به گزارش خبرنگار ایکنا، اولین نشست بینالمللی سومین مهرواره هوای نو امروز، ۲۶ فروردینماه با حضور هیئتها و نمایندگان مذهبی ۱۶ کشور دنیا در محل سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
در ابتدای این نشست، وحید ملتجی، دبیر سومین مهرواره هوای نو طی سخنانی بیان کرد: برگزاری این نشست بینالمللی دو مسئله اصلی دارد؛ یکی اینکه ما فلسفه شکلگیری و تجربه برگزاری «هوای نو» را ارائه دهیم و مسئله دوم این است که نظر حاضران درباره این مهرواره و راهکارهای آنها برای برگزاری مهروارههای اینچنینی در کشورهای دیگر را به بحث بگذاریم.
وی افزود: به خاطر بوم و فرهنگ متفاوت کشورها، نمیتوان یک نسخه برای این کار در همه کشورها پیچید، بلکه باید توجه به هیئت و گرهگشایی هیئت در جامعه، محور رویدادی قرار گیرد که قرار است در کشورهای دیگر در عرصه هیئت برگزار شود.
ملتجی اظهار کرد: هوای نو یک رویداد آیندهنگر است و راجع به آینده حرف میزند. اینکه هیئت با شکلی که همه میدانیم در سالهای آینده باید کجای مسئله و حل آن در جامعه زندگی قرار گیرد؟ که نقطه متمایز «هوای نو» با دیگر رویدادهای هیئت همین جا است. بر خلاف سایر رویدادهایی که شاید به گذشته هیئت توجه دارند و به بعد سنتی هیئتها میپردازند، «هوای نو» ناظر به آینده هیئت است.
دبیر سومین مهرواره هوای نو تصریح کرد: مردمی شدن هیئتها در دو دهه اخیر در ایران بسیار پررنگ شده است. هیئت یکی از اثرگذارترین و قویترین تشکل و نهادهایی است که میتواند در مناسبات فرهنگی و اجتماعی اثرگذار باشد و به همین دلیل این نهاد برای ما اهمیت ویژهای دارد. بسیاری از هیئتهای سنتی فقط مسئله برپایی آیین هیئت را مدنظر دارند و این در حالی است که هیئتهای روزآمدی که در مهرواره «هوای نو» مدنظر قرار گرفتهاند، علاوه بر برگزاری مناسک سنتی، به فعالیتهای اجتماعی هم میپردازند.
ملتجی در ادامه سخنان خود بیان کرد: شکل برگزاری مهرواره هوای نو چیزی شبیه به رقابت سالم در امر خیر است. دبیرخانه مهرواره هوای نو در سومین دوره برگزاری این مهرواره ۳۱ رشته را در نظر گرفت که هیئتها میتوانستند فعالیت خود در هر یک از رشتههای اعلامی را در سایت مهرواره بارگذاری کنند.
وی افزود: برخی از فعالیتهای هیئتهای به شکل متن، برخی تصویر، فیلم، محصول و ... است که همگی در سایت مهرواره تجمیع شده و در معرض دید هیئت داوران مهرواره قرار میگیرد. برای مثال یکی از رشتههای مهرواره هنر در هیئت است که آثار ارسالی از هیئتهای مذهبی از سوی پنج داور شاخص در این حوزه بررسی و داوری میشود.
ملتجی تصریح کرد: داوران مهرواره آثار ارسالی را براساس شاخصهای مدنظر و نه براساس نظرات شخصی داوری میکنند. رشتههایی که دارای آثار زیاد باشند، ابتدا در معرض هیئت انتخاب مهرواره قرار گرفته و سپس، آثار منتخب برای داوری در اختیار داوران قرار میگیرد. در مهرواره هوای نو چیزی به نام نفرات اول تا سوم وجود ندارد بلکه هیئتهای برگزیده و برتر از سوی داوران انتخاب میشوند.
دبیر سومین مهرواره هوای نو بیان کرد: رشتههای مهرواره تقریبا در بخشهای مختلفی شامل تولیدات هیئت، ارکان هیئت، نهاد هیئت، بخش بینالملل دستهبندی میشوند. امیدواریم طی فرآیند پنج ساله مهرواره هوای نو به نقطهای برسد که در بسیاری از کشورها برگزار شود. پیشنهاد ما این است که تجربه هوای نو در اختیار کشورهای مختلف قرار گیرد و دستاندرکاران با برپایی ستاد مهرواره در کشورهای خود نسبت به برگزاری مهرواره هوای نو اقدام کنند.
دبیر سومین مهرواره هوای نو تصریح کرد: تصور ما این است که در سالهای آنی هیئتهای مذهبی اثرگذاری بیشتری در کشورهای مختلف خواهند داشت. اگر بتوانیم چنین هیئتهایی را در حوزه بینالمللی توسعه دهیم، در حوزه اثرگذاری فرهنگی در دنیا موفق خواهیم شد؛ چراکه حوزه توسعه فرهنگ، مردمی بوده و هیئتهای مذهبی نقش بسیار مهمی در این زمینه دارند. اگر چنین اتفاقی در کشورهای مختلف رخ دهد، قدرت نرم فرهنگی پیدا میکنیم که اثرگذاری بیشتری خواهند داشت.
انتهای پیام