به گزارش ایکنا، علی اکبر صالحی، رئیس بنیاد ایرانشناسی در سفر خود به اقلیم کردستان عراق به منظور شرکت در کنفرانس منطقهای پاگوآش، ضمن حضور در شهر حلبچه، از موزه بمباران شیمیایی این شهر بازدید و از جنایات انجام شده توسط تسلیحات کشتار جمعی علیه مردم عراق، ابراز تاسف کرد.
بیشتر بخوانید:
صالحی با بیان نحوه مواجهه کشورمان با جنگ شیمیایی در دوران هشت سال دفاع مقدس، بیان کرد: رژیم صدام حسین با نقض فاحش قوانین بینالمللی، سلاحهای شیمیایی را علیه سربازان و غیرنظامیان ایرانی و کرد کردستان عراق همچون مردم مظلوم حلبچه استفاده کرد. هزاران مرد، زن و کودک بیگناه به طرز وحشتناکی در خانههای خود سوختند یا خفه شدند. این رنج تا به امروز ادامه دارد و بیش از صد هزار ایرانی با وجود جراحات مزمن، ناشی از این حملات گازی تا حدودی جان سالم به در بردند، اما بیش از 50 هزار نفر از آنها برای عوارض مادامالعمر به مراقبتهای پزشکی منظم نیاز دارند. این قربانیان بیگناه کشتار جمعی - در ایران و به همین ترتیب خواهران و برادران کرد حلبچه ما - زخمهایی دارند که هیچ انسانی هرگز نباید آن را تحمل کند.
وزیر امور خارجه پیشین کشورمان در بخش پایانی سفر خود به عراق، با بافل جلال طالبانی، رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق دیدار کرد و درباره مسائل مورد علاقه دو طرف به گفتوگو پرداخت.
صالحی با احترام به نقش کلیدی مام جلال (رهبر فقید اتحادیۀ میهنی کردستان)، ضمن اشاره به سابقه پایهگذاری روابط قوی میان دو طرف، ابراز خرسندی کرد: امروز اتحادیه میهنی با همان سیاستها و جایگاهی قدرتمند به فعالیت خود ادامه میدهد.
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق نیز با بیان امیدواری نسبت به روند مذاکرات هستهای، دستیابی به یک توافق را، نقطه شروعی مهم برای غلبه بر چالشها برشمرد.
وی گفت: راهحل مسالمتآمیز مسائل، بهترین گزینه دستیابی به تفاهم بر سر موضوعات کلیدی است.
در این دیدار وضعیت سیاسی و امنیتی خاورمیانه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بر هماهنگی و همکاری همه طرفها به منظور حفظ ثبات و صلح و پرهیز از تنش در منطقه تأکید شد.
انتهای پیام