به گزارش ایکنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کیش در روزهای ۲۴ تا ۲۶ اردیبهشتماه به قلب دیپلماسی گردشگری منطقهای بدل میشود؛ جایی که وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جمهوری اسلامی ایران، دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، سفیر ازبکستان، معاونان سفارتهای قزاقستان و قرقیزستان و ۳۲ میهمان رسمی از کشورهای عضو این سازمان، وارد جزیره شدند تا در سمپوزیوم بازار گردشگری اکو و نشستهای تخصصی با سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی مشارکت کنند.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، فرالدین نصریف دبیرکل اکو، اسد مجید خان سفیر ازبکستان در تهران و معاونان سفارتهای قزاقستان و قرقیزستان بههمراه هیئتهایی رسمی از ۵ کشور عضو اکو، برای حضور در سمپوزیوم علمی و اجرایی گردشگری وارد جزیره کیش شدند.
این رویداد سهروزه که در مرکز همایشهای بینالمللی کیش برگزار میشود، با هدف معرفی ظرفیتهای گردشگری، آموزشی و زیرساختی کیش، توسعه همکاریهای منطقهای در حوزه آموزش گردشگری و تثبیت جایگاه این جزیره بهعنوان هاب آموزشی گردشگری در منطقه اکو طراحی شده است.
در حاشیه این سمپوزیوم، نشستهای تخصصی میان فعالان گردشگری، مسئولان اقتصادی، سرمایهگذاران بینالمللی و نمایندگان کشورهای عضو اکو برگزار خواهد شد.
این نشستها بسترساز گسترش همکاریهای چندجانبه و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری جدید در حوزه گردشگری ایران و کشورهای منطقه خواهد بود.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، سهشنبه ۲۳ اردیبهشتماه، در جمع خبرنگاران جزیره کیش، ضمن تحلیل راهبردی فضای روایتسازی جهانی پیرامون ایران، تصریح کرد: جریان ایرانهراسی، پروژهای طراحیشده از سوی دستگاههای رسانهای غرب است که با بهرهگیری از تاکتیکهای روانعملیاتی، تلاش دارد چهرهای مخدوش و ناصواب از جمهوری اسلامی ایران در افکار عمومی جهان ترسیم کند. این در حالی است که تجربه میدانی گردشگران بینالمللی، حکایت از واقعیتی معکوس دارد.
وی با اشاره به برگزاری موفقیتآمیز رویداد بینالمللی اکسپو در تهران، اظهار داشت: در این رویداد مهم، بالغ بر ۲۷۰۰ میهمان خارجی از اقصینقاط جهان حضور داشتند که ۱۱۹ نفر از آنان، از برجستهترین تورگردانان و کنشگران صنعت گردشگری جهانی بودند. این هیئتها، ضمن بازدید از جزیره کیش، با تجربهای عینی از زیباییشناسی محیطی، امنیت اجتماعی و نظم کالبدی این منطقه روبهرو شدند که از منظر آنان، فراتر از تصور رسانهایِ القاشده درباره ایران بود.
صالحیامیری افزود: این مواجهه واقعی با ظرفیتهای سرزمینی ایران، نهتنها به بازسازی ذهنیت نخبگان گردشگری منجر شد، بلکه آنها را به مروجانی جدید از روایت اصیل ایران در فضای بینالمللی بدل خواهد کرد. جزیره کیش بهعنوان نماد توسعه متوازن در جنوب ایران، میتواند به کانونی استراتژیک برای بازتعریف تصویر ایران در ادبیات گردشگری جهانی تبدیل شود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به چالشهای زیرساختی حوزه حملونقل هوایی در کیش نیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر، بیش از ۸۰ درصد ترددها به جزیره کیش از طریق خطوط هوایی صورت میگیرد. بدینمنظور، در حال رایزنی با دولت برای تقویت ساختار پروازی هستیم و درخواست شده است با تثبیت جایگاه راهبردی کیشایر بهعنوان یکی از بازوهای سیاستگذاری در گردشگری، به این مهم اهتمام ورزد.
وی ادامه داد: همزمان، از کلیه ایرلاینها برای مشارکت در سرمایهگذاری در کیش دعوت به عمل آمده و تاکنون با سه شرکت هواپیمایی درخصوص احداث هتل در این جزیره به توافق رسیدهایم. این پیوند میان زیرساختهای پروازی و اقامتی، بنیانی پایدار برای تداوم و تقویت جریان ورود گردشگر در آینده نزدیک فراهم خواهد ساخت.
صالحیامیری در پایان با تأکید بر لزوم استمرار مسیر اقناعسازی در سطح ملی و فراملی، تصریح کرد: با تکیه بر واقعیتهای میدانی، مشارکت بخش خصوصی، حمایت حاکمیتی و بهرهگیری هوشمندانه از دیپلماسی گردشگری، آیندهای روشن، متعادل و پرظرفیت برای جزیره کیش و بهتبع آن، برای جایگاه جهانی گردشگری ایران متصور است؛ آیندهای که بر پایه صداقت، زیبایی و امنیت، جایگزین تصویرسازیهای جعلی خواهد شد.