کد خبر: 4284058
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۳
سیداحسان رفیعی علوی:

دانشگاه باقرالعلوم(ع) پیشانی آکادمیک حوزه علمیه قم است

رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به جایگاه امام خمینی(ره) در احیای فقه اجتماعی، از نقش این دانشگاه در گسترش فعالیت‌های علمی و میان‌رشته‌ای به‌ویژه در حوزه فقه پزشکی خبر داد.

سیداحسان رفیعی علوی، رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع)

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحسان رفیعی علوی، رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) امروز، پنچشنبه یکم خردادماه، در آیین رونمایی از فصلنامه «پژوهش‌های فقه اجتماعی» دانشگاه باقرالعلوم (ع) اظهار کرد: امام خمینی(ره) جایگاه والایی در احیای حیات فقه اجتماعی در مذهب اهل‌بیت (ع) دارد و از جمله نگاه‌های بلند ایشان، تأسیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) برای توسعه فقه و معارف دینی در قالب‌های نوین آکادمیک بود.

عضو هئیت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به فلسفه تأسیس این دانشگاه، افزود: این مجموعه آموزشی بر اساس نظر مستقیم حضرت امام(ره) تأسیس شد و در اسناد اولیه آن نیز اشارات روشنی از ایشان در باب اهداف و چشم‌انداز آن ثبت شده است و همچنین مقام معظم رهبری نیز در مقاطع مختلف، بر ضرورت حفظ، تثبیت و تقویت جایگاه این دانشگاه در ساختار علمی حوزه علمیه قم تأکید کرده‌اند.

وی ادامه داد: یکی از رویکرد‌های مهم این دانشگاه طی سی سال گذشته، ایفای نقش به عنوان پیشانی علمی و آکادمیک حوزه علمیه قم بوده است و در همین راستا همکاری‌های میان‌رشته‌ای گسترده‌ای با نهاد‌های علمی کشور داشته‌ایم.

وی به همکاری‌های اخیر این دانشگاه با دانشگاه علوم پزشکی ایران اشاره کرد و گفت: به موجب تکلیفی که قانون‌گذار در حوزه اخلاق پزشکی، فقه پزشکی و حقوق زیستی برعهده دانشگاه‌های علوم پزشکی نهاده، بیش از یک سال است که جلسات و مراودات علمی منظمی میان ما و دانشگاه علوم پزشکی ایران شکل گرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی علوی ادامه داد: طبق قانون مصوب سال ۱۳۹۷، تمامی کلینیک‌ها، پاراکلینیک‌ها، دانشکده‌ها و دانشگاه‌های تحت نظر وزارت بهداشت موظف‌اند حداقل یک عضو هیئت علمی متخصص در زمینه فقه پزشکی، اخلاق زیستی و اخلاق پزشکی داشته باشند و اکنون این نیاز به‌شدت احساس می‌شود و از ما مطالبه شده است.

رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) بیان کرد: طلابی که از این رشته فارغ‌التحصیل می‌شوند، واجد مدارج علمی لازم هستند، اما آنچه برای تحقق همکاری علمی مؤثر نیاز است، تقویت زبان آکادمیک و گفت‌وگوی علمی میان حوزه و دانشگاه است. امیدواریم این مسیر با حمایت و هدایت بزرگان حوزه با موفقیت طی شود و دانشگاه باقرالعلوم(ع) بتواند همچنان نقش‌آفرین در عرصه‌های نوین علمی و فقهی باشد.

انتهای پیام
captcha