کد خبر: 4280168
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۵
سردار محمد زهرایی خبر داد

تحقق 23 هزار پروژه محرومیت‌زدایی از سوی بسیج سازندگی

رئیس سازمان بسیج سازندگی از اجرای موفق ۲۳ هزار و ۲۸۸ پروژه محرومیت‌زدایی در کشور طی سال گذشته خبر داد و گفت: برای حل ناترازی انرژی مزارع پنل خورشیدی می‌سازیم.

تحقق بیش از 23 هزار پروژه محرومیت‌زدایی از سوی بسیج سازندگیبه گزارش خبرنگار ایکنا، سردار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی در آستانه آغاز هفته بسیج سازندگی (۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت‌ماه) طی نشستی خبری به تشریح فعالیت‌های این نهاد پرداخت و گفت: ۱۷ اردیبهشت سال ۷۹ بسیج سازندگی به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد. اوایل انقلاب گروه‌های جهاد سازندگی در روستاها خدمات زیادی را انجام می‌دادند. برای اینکه این سازمان و روحیه حفظ شود مقام معظم رهبری این نهاد را تشکیل دادند. 
 
وی به وجه تمایز بسیج اشاره کرد و گفت: برای تشکیل یک سازمان لایحه‌ای از سوی دولت ارائه و با تصویب مجلس وزارتخانه‌ای شکل می‌گیرد اما بسیج سازندگی مستقیماً از سوی مقام معظم رهبری تشکیل شد. در سال ۸۶ بسیج سازندگی قانون مجلس را دریافت کرد و ردیف بودجه گرفت و دستگاه اجرایی شد. البته بقیه دستگاه‌ها از همدیگر فعالیت و مسئولیت نمی‌پذیرند اما بسیج سازندگی با همه دستگاه‌های اجرایی برای رفع محرومیت همکاری می‌کند. 
 
سردار زهرایی اضافه کرد: در بسیج سازندگی محرومیت‌زدایی می‌کنیم اما مسئله مهم استعدادهایی هستند که شناسایی و انسان‌هایی هستند که از جنس انقلابی تربیت می‌شوند. به همین دلیل فلسفه وجودی بسیج تربیت جوانانی است که حججی‌ها از دل آنها بر می‌خیزند. هدف غایی نیز تصویری است که این جوانان در تمدن نوین اسلامی می‌سازند که یک تصویر آرمانی و تمدنی است. 
 
وی در ادامه سخنان خود گزارشی از عملکرد سال گذشته بسیج سازندگی بیان کرد و گفت: در انجام پروژه‌های محرومیت‌زدایی حرفمان این است که در کشور به دلیل کوتاهی‌های انجام شده محرومیت وجود دارد؛ محرومیت با تکنولوژی پیشرفت می‌کند و خواسته‌ها و نیازها گسترش پیدا می‌کند. 
 
سردار زهرایی ادامه داد: اولویت ما برای رفع محرومیت این بود که هر جا نیاز مردم و دغدغه دولت یا نیاز دولت و دغدغه مردم بود، ورود کنیم. در این راستا آب شرب روستایی، آب کشاورزی، مسکن روستاها، جاده بین مزارع، کارگاه‌های اشتغال و ساخت مدارس به عنوان اولویت‌های کاری انتخاب شد. 
 
آبرسانی به روستاها
 
وی اعلام کرد: ۱۲ تا ۱۳ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار داریم که یا آب شرب پایدار ندارند یا آب شرب سالم ندارند. گروه‌ها و نهادهای جهادی به کمک آمدند و از دو سال گذشته طرحی آغاز شد که هفت هزار و ۷۱۳ روستا آبرسانی شود. طی این دو سال بیش از دو هزار و ۳۰۰ روستا آبرسانی شد که سال گذشته آبرسانی ۷۶۵ روستا توسط جهادگران محقق شد. همچنین ۲۰۵ رشته قنات سال گذشته احیا و ۳۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری انجام شد. 
 
سردار زهرایی در خصوص ساخت جاده بین مزارع نیز اعلام کرد: ساخت راه‌های روستایی و جاده‌ها برای انتقال راحت‌تر محصولات کشاورزی مدنظر ماست. همچنین ساخت راه به گلزار شهدا انجام می‌شود که سال گذشته ۹۷۵ کیلومتر آسفالت شد. تاکنون ۲۷ هزار مددجوی فاقد مسکن توسط کمیته امداد و به ما معرفی شده است که ۲۰ هزار مسکن ساخته و به آنها تحویل شده است. 
 
وی ادامه داد: پویش شهید عجمیان با همکاری وزارت آموزش و پرورش برای مرمت و زیباسازی ۱۰ هزار مدرسه اجرا شد. پویش مرمت مسکن مددجویان نیز با همکاری کمیته امداد انجام و هشت هزار خانه مددجویان بهزیستی و کمیته امداد صورت گرفت.
 
زهرایی به مطالبه رئیس جمهور برای تحقق عدالت آموزشی و برچیدن مدارس کانکسی و سنگی _ ملاتی نیز اشاره کرد و گفت: با کمک خیرین و سایر نهادها ۴۷۶ مدرسه سنگی ملاتی با دو هزار و ۲۸ کلاس به مدارس نوین جایگزین و این مدارس بدون بودجه دولتی ساخته می‌شود. ۹۰ مدرسه نیز که ساخت آنها از قبل شروع شده بود طی هفته بسیج سازندگی افتتاح خواهد شد. سال گذشته ۲۳ هزار و ۲۸۸ پروژه محرومیت زدایی به ثمر نشست که احداثی، مرمتی و بازسازی بود.
 
ساماندهی ۶۲ هزار گروه جهادی در کشور
 
رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به ساماندهی ۶۲ هزار گروه جهادی در کشور، گفت: سامانه اطلس جهادی برای ثبت و ساماندهی این گروه‌ها فعال شده است و درخواست دارم تمام گروه‌های جهادی در سامانه جدید عضو شوند.
 
وی با تأکید بر اینکه اختیار را از گروه‌های جهادی نمی‌گیریم، گفت: جریان جهادی نباید در ساختارهای اداری محدود شود. همچنین به کمک کتاب‌های امام جهاد، خون دلی که لعل شد، بیانیه گام دوم انقلاب و ‌‌‌.... فلسفه وجود گروه‌های جهادی به آنها آموزش داده می‌شود. مرکز مطالعات گروه‌های جهادی را نیز فعال کرده‌ایم که مدرسه جهاد، آموزش‌های رسم هجرت و خدمت را به جهادگران آموزش می‌دهد. نشان فردوس نیز به هر گروه مردم پایه اهدا می‌شود. مرکز عملیات جهادی نیز رزمایش‌های حرکت‌های جهادی را انجام می‌دهد. 
 
سردار زهرایی اعلام کرد: در ضیافت کریمانه در ایام ماه رمضان نیز مقرر شده بود یک میلیون نیازمند غیرمددجو شناسایی و یک میلیون بسته معیشتی توسط خیرین اهدا شود، اما با مشارکت گسترده خیرین دو میلیون و ۶۵۰ هزار بسته معیشتی فراهم و نه تنها به یک میلیون نفر بسته اهدا شد بلکه به نیازمندان با اولویت دوم و سوم نیز بسته معیشتی اهدا شد. به ۱۷ میلیون نفر نیز افطاری اهدا شد. ۲۰۴ هزار دست لباس و بیش از ۱۰۰ هزار جفت کفش نیز از سوی مرم به نیازمندان اهدا شد.
 
کمک به رفع ناترازی برق
 
وی با تأکید بر اینکه ما همکاری کننده و بازوی اجرایی نهاد‌ها در بحران‌ها هستیم، گفت: ۵۰۰ جهادگر طی ۱۰ روز در بندر شهید رجائی در حال فعالیت هستند. در قرارگاه اقتصاد مقاومتی نیز تصدی‌گری در اقتصاد نداریم و هیچ جایی نیست که مالکیت داشته باشیم؛ در این حوزه نیز سال گذشته با وزارت اقتصاد، کار و وزارت کشور همکاری داشته‌ایم و ۱۳۳ هزار فرصت شغلی ایجاد شد که ۸۰ هزار شغل در سامانه دولت ثبت شده است و صحت اشتغال ما ۹۴ درصد است. ۲۹ هزار و ۹۵۰ صندوق قرص‌الحسنه نیز فعال و در حال خدمت‌رسانی هستند که از دل آنها هزار و ۹۰۰ تعاونی ایجاد شده است.
 
سردار زهرایی با اشاره به وجود ۲۰ هزار مگابایت ناترازی انرژی، گفت: تشویق و ترغیب مردم به مصرف صحیح جزو اقدامات ما بوده است. البته تا بستر و موانع ناترازی رفع نشود، مشکل به صورت پایه‌ای حل نمی‌شود. نیازمند سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی هستیم و باید تسهیلات برای سرمایه‌گذاران این حوزه فراهم شود. بنیاد تعاون ما در حال اقدام در این حوزه است و سال گذشته ۹ هزار و ۷۰۰ نیروگاه در خانه‌ها و پشت‌بام‌ها ایجاد شد و به دنبال ساخت مزرعه‌های خورشیدی در کنار مزارع نیز هستیم که به حل ناترازی کمک کنیم.
انتهای پیام
captcha