کد خبر: 4281468
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۶
حجت‌الاسلام حسینی المدنی خبر داد

ارائه گسترده آموزش‌های خودمراقبتی در بلایا و حوادث به جوانان

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر از اجرای طرح سراسری آموزش خودمراقبتی به جوانان خبر داد و گفت: سال گذشته 300 هزار دانش‌آموز اطفاء حریق، حمل مصدوم، ارزیابی مصدوم، احیای قلبی ـ ریوی، پانسمان و بانداژ و اسکان اضطراری را آموزش دیدند.

حجت‌الاسلام سیدهاشم حسینی المدنی رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمرحجت‌الاسلام سیدهاشم حسینی المدنی، رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در گفت‌وگو با ایکنا، در پاسخ به این سؤال که در حادثه انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس چه تعداد گروه سحر(سفیران حمایت روان) برای حمایت روانی از آسیب‌دیدگان حضور داشتند و تا چه زمانی به ارائه خدمت ادامه می‌دهند؟ گفت: در ۲۶ استان کشور، تیم‌های سحر را به حالت آماده‌باش درآوردیم و از هر استان دو تیم برای اعزام آماده شدند، اما بنا به درخواست ویژه استان هرمزگان، تعداد تیم‌های آماده‌باش در این استان به هشت تیم افزایش یافت. از این تعداد، شش تیم عملیات را انجام دادند و دو تیم دیگر به‌عنوان نیروی ذخیره در حالت آماده‌باش باقی ماندند تا در صورت نیاز وارد عمل شوند.

وی با اشاره به افزایش تعداد تیم‌های سحر در سراسر کشور، گفت: ظرفیت تیم‌های سحر را از ۴۵ تیم به ۴۳۵ تیم افزایش داده‌ایم و تمامی این تیم‌ها آماده انجام عملیات هستند و حداکثر زمان مورد نیاز برای رسیدن هر تیم به منطقه موردنظر، دو ساعت و نیم است. این تیم‌ها در بلایا برای حمایت روانی از آسیب‌دیدگان حضور دارند تا زمانی که تعیین تکلیف شود که آیا نیاز به کار روان‌درمانی دارند که به مراکز درمانی روانشناسی معرفی شوند و یا اینکه به این تشخیص برسیم که شرایط آنها پایدار است و دیگر نیازی به حضور تیم‌های امدادی روانی وجود ندارد.

حمایت از خانواده‌‌های مفقودان انفجار بندر شهید رجایی

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در پاسخ به این سؤال که متأسفانه از 70 فوتی این حادثه تعداد زیادی از فوتی‌ها شناسایی نشده‌اند، آیا از خانواده مفقودان این حادثه نیز حمایت روانی به عمل می‌آید؟ گفت: بله؛ هر کجا نیاز وجود داشته باشد و به ما اعلام شود، فوراً نیرو اعزام می‌کنیم.

وی اظهار کرد: خوشبختانه در اکثر شهرستان‌های کشور تیم‌های سحر حضور دارند. این تیم‌ها آموزش‌های لازم را دیده‌اند و دوره‌های آموزشی متعددی برای آنها برگزار شده است. استانداردهای بین‌المللی را در این زمینه رعایت می‌کنیم و در هر نقطه از کشور که نیاز به کمک اعلام شود، می‌توانیم بلافاصله از تیم‌های همان شهرستان برای ارائه حمایت‌های روانی استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام حسینی المدنی در خصوص اجرای طرح خودمراقبتی جوانان نیز گفت: طرح بسیار خوبی برای خودمراقبتی جوانان و بررسی شرایط آنها داریم. دوره خودمراقبتی برای جوانان به صورت کشوری برگزار خواهد شد؛ اما برای مقاطع سنی مختلف برنامه‌های متنوعی پیش‌بینی کرده‌ایم. خوشبختانه در حال حاضر برای گروه سنی چهار سال تا پایه هشتم مدرسه، 21 جلد کتاب با عنوان «کتاب ماهرشو» تهیه کرده‌ایم که شامل هفت جلد برای هفت رده سنی مختلف است.

وی تشریح کرد: این کتاب‌ها برای نوآموزان پیش‌دبستانی، دانش‌آموزان ابتدایی، مربیان و والدین طراحی شده‌اند که برای هر گروه سه جلد در نظر گرفته‌ایم. این برنامه آموزشی کاملاً منسجم، ادامه‌دار و برنامه‌ریزی شده برای کل سال تحصیلی است.

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر اظهار کرد: در مدارس کانون‌های دانش‌آموزی داریم که به دانش‌آموزان آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهند. همچنین مانورهای زلزله را با همکاری ستاد بحران و وزارت آموزش و پرورش، به ویژه معاونت تربیت بدنی و سلامت مدارس برگزار می‌کنیم. 

آموزش 8 اصل خودمراقبتی به 300 هزار دانش‌آموز

وی با اشاره به اینکه سال گذشته 300 هزار دانش‌آموز هشت موضوع اصلی اطفای حریق، حمل مصدوم، ارزیابی مصدوم، احیای قلبی ـ ریوی، پانسمان و بانداژ و اسکان اضطراری که مورد نیاز اکثر افراد است را آموزش دیدند، گفت: در مقطع پیش‌دبستانی نیز علاوه بر آموزش خروج ایمن و پناهگیری که به کاهش استرس کودکان در مواقع بحرانی کمک می‌کند، شماره‌های اضطراری مانند پلیس، اورژانس، آتش‌نشانی و هلال احمر را در قالب شعر و بازی‌های متناسب با سن به آنها آموزش می‌دهیم.

حجت‌الاسلام حسینی المدنی از برگزاری جلسه معاونت پیش‌دبستانی و دانش‌آموزی سازمان جوانان با سازمان تعلیم و تربیت کودک نیز خبر داد و گفت: همچنین جلسه‌ای با معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش داشتیم تا بتوانیم این آموزش‌ها را به صورت مستمرتر و با شیوه‌های نوین‌تر به دانش‌آموزان ارائه دهیم.

وی با اشاره به اینکه کانون‌های دانشجویی، طلاب و آزاد جوانان هلال احمر نیز فعال هستند، گفت: در این قالب‌ها نیز برنامه‌های مختلفی اجرا می‌شود. علاوه بر این موارد، کانون‌های تخصصی و برنامه‌های ویژه از قبیل مثل کانون راه (رانندگان آماده هلال احمر)؛ آفرودر‌ها (رانندگان آفرود یا بی‌راهه نوردان) از جمله کسانی هستند که می‌توانند در حوادث کنار ما باشند. البته خود این افراد هم باید آموزش‌های لازم را فراگیرند، چراکه این افراد معمولاً به ورزش‌های هیجانی و پرخطر علاقه‌مندند و در طبیعت و شرایط دشوار رانندگی می‌کنند و ممکن است دچار حادثه شوند. بنابراین هم باید بتوانند خود را نجات دهند و هم به همنوردانشان که در این سفرهای ورزشی همراه آنها هستند کمک کنند.

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر همچنین اعلام کرد: بزرگترین رویداد فدراسیون اتومبیلرانی و موتورسواری با دعوت جمعیت هلال احمر برگزار شد که در آن بیش از ۱۸۲ آفرودر (هر آفرودر شامل یک خودرو و سرنشینانش است) در اردوگاه مهر بندرانزلی سازمان جوانان گرد هم آمدند. هدف این بود که آموزش‌های کمک‌های اولیه و نحوه حضور در بحران‌ها را فرا بگیرند تا بتوانند در کنار تیم‌های امدادی و داوطلبان در حوادث و بحران‌ها مشارکت داشته باشند. نمونه‌های عملی این همکاری را در خراسان رضوی و مشهد شاهد بودیم؛ وقتی که در شرایط برفی همین آفرودرها آمدند و برای نجات هموطنان کمک‌رسانی کردند.

انتهای پیام
captcha