کد خبر: 4284594
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۵

هشدار رئیس شورای ملی فلسطین درباره حمله شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی

رئیس شورای ملی فلسطین درباره پیامدهای درخواست گروه‌های یهودی برای یورش به مسجدالاقصی در جریان رخداد موسوم به «راهپیمایی پرچم» هشدار داد.

به گزارش ایکنا به نقل از آناتولی، روحی فتوح، رئيس شورای ملی فلسطين، درباره پيامدهای درخواست گروه‌های مذهبی افراطی يهودی برای باز کردن دروازه‌های مسجدالاقصی در قدس و یورش به آن در جريان «راهپيمايي پرچم» رژیم صهیونیستی که قرار است در 25 و 26 مه برگزار شود، هشدار داد.

این راهپیمایی که انتظار می‌رود روز دوشنبه برگزار شود، به مناسبت اشغال قدس شرقی در سال ۱۹۶۷ برگزار می‌شود و انتظار می‌رود شامل شعارهای نژادپرستانه علیه اعراب باشد و اغلب باعث تنش در شهر می‌شود.

هزاران اسرائیلی راست‌گرا در این راهپیمایی که از غرب قدس آغاز می‌شود و از باب العامود، یکی از دروازه‌های شهر قدیم در قدس شرقی، می‌گذرد، شرکت می‌کنند.

سپس راهپیمایی به سمت خیابان الواد در شهر قدیم ادامه پیدا می‌کند و به «دیوار براق» می‌رسد که یهودیان آن را «دیوار غربی» می‌نامند.

شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی پرچم‌های رژیم صهیونیستی را برافراشته و شعارهای ضد فلسطینی و ضد عربی از جمله «مرگ بر عرب» سر می‌دهند. 

فتوح در بیانیه‌ای تأکید کرد که خواسته‌های گروه‌های یهودی «نشان‌دهنده‌ تعدی آشکار به تقدس مسجدالاقصی، تضعیف عمدی وضع موجود در قدس، تلاشی برای تحمیل یهودی‌سازی و تحریک احساسات فلسطینیان و میلیون‌ها مسلمان در سراسر جهان است.»

وی افزود: دولت راست‌گرای افراطی رژیم اشغالگر با سیاست‌های سازمان‌یافته و با هدف شعله‌ور کردن نزاع‌های فاجعه‌بار، به دنبال کشاندن منطقه به یک درگیری مذهبی است.

فتوح تأکید کرد: این نقض‌های مکرر و یورش‌هایی که به مسجدالاقصی می‌شود، نقض قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل است که قدس شرقی، از جمله مسجدالاقصی را سرزمین اشغالی می‌داند و اشغالگران هیچ حاکمیتی بر آن ندارند.

وی، خواستار اقدام قاطع بین‌المللی، تأکید بر لزوم احترام به وضعیت قانونی و تاریخی قدس و توقف تمام اقدامات یکجانبه‌ای که صلح و ثبات منطقه را تهدید می‌کند، شد.

از سال ۲۰۰۳، پلیس رژیم صهیونیستی به طور یکجانبه به شهرک‌نشینان اجازه داده است تا از طریق باب المغاربه در سمت غربی مسجدالاقصی به آن یورش ببرند.

این یورش‌ها هر روز هفته، به جز جمعه و شنبه، تحت اسکورت پلیس اسرائیل انجام می‌شود.

اداره اوقاف اسلامی قدس، وابسته به وزارت اوقاف اردن، خواستار پایان دادن به این یورش‌ها شده است، اما مقامات اسرائیلی پاسخی نداده‌اند.

در سال‌های اخیر، شهرک‌نشینان با اجرای آیین‌های تلمودی، تخلفات خود را در مسجدالاقصی تشدید کرده‌اند.

انتهای پیام
captcha