کد خبر: 4279193
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۵
سعید غلامی مطرح کرد

توانمندسازی اندیشه‌ورزان؛ هدف رویداد ملی اصحاب اندیشه

دبیر دومین رویداد و نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه گفت: هدف اصلی ما ساماندهی و توانمندسازی اندیشه‌ورزان فعال در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی انقلاب اسلامی است.

سعید غلامی، دبیر دومین رویداد و نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا گفت: ایده اولیه رویداد و نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه از دغدغه‌ای جدی برآمد؛ دغدغه‌ای که بر مبنای بیانات مقام معظم رهبری درباره ضرورت شکل‌گیری هیئت‌های اندیشه‌ورزی و تقویت اندیشه‌ورزان جوان در سراسر کشور مطرح شده بود.
 
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ نخستین دوره این نمایشگاه به صورت محدود و درون‌سازمانی برگزار شد ادامه داد: دوره دوم را پس از وقفه‌ای چندساله با آسیب‌شناسی دقیق و تجارب به‌دست آمده تصمیم گرفتیم در ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت با رویکردی عمومی‌تر، میدانی‌تر و فراگیرتر برگزار کنیم.
 

ساماندهی اندیشه‌ورزان فعال فرهنگی، اجتماعی و سیاسی انقلاب اسلامی

دبیر دومین رویداد و نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه درباره اهداف کلان این رویداد گفت: هدف اصلی ما ساماندهی و توانمندسازی اندیشه‌ورزان فعال در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی انقلاب اسلامی است. ما به دنبال شبکه‌سازی نخبگان فکری و ایجاد پیوندهای مؤثر میان اندیشه و عمل هستیم؛ یعنی هم به دنبال تربیت نیروهای فکری در تراز انقلاب اسلامی و هم حمایت از شکل‌گیری پروژه‌های میدانی برآمده از این اندیشه‌ها هستیم.
 
وی با بیان اینکه نمایشگاه بستری است تا اندیشه‌ورزان از سراسر کشور در کنار هم جمع شوند گفت: در نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه تبادل تجربه شکل می‌گیرد، ایده‌های نو ارائه می‌شود و ظرفیت‌ها به هم پیوند می‌خورد. این رویداد شامل چند بخش اصلی است؛ اندیشه‌ورزان و افرادی که به صورت شخصی و مستقل فعالیت دارند و مجموعه‌های فکری که به صورت ساختاریافته در قالب اندیشکده‌ها و هسته‌های مطالعاتی فعالیت می‌کنند.
 

رونمایی از کتاب «حرکت عمومی از منظر اصحاب اندیشه»

غلامی اضافه کرد: برنامه‌های متنوعی در طول برگزاری تدارک دیده شده که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به رونمایی از کتاب «حرکت عمومی از منظر اصحاب اندیشه»، برگزاری میزهای گفت‌وگوی اندیشه‌ورزی در موضوعات کلیدی، فضایی با عنوان «تالار تعارف» برای معرفی ظرفیت‌ها و شبکه‌سازی، نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های مهارتی و ارائه پروژه‌های موفق میدانی از سوی اندیشه‌ورزان فعال اشاره کرد؛ همچنین بیش از ۵۰ غرفه از سراسر کشور حضور دارند که آثار فکری و پروژه‌های خود را ارائه می‌کنند.
 
وی درباره تفاوت این دوره با دوره‌ گذشته گفت: دوره نخست بیشتر درون‌سازمانی و محدود به اعضای بنیاد خاتم‌الاوصیا بود اما این دوره، رویکردی ملی، میدانی و مردمی دارد. ما به جای محدود کردن نمایشگاه به حلقه‌های داخلی در این دوره در رویداد را به روی عموم اندیشه‌ورزان باز کردیم و تلاش کردیم برنامه‌های تعاملی و کاربردی بیشتری داشته باشیم و تأکید ویژه‌ای بر نیازهای واقعی میدانی در طراحی برنامه‌ها داشته باشیم.
 
دبیر رویداد با اشاره به چالش‌های پیش رو بیان کرد: طبیعتاً هر حرکت نوآورانه‌ای با چالش‌هایی همراه است. یکی از چالش‌های اصلی عدم آمادگی برخی استان‌ها برای شکل‌دهی دبیرخانه‌های فکری و شناسایی اندیشه‌ورزان محلی بود؛ همچنین با وجود تلاش‌های زیاد، هنوز آن میزان از مشارکت بانوان اندیشه‌ورز که مدنظرمان بود محقق نشد. تأمین منابع مالی برای برگزاری یک رویداد فراگیر ملی همواره یکی از دشواری‌هاست ولی این مرحله هم با لطف خدا و همت دوستان طی شد.
 

تبدیل حرکت اصحاب اندیشه به یک روند مستمر

غلامی با بیان اینکه هدف‌گذاری ما صرفاً برگزاری رویدادهای سالانه نیست گفت: تلاش می‌کنیم تا حرکت اصحاب اندیشه به یک روند مستمر در سراسر کشور تبدیل شود؛ یعنی اندیشه‌ورزان در استان‌ها سازمان‌دهی شوند، پروژه‌های اندیشه محور به صورت مستمر طراحی و اجرا شود و شبکه‌ای از نیروهای فکری توانمند شکل بگیرد. آرزو داریم که این حرکت در گام بعدی به سطح بین‌المللی برسد و نخبگان اندیشه‌ورز جهان اسلام را نیز درگیر کند.
 
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در سخنان خود فرموده‌اند «یک نهضت بزرگ اگر بخواهد در میان مردم پا بگیرد، باید حرف و سخن نو به صحنه بیاورد و داشته باشد.» برای پشتوانه حرکت عظیم مردمی، یک سد و تکیه‌گاه مستحکم فکری لازم است؛ امام بزرگوار نهضت ما توانست این تکیه‌گاه مستحکم فکری را از اسلام استخراج کند. ما اگر بخواهیم در گام دوم انقلاب اسلامی سرعت و انضباط لازم را داشته باشیم نیاز به یک نظم و ساختار ذهنی و فکری داریم؛ از تمام اندیشه‌ورزان، فعالان فرهنگی، نخبگان دانشگاهی و حوزوی دعوت می‌کنم که به این حرکت بپیوندند. امروز بیش از هر زمان دیگری به نهضت اندیشه‌ورزی مردمی نیاز داریم. این رویداد ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت برگزار می‌شود؛ امیدوارم دومین نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه، سرآغازی برای یک تحول بزرگ در جبهه فکری انقلاب اسلامی باشد.

 

انتهای پیام
captcha