جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفتوگو با ایکنا به تبیین اهداف تجدید جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، مناطق مختلف فلسطین و بمباران چادرهای آوارگان پرداخت و گفت: صهیونیستها چندین هدف را در ارتکاب این جنایات دنبال میکنند که هر کدام به خودی خود نشاندهنده قرار گرفتن آنها در وضعتی انفعالی است. هیچ کدام از این موارد، اهدافی نیست که نشاندهنده موقعیت تهاجمی آنها باشد بلکه از موقعیت انفعالی آنها حکایت دارد.
وی افزود: رژیم صهیونیستی بعد از 15 ماه یعنی بیش از 470 روز جنگ در غزه نتوانست به اهداف خود و آزادی اسرای اسرائیلی دست پیدا کند. آنها علاقهمند نیستند آنچه از طوفانالاقصی آغاز شد و تا کنون نیز ادامه دارد به معنای شکست آنها ثبت شود. لذا کوشش میکنند تا این شکست در پرونده آنها ثبت نشود و تلاش میکنند تا بتوانند از این طریق اسرای صهیونیستی را آزاد کنند یا تصور شکست را از اذهان و افکار عمومی پاک کنند.
کارشناس مسائل غرب آسیا بیان کرد: تصور عمومی این است که صهیونیستها شکست خوردند، نتوانستند حماس را از بین ببرند، اسرا را آزاد کنند و غزه را از سکنه خالی کنند. این سه هدف دستنیافته رژیم صهیونیستی است لذا میخواهند این موارد را از اذهان پاک کنند و شکست بیش از 15 ماهه را تبدیل به پیروزی کنند.
قنادباشی اظهار کرد: هدف دیگر صهیونیستها به نمایش گذاشتن چهره بسیار بیرحمانه از خود برای آیندگان است. در گذشته آنها یک چهره شکستناپذیر داشتند و اینگونه تبلیغ شده بود که ارتش اسرائیل شکستناپذیر و ضربهناپذیر و دارای توان بازدارندگی بالاست اما عملیات طوفانالاقصی از یک طرف و عملیاتهای حزبالله لبنان چه در جنگ 60 روزه و چه در موشکپرانی و عملیات اکنون یمنیها موجب شد تا افسانه شکستناپذیری اسرائیل باطل شود.
وی تأکید کرد: برای صهیونیستها به عنوان ژاندارم آمریکا در منطقه، بسیار زیانبخش، خفتآور و فضاحتبار است که آسیبپذیری آنها اثبات شود لذا سعی میکنند تا چهرهای بسیار بیرحمانه و قسیالقلب از خود نشان دهند که از این به بعد مردم از بیرحمی آنها بترسند. با توجه به اینکه همواره تاریخ اسرائیل از جنایات، بیرحمیها، قتل عامها و حمام خونها، پر است اما هیچگاه بنابر گفته مقام معظم رهبری به این اندازه، شاهد قساوت، ددمنشی و وحشیگیری از سوی آنها نبودیم.
قنادباشی نمایش چهره بسیار بیرحم از خود و ایجاد ترس دیگر کشورها و ملتها از اسرائیل را از دیگر اهداف تشدید جنایات صهیونیستها دانست و گفت: دیگر هدف رژیم صهیونیستی این است که در منطقه همچنان به عنوان یک گروه فعال باقی بماند. اگر اسرائیلیها دست از تحرکات خود بردارند طبیعتاً با توجه به مسائل داخلی رژیم صهیونیستی باید نتانیاهو کنار برود لذا آنها جنگسالاری، جنایت و نسلکشی را راهی برای تنفس و ادامه حیات میدانند و توقف جنایت یعنی فرارسیدن مرگ دولت نتانیاهو و کنارهگیری او.
کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: اهداف دیگری نیز پشت پرده این حملات صهیونیستها وجود دارد که به راهبردهای کلی آنها باز میگردد. راهبرد کلی آنها این است که فلسطین را کاملا خالی از سکنه فلسطینی در درازمدت کنند و در کوتاهمدت در نظر دارند که بخشی از غزه را تخلیه کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که چه میزان حمایتهای صریح ترامپ از نتانیاهو و سکوت کشورهای عربی در مقابل جنایات او در راستای اجرای بیسر و صدای کوچ اجباری فلسطینیهاست، گفت: دولت ترامپ ضمن اینکه بیشترین حمایتها را با ارسال بمبها و موشکها به صهیونیستها کرده و به نوعی به آنها چراغ سبز نشان داده اما به دلیل واکنشهای جهانی و موج مخالفتها حتی در داخل آمریکا، نگران است. این حقیقتی است که چراغ سبز آمریکاییها دست صهیونیستها را برای این جنایتها باز گذاشته است اما ترامپ و صهیونیستها میدانند کوچ اجباری فلسطینیها امکانپذیر نیست. چراکه کشورهایی که محل انتقال کوچ اجباری فلسطینیها هستند، مخالف حضور فلسطینیها در کشور خود هستند یعنی به نوعی این مسئله میتواند مسئلهساز باشد. کشورهایی چون مصر، اردن، عربستان و کشورهایی که محل انتقال فلسطینیهاست همه مخالفت کردند لذا اصلا چنین چیزی امکانپذیر نیست.
قنادباشی به حملات آمریکا به یمن اشاره و بیان کرد: دو هدف اصلی آمریکاییها در منطقه غرب آسیا؛ یکی حفظ امنیت اسرائیل و دیگری حفظ خطوط انتقال نفت و گاز به جهان سرمایهداری، یعنی اروپا و آمریکاست. این دو سیاست آمریکاییها به وسیله یمنیها نادیده گرفته شده، متوقف شده یا بهتر است بگوییم شکست خورده است.
وی اظهار کرد: سیاست حفظ امنیت اسرائیل با موشکهایی که یمنیها به سمت اراضی اشغالی پرتاب میکنند با شکست روبرو شده است لذا آمریکاییها از این جهت عصبانی هستند که نمیتوانند امنیت اسرائیل را حفظ کنند چراکه موشکهای یمنی به قلب اسرائیل اصابت کرده و میکند.
قنادباشی با تأکید بر اینکه نخستین اقدامی که یمنیها آغاز کردند، جلوگیری از ورود و خروج کشتیهای نفتی به منظور سوخترسانی به اسرائیل بود، گفت: این بدان معناست که یمنیها نمیگذارند دومین سیاست آمریکاییها که حفظ امنیت انتقال نفت و انرژی به جهان است، اجرا شود بنابراین آمریکاییها از این دو جهت خیلی نگران هستند که این دو سیاست خود را شکست خورده میبینند.
کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان گفت: برای آمریکا خفتبار است که با یمنیها که دارای کشوری ضعیف، کوچک و جنگزده هستند، روبرو شوند. لذا این موضوع و فضاحت برای آمریکا انگیزه شده است تا این شکست را تبدیل به پیروزی کنند و نگذارند در پرونده خود این موارد به عنوان شکستی از یمن ثبت شود.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام