کد خبر: 4280619
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۶
حجت‌الاسلام احمدی خبر داد

«انا علی العهد»؛ شعار محوری اربعین 1404

رئیس کمیته فرهنگی آموزشی ستاد مرکزی اربعین از انتخاب و تصویب شعار «انا علی العهد» به عنوان شعار محوری اربعین 1404 خبرداد و گفت: مراسم اربعین فرصتی برای تجدید پیمان با آرمان‌های امام حسین(ع) است.

«انا علی العهد» شعار محوری اربعین شدبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ هشتاد و ششمین جلسه کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین حسینی صبح امروز، سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه با حضور حجت‌الاسلام سید عبدالفتاح نواب؛ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، حجت‌الاسلام حمید احمدی؛ رئیس کمیته فرهنگی آموزشی ستاد مرکزی اربعین، محمدتقی باقری، دبیر ستاد مرکزی اربعین و جمعی از نمایندگان سازمان‌ها و نهاد‌های مسئول در ستاد اربعین برگزار شد.

حجت‌الاسلام احمدی در سخنانی گفت: باتوجه به مناسبت اربعین حسینی، هر سال شعاری برای این ایام انتخاب می‌شود که بیانگر محوریت قیام عاشورا و پرچم‌های برافراشته آن باشد. این شعار باید همزمان پیام عاشورا را به‌روز منتقل کند و هم شرایط منطقه‌ای و جهانی را مدنظر قرار دهد.

وی افزود: از حدود چند ماه گذشته، با هماهنگی و مشورت دستگاه‌های مرتبط از جمله مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)، سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری، صدا و سیما و سایر نهاد‌های فعال در این زمینه، همچنین با مشارکت ستاد مرکزی اربعین، فرآیند انتخاب شعار آغاز شد. در نهایت، پس از بررسی‌های کارشناسی، شعاری که توسط مردم لبنان و حزب‌الله برای تجلیل از شهدای مقاومت انتخاب شده بود، در جلسات مشترکی که هفته گذشته به‌صورت همزمان در تهران و بغداد برگزار شد، مورد تأیید قرار گرفت. این شعار روز گذشته در ستاد مرکزی اربعین و شورای سیاست‌گذاری اربعین ۱۴۰۴ به تصویب نهایی رسید.

حجت‌الاسلام احمدی با بیان اینکه شعار مورد نظر «انا علی العهد» است، تصریح کرد: مبنای انتخاب این شعار، زیارت اربعین و پیام‌های نهضت عاشورا بوده است. همچنین، با توجه به آموزه‌های قرآنی، مراسم اربعین فرصتی برای تجدید پیمان با آرمان‌های امام حسین (ع) است. از آنجا که شهدای بزرگ مقاومت با وفاداری به این پیمان، حماسه‌آفرینی کردند، بر ماست که با احیای این شعار، هم قدردان زحمات آنان باشیم و هم بر عهد خود با سیدالشهدا (ع) پایبند بمانیم.

وی در ادامه بیان کرد: ستاد مرکزی اربعین از ابتدا با برنامه‌ریزی دقیق و تحت نظارت مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) تشکیل شد. شورای سیاست‌گذاری فرهنگی بین‌الملل با عضویت ۳۶ نهاد و دستگاه کشور، بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، از حدود شش ماه پیش (و پس از تأکید مجدد مقام معظم رهبری) مأموریت یافت تا سند جامع فرهنگی اربعین را با نگاه بین‌المللی تنظیم کند. در این راستا، جلسات متعددی در ایران و عراق برگزار شده و همکاری ارزشمند پژوهشگاه شهید سلیمانی نقش کلیدی داشت. این سند پس از بررسی‌های گسترده، مشارکت اساتید دانشگاه‌ها (از جمله دانشگاه امام حسین (ع) و دفتر تبلیغات اسلامی) و تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورز، نهایی شده و به زودی ارائه خواهد شد.

وی افزود: گزارش جامعی از روند تدوین این سند تهیه شده که شامل بررسی بیش از ۸۰ رساله، پایان‌نامه و سخنرانی‌های مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) است. ساختار سند به گونه‌ای طراحی شده که مأموریت‌ها، راهبرد‌ها و اقدامات ۱۰ ساله دستگاه‌ها را به‌صورت شفاف مشخص می‌کند. در این راستا، وظایف بیش از ۴۰ سازمان و نهاد تعیین شده و برنامه‌های اجرایی آنها در جداول مربوطه تدوین شده است.  از تمامی دستگاه‌ها درخواست می‌شود همکاری فعالانه‌ای با این سند داشته باشند و در صورت نیاز، در جلسات تخصصی مشارکت کنند تا بتوانیم اربعینی جهانی با حضور میلیون‌ها عزادار از سراسر جهان در کربلای معلی برگزار کنیم؛ چرا که این حرکت عظیم، زمینه‌ساز ترویج فرهنگ عاشورا در سطح بین‌المللی خواهد بود.

ضرورت تحقق اربعین آسان، ارزان، ایمن و عزتمند

محمدتقی باقری، دبیر ستاد مرکزی اربعین نیز در ادامه این نشست گفت: بدون شک یکی از کلیدی‌ترین جایگاه‌های ستاد مرکزی اربعین، متعلق به کمیته فرهنگی و آموزش است. همه تلاش‌هایی که طی سه سال گذشته در ستاد مرکزی اربعین انجام شده، با محوریت این کمیته بوده و خروجی آن، تقویت معنویت و فرهنگ در مسیر اربعین است. 
 
وی افزود: یکی از اهداف اصلی ستاد، آسیب‌شناسی چالش‌های سال‌های گذشته است تا بتوانیم با رفع کمبود‌ها و بهبود خدمات، اربعینی آسان، ارزان، ایمن و عزتمند را مطابق فرمایشات رهبر معظم انقلاب محقق کنیم. این سیاست در همه بخش‌ها، از حمل‌ونقل عمومی گرفته تا بیمه و خدمات زائرین، با همکاری نهاد‌های حاکمیتی و مشارکت مردم پیگیری می‌شود.  
 
باقری با اشاره به چالش‌های حمل‌ونقل عمومی تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی کشور ما، ناوگان فرسوده حمل‌ونقل عمومی است که تحت تأثیر تحریم‌های ظالمانه تشدید شده است. با وجود تلاش‌های بخش خصوصی و دولت، از جمله مصوبات هیئت دولت برای واردات ناوگان جدید، متأسفانه برخی موانع اجرایی هنوز پابرجاست. خوشبختانه این موضوع در سطح عالی توسط رئیس‌جمهور و وزارتخانه‌های مربوط در حال پیگیری است و امیدواریم با استفاده از ظرفیت اربعین، هم مشکل زائرین و هم بخشی از معضلات ملی مرتفع شود.  
 
وی خدمات بیمه‌ای و تسهیل شرایط برای زائران را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: در بحث بیمه، هدف، ارائه پوشش حداکثری با حداقل هزینه به زائران است تا فشار مالی مضاعفی به آنها تحمیل نشود. این موضوع با همکاری سازمان حج و زیارت و شرکت‌های بیمه‌ای در حال انجام است و گزارش‌های اخیر حاکی از پیشرفت‌های مطلوب در این زمینه است.  
 
دبیر ستاد مرکزی اربعین همچنین به سند جامع فرهنگی اربعین اشاره کرد و گفت: این سند در حال نهایی‌شدن است و امیدواریم این سند، به‌عنوان نقشه راهی برای ارتقای خدمات فرهنگی و معنوی به زائرین، تأثیر مثبتی در مسیر اربعین امسال داشته باشد.  
انتهای پیام
captcha