کد خبر: 4284490
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۵
فاطمه صادقی:

فعالان کسب و کارهای دینی «روان‌شناسی بازار» را فرابگیرند

یک کارشناس کسب و کارهای دانش‌بنیان و قرآنی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین نکاتی که کارآفرینان، به‌ویژه در حوزه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی باید بدانند، «روانشناسی بازار» است، گفت: باید فضای ذهنی و عاطفی مخاطب را بشناسیم. مخاطب در چه فضا و موقعیتی زندگی می‌کند؟ چه دغدغه‌هایی دارد؟ در چه محیطی با محصول یا خدمت ما مواجه می‌شود؟ این‌ها نکاتی هستند که می‌توانند مسیر موفقیت ما را هموار کنند.

فاطمه صادقی کارشناس کسب و کارهای دانش بنیان

فاطمه صادقی، کارشناس کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به اهمیت ورود جوانان به حوزه‌های نوآورانه و دانش‌بنیان، به‌ویژه در عرصه‌های مرتبط با فرهنگ و قرآن گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که مانع ورود بسیاری از افراد به این حوزه‌ها می‌شود، نداشتن جسارت آغاز کار است. بسیاری از افراد علاقه‌مند هستند اما جرئت قدم برداشتن ندارند.

وی تصریح کرد: ما معمولاً از اقدام کردن می‌ترسیم. همیشه در ذهنمان شبحی از ترس و شکست می‌سازیم اما زمانی که اقدام می‌کنیم، متوجه می‌شویم اصلاً آن چیزی که تصور می‌کردیم نیست و آن ترس، یک مانع ذهنی بوده است. تجربه شخصی من این است که وقتی کار را شروع می‌کنیم، این ترس شکسته می‌شود و مسیر واقعی پیش روی ما قرار می‌گیرد.

این کارشناس کسب و کارهای دانش‌بنیان با تأکید بر اینکه بد شروع کردن بسیار بهتر از شروع نکردن است، ادامه داد: بسیاری از افراد به دلیل تردید و تعلل، سال‌ها فرصت را از دست می‌دهند. گاهی سه سال فقط صرف فکر کردن و تصمیم‌نگرفتن می‌شود، در حالی‌که اگر در همان سه سال اقدام می‌کردند، حتی با تجربه چند شکست، به دستاوردهایی می‌رسیدند. شکست خوردن، بخشی از مسیر موفقیت است و هیچ‌کس از ابتدا کامل نبوده است. حتی اساتید بزرگ هم کارشان را از جایی شروع کرده‌اند و در مسیر به رشد رسیده‌اند.

وی افزود: به نظر من، باید وارد مسیر شد تا بتوان شرایط واقعی را دید و تجربه کرد. اگر منتظر کامل شدن شرایط باشیم، ممکن است هیچ‌گاه شروع نکنیم. واقعیت این است که مسیر، خودش انسان را رشد می‌دهد. ما باید با شناخت زمانه و جامعه، قدم اول را برداریم و از اشتباه کردن نترسیم.

این فعال حوزه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان در ادامه بر اهمیت «شناخت جامعه هدف» تأکید کرد و گفت: برای موفقیت در یک کسب‌وکار، لازم است هم نسل خود را بشناسیم و هم مخاطب را. شناخت زمانه و مخاطب، از اصول اولیه در طراحی و اجرای یک ایده موفق است. برای مثال، اگر قرار است با یک نوجوان یا جوان دهه هشتادی ارتباط برقرار کنیم، باید بدانیم در چه فضای رسانه‌ای زندگی می‌کند، چه محتوایی را دنبال می‌کند و متناسب با آن با او سخن بگوییم.

وی با اشاره به یک آموزه قرآنی در این زمینه اظهار کرد: خداوند در قرآن به پیامبر می‌فرماید: «با زبان قوم خود سخن بگو». ما هم اگر می‌خواهیم در کار فرهنگی و قرآنی موفق باشیم، باید زبان مخاطبمان را بلد باشیم. چند وقت پیش مشغول ضبط یک ویدئو بودیم و من به دوستان گفتم بروید و رسانه‌های دهه هشتادی‌ها را بررسی کنید تا ببینید دقیقاً با چه ادبیاتی ارتباط می‌گیرند؛ بعد همان‌طور با آن‌ها صحبت کنید.

صادقی در پایان تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین نکاتی که کارآفرینان، به‌ویژه در حوزه فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی باید بدانند، «روانشناسی بازار» است. باید فضای ذهنی و عاطفی مخاطب را بشناسیم. مخاطب در چه فضا و موقعیتی زندگی می‌کند؟ چه دغدغه‌هایی دارد؟ در چه محیطی با محصول یا خدمت ما مواجه می‌شود؟ این‌ها نکاتی هستند که می‌توانند مسیر موفقیت ما را هموار کنند. کسب‌وکار دانش‌بنیان تنها به معنای داشتن فناوری یا ایده نو نیست، بلکه یعنی شناخت عمیق از نیاز مخاطب، توان ارائه راه‌حل خلاقانه و پیگیری مستمر تا رسیدن به نتیجه.

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام
captcha