
به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح، بزرگداشت نادر طالبزاده، شب گذشته در سالن تالار علامه امینی دانشگاه تهران با مشارکت موسسه افق نو و بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد.
حامد قشقاوی؛ دبیر امور بینالملل کنفرانس موسسه افق نو در ابتدا در مورد موضوع پنل امروز را هنر، فرهنگ و جامعه دانست و اظهار داشت: قصد داریم درباره دغدغههای جامعه ایرانی در این حوزهها صحبت کنیم، درست است که عمده کارهای ما با استاد طالبزاده در حوزه بینالملل بود اما الان احساس میکنیم مسائل داخلی بیارتباط با حوزه بینالملل نیست، ازاینرو دغدغه مطرح کردن مسائل فعلی جامعه ایرانی و ارتباطش با اتفاقات جهانی در همایش ملی امسال به وجود آمد.
وی افزود: خاطرم هست برخی جواب نامههای حاج نادر را نمیدادند اما بعد از فوتشان میگفتند شماره پسرشان را بدهید تسلیت بگوییم. درحالیکه کار حاج نادر برایشان فرستاده میشد و میگفتند کار نادر طالبزاده است و اهمیت نمیدادند.
در ادامه شهاب اسفندیاری به سخنرانی پرداخت و گفت: درست است که هوش مصنوعی خیلی از کارها را راحت میکند، مثلاً به راحتی انیمیشن ژاپنی را کپی میکند؛ اما نهایتاً با استفاده از تجربه کنونی بشری میتواند جمعآوری اطلاعات و بازآرایی داشته باشد و بعید است که بتواند نوآوریهای بدیعی را انجام بدهد و این نوآوری ویژگی انسان است. هوش مصنوعی شکل نهادهای ما را تغییر خواهد داد، اما مثلاً هیچگاه نمیتوان ویژگیهای حاج نادر طالبزاده را از هوش مصنوعی انتظار داشت. او واقعاً نادر و مصداق بارزی برای آیه «و من یخرج من بیته مهاجراً الی الله و رسوله...» بود.
راننده بولدوزری دارای مدرک ارشد سینما
وی ادامه داد: کسی که از آمریکا و اساتید و دانشگاههای آمریکایی و ... مهاجرت میکند و به سمت ایران میآید، درحالیکه اینجا هم کسی را نداشت و درنهایت راننده بولدوزر میشود. ارشد سینما از آمریکا، میآید راننده میشود؛ درواقع این آدم هر روز در حال مهاجرت بوده است، هر بار که از خانه خارج میشد در حال مهاجرت بود، از سرزنشها نمیترسید، بیاعتنا به تمسخرها و آزارها بود و این ویژگیهایی است که باعث منحصربهفرد شدن میشود.
رئیس دانشگاه صدا و سیما افزود: تدریس ایشان در دانشگاه صدا و سیما در دورهای محدود بود. در دوره تدریس، شخصیت بسیار جذابی برای دانشجوها داشتند، دانشجوها فقط از علمش استفاده نمیکردند بلکه مجذوب شخصیت او میشدند. بسیاری شاگردانش اکنون از کارگردانان و تهیهکنندگان به نام هستند.
غصه خوردن برای جمهوری اسلامی
بهروز افخمی سخنران دیگر این مراسم بود که گفت: آخرین هفتههای زندگی نادر، رفتم مصاحبهای با او بکنم، نشستن برایش سخت بود و بهسختی نفس میکشید. او در آن روزهای آخر، درباره حکم ناعادلانه اموال پدری به خاطر شخص خودش حرفی نمیزد، او غصه مملکت و حاکمیت را میخورد، نه غصه اموال پدری را. درواقع بخشی از اموال پدر و جد مادریاش را غصب کرده بودند اما بیشتر غصه جمهوری اسلامی را میخورد که با این کارها تیشه به ریشه خود میزند. اگر حکومت دینی است امتحانات زیادی را از سر میگذراند. اگر درباره یک حکمی سهلانگاری کند در مورد حکم دیگری اهمیت بدهد، امواج سهمگینی ممکن است برایش پیش بیاید.
انتهای پیام