سیدرضی آقاسیدی، محمدحسن حسنی، حمید صابرفرزام، مصطفی آجرلو، محمدرضا پورمعین، وحید خزایی، مجتبی محمدبیگی، ابراهیم آهور، هادی آرزم، حسن محمدی، جواد باقری‌بیلندی، حجت‌الاسلام گمار، محمد کاکاوند، فروغ‌السادات موسوی‌بلده، زهرا صریحی‌نژاد، فاطمه شیرازی، حنانه خلفی، زکیه عبداللهیان و ... حضور داشتند.

گزارش از سجاد دبیریان

انتهای پیام
captcha