به گزارش ایکنا به نقل از گلف نیوز، عربستان تحقیقاتی را با هدف تقویت تشکیل ابر و افزایش احتمال بارش باران برای بهبود شرایط آبوهوایی در اماکن مقدسه آغاز کرده است.
یک نهاد دولتی عربستان که در زمینه بارورسازی ابرها فعالیت میکند، از نتایج امیدوارکننده تحقیقات خود در استفاده از فناوریهای پیشرفته برای خنککردن دما در شهرهای زیارتی این کشور خبر داده است که میلیونها زائر مسلمان هر ساله در جریان مناسک حج تمتع در آن گردهم میآیند.
طراحان برنامه بارورسازی ابرها یافتههای خود را بهتازگی در کارگاهی در بندر جده ارائه کردهاند. این پژوهش که در شهر طائف، یکی از مناطق استان مکه انجام شده، بر تقویت تشکیل ابر و افزایش احتمال بارش باران تمرکز داشته است تا شرایط آبوهوایی در اماکن مقدس بهبود یابد.
ایمن البر، مدیر اجرایی این برنامه، نمایی کلی از مطالعات میدانی درباره ابرهای منطقه طائف و پتانسیل آنها در پشتیبانی از فرایند رشد ابر ارائه داد. او این تلاشها را جهشی کیفی در استفاده از فناوریهای پیشرفته و هوش مصنوعی برای هدایت عملیات بارانزایی توصیف کرد و افزود که این اقدام، توانایی عربستان را برای تطبیق با تغییرات اقلیمی و مقابله با بیابانزایی و کمبود منابع آبی تقویت میکند.
این کارگاه با عنوان «تأثیر اقلیم بر حج امسال» توسط مرکز ملی هواشناسی عربستان برگزار شد و هدف آن گردهمآوردن نهادهای دولتی و سازمانهای فعال در موسم حج برای هماهنگی و تقویت آمادگی عملیاتی در میدان بود.
در حج سال گذشته، بیش از ۱۳۰۰ زائر جان در اثر گرمای بیسابقه هوا و تغییرات اقلیم در مکه، جان خود را از دست دادند. مقامات عربستان اعلام کردهاند در حج امسال برای کنترل دما در مسیر تردد حجاج، تدابیری را سنجیده است، از جمله نصب سیسیتمهای مهپاش و توزیع چتر.
از سوی دیگر وزارت حج عربستان از ز زائران خواست برای جلوگیری از گرمازدگی و حفظ نظم، فقط در مکانهای تعیینشده مانند هتلها یا چادرها استراحت کنند. این وزارتخانه به زائران توصیه کرده است که در راهروهای اماکن مقدس دراز نکشند یا نخوابند. این وزارتخانه تأکید کرد که رعایت این قانون برای حفظ ایمنی و حرکت روان زائران در طول مناسک ضروری است.