به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، اختتامیه بیستمین طرح ملی «ایران مرز پرگهر» با حضور عبدالحمید احمدی؛ قائم مقام رئیس جهاددانشگاهی، علیرضا کلانتر مهرجردی؛ معاون فرهنگی، زهرا شیخی؛ سرپرست معاونت پژوهش و فناوری این نهاد و میلاد صادقیزدی، رئیس پارک علم و فناوری شهید سلیمانی دانشگاه جامع امام حسین (ع)، به همراه جمعی از مدیران این نهاد و تعدادی از دانشجویان نخبه و برگزیده دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه در پارک علم و فناوری شهید سلیمانی دانشگاه امام حسین(ع) برگزار شد.
احمدی، قائم مقام رئیس جهاددانشگاهی در این مراسم که از سوی سازمان دانشجویان برگزار شد، گفت: اجرای این طرح آثار ارزشمندی داشته است و امیدواریم موجب رضایت همه دانشجویان شرکتکننده در طرح بوده باشد.
وی امیدآفرینی را از اهداف مهم طرح دانست و افزود: در فرمایشات رهبر معظم انقلاب بارها تکرار شده که ما باید بتوانیم این امید را در دل مردم به ویژه دانشجویان روشن نگه داریم و با مشارکت و همفکری و استفاده از ایدههای دانشجویی طرحهای فرهنگی دانشجویی را ادامه دهیم.
احمدی اظهار کرد: تمام سرمایه جهاددانشگاهی در عرصه فرهنگی این حضور و مشارکت فعال دانشجویان در طراحی و اجرای طرحهای فرهنگی بوده و امید است در دوره جدید بیشتر بتوانیم فضای مشارکت دانشجویی را در همه ابعاد فراهم کنیم.
قائم مقام رئیس جهاددانشگاهی تصریح کرد: اعتقاد داریم هر اندازه زمینه مشارکت دانشجویان در همه امور در دانشگاهها بیشتر باشد، طبعاً فضای امیدواری، توسعه و تحرک بیشتر و متنوعتر در دانشگاهها فراهم خواهد شد و وظیفه جهاددانشگاهی این است که حمایتهای لازم را در همین راستا نسبت به گذشته بیشتر دنبال کند.
وی ادامه داد: با تعامل بیشتر همه بخشها میتوانیم این فضای امید را در دانشگاهها بیشتر زنده نگه داریم و دانشجویان هم کمک کنند تا جهاددانشگاهی با توجه به نیاز آنها طرحهای نوآورانه بیشتری را در عرصه فرهنگی ارائه دهد و در فضای دانشگاهی اجرا کند تا رضایت قشر دانشجو هرچه بیشتر فراهم شود.
علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی نیز در این مراسم با اشاره به این که طرح ملی ایران مرز پرگهر یکی از طرحهای شاخص فرهنگی جهاددانشگاهی است، اظهار کرد: یکی از برنامههای دیرینه جهاددانشگاهی که متناسب با نیاز دانشجو و دانشگاه طراحی شد و شکل گرفت این طرح بود که در حال حاضر در استانها هم اجرا میشود.
وی افزود: بازدید و آشنایی دانشجویان با جاذبههای گردشگری و نیز آثار و مواریث تاریخی و تمدنی هدف این طرح است که دستاوردهای علمی و صنعتی، ارزشآفرینی و کارآفرینی و محرومیتزدایی در زیر مجموعه آن قرار دارد.
کلانتر مهرجردی با تأکید بر توجه جهاددانشگاهی در تربیت دانشجویان توانمند علمی و فرهنگی تصریح کرد: یکی از نکتههای مهمی که باید به آن توجه کرد نقش جهاددانشگاهی در ارتباط صنعت با دانشگاه است.
در ادامه این مراسم، زهرا شیخی سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با تشویق دانشجویان به بازدید از پارکهای علم و فناوری و استفاده از تجربه اساتید حاضر در این فضا، گفت: در کنار دغدغه درس و نمره، از فرصتهایی که در زمان دانشجویی پیش میآید، بهترین بهره را ببرید؛ چراکه این فرصتها تکرار نشدنی است.
وی با تأکید بر مهارتآموزی افزود: رهبر انقلاب به دانشجویان و جهادگران عرصه دانش بسیار امید دارند، از این رو دانشجویان باید در درون خود به این باور برسند که کارهایی را میتوانند انجام دهند که دیگری نمیتواند و خداوند به آنها مأموریتی در خلقت داده است که دیگری از عهده آن بر نمیآید.
میلاد صادق یزدی، رئیس پارک علم و فناوری شهید سلیمانی دانشگاه جامع امام حسین(ع)، با معرفی پارک در رابطه با مأموریت آن گفت: ایجاد سازوکار و بسترهای لازم قطبسازی، شبکهسازی، انسجام و یکپارچهسازی و به کارگیری ظرفیتهای علمی، نوآور و دانشبنیان به منظور پاسداری علمی و فناورانه از انقلاب اسلامی در جهت تکمیل چرخه تبدیل علم و دانش به فناوری و محصولات دانش بنیان مورد نیاز انقلاب اسلامی مأموریت این پارک است.
وی با اشاره به ظرفیتهای پارک افزود: مساحت کل زمین پارک ۲۷ هکتار است و قابلیت استقرار ۲ هزار واحد فناور، ۴آزمایشگاه تخصصی ملی و پردیس فناوری را دارد. ساختمان مرکزی پارک نیز ظرفیت استقرار ۳۵۰ شرکت فناور و دانش بنیان، ۸شتاب دهنده و دو مرکز نوآوری و ۲۰ کارگاه و آزمایشگاه تخصصی را دارد.
رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان ایران و دبیر طرح ملی «ایران؛ مرز پرگهر» پس از قرائت پیام محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی توسط کلانتر مهرجردی، به شرح اجمالی از طرح ایران مرز پرگهر پرداخت و گفت: طرح ملی ایران مرز پرگهر از سال ۱۳۸۴ تاکنون در ۲۰ سال متوالی ویژه دانشگاهیان و نخبگان دانشگاهی سراسر کشور برگزار شده است و هدف از آن آشناسازی دانشجویان با پروژههای صنعتی و فناورانه سراسر کشور و نیز آثار و مواریث فرهنگی و طبیعی در راستای افزایش خودآگاهی و خودباوری ملی و تحقق عملی شعار «ما میتوانیم» است.
وی افزود: نوزدهمین دوره طرح ملی ایران مرز پرگهر با حمایت و نظارت مرکز گردشگری علمی فرهنگی سازمان دانشجویان ایران و با مشارکت ۳۶ واحد جهاددانشگاهی از آذرماه ۱۴۰۲ تا تیرماه ۱۴۰۳ در سراسر کشور برگزار شد که طی آن ۵ هزا ر و ۱۳۹ نفر طی ۱۰۳ اردوی علمی فرهنگی از اماکن و مجموعههای علمی، صنعتی و فناورانه و مواریث فرهنگی، جاذبههای گردشگری و طبیعی بازدید کردند.
فریدزاده ادامه داد: همچنین در بیستمین دوره این طرح که از مهرماه ۱۴۰۳ آغاز شده است و اکنون در مراحل پایانی آن هستیم دانشجویان از مقاصد مرتبط با اهداف طرح در قالب ۹۰ اردو بازدید کردهاند.
دبیر طرح ملی «ایران؛ مرز پرگهر» تصریح کرد: اردوهای این دوره از طرح به شیوه متفاوت، اما همسو با دورههای قبل در قالب بستههای اردویی متنوع شامل بازدید دانشجویان از مواریث -فرهنگی تاریخی و طبیعی و مقاصد گردشگری مقاومت با هدف جریان سازی فرهنگی به منظور تقویت اقتدار ملی و هویت اسلامی ایرانی، بازدید از دستاوردهای فناورانه، صنعتی و اقتصادی با هدف تقویت روحیه خودباوری ملی و تحقق عملی شعار ما میتوانیم بازدید از کسب و کارهای، کوچک مشاغل خانگی موفق و شرکتهای دانش بنیان با هدف پرورش ایدههای نو و خلاقانه و تقویت روحیه کارآفرینی و ایجاد کسب و کار و نیز برگزاری اردوهای جهادی با هدف ترویج فرهنگ جهادی و توانمندسازی مناطق کمبرخوردار برگزار شد.
وی ادامه داد: طراحی اردوهای متنوع و تخصصی با در نظر گرفتن علایق و سلایق گوناگون دانشجویان، یکی از اهداف و سیاستهای سازمان دانشجویان در این دوره بوده که با نگاه تعالی بخشیدن به فعالیتهای فرهنگی در عرصه دانشگاهی و مشارکت هرچه بیشتر دانشجویان و همچنین حرکت به سمت برگزاری برنامههای تخصصی در حوزه فرهنگ انجام شده است.
رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در ادامه خبر از رونمایی «شهر دانشجویی» در ماههای آینده داد و گفت: کارهای سامانه عضوگیری شهر دانشجو در سراسر کشور انجام شده و در ماههای آینده رونمایی خواهد شد و طبق آن تمامی دانشجویان میتوانند در مرحله اول به عنوان عضو افتخاری جهاددانشگاهی و در ادامه عضو عادی و عضو فعال در فعالیتهای جهاددانشگاهی حضور داشته باشند و از خدمات این استفاده کنند.
در این مراسم از فضای پارک و شرکتهای منتخب، آزمایشگاهها و کارگاهها و پردیس فناوریهای زیرزمینی بازدید و از مدیران اجرایی برگزیده در واحدهای مجری طرح، مجموعههای برتر همکار و هومان رستمی از دانشجویان فعال شرکتکننده در طرح ملی ایران تقدیر شد.
انتهای پیام