کد خبر: 4285187
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۳
برخط جامعه

مهمترین رویدادهای اجتماعی ایکنا در هفته گذشته

فراخوان همایش بین‌المللی «اربعين، معنويت و اقتدار اسلامی»، طراحی بازی‌های شهری خانواده‌محور، موافقت عربستان با افزایش سهمیه اعزام حجاج ایرانی، درگذشت رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز، آغاز فرآیند برگزاری دومین جشنواره نشان ملی نیکوکاری، اعلام برنامه‌های ایام مسلمیه، افتتاح نخستین موزه هوشمند ویژه نابینایان، رونمایی از طرح توانمندسازی و رفاه نوجوانان و جوانان و ... از رویدادهای مهم حوزه اجتماعی در هفته گذشته است.

برخط جامعهبه گزارش ایکنا؛ فراخوان همایش بین‌المللی «اربعین، معنویت و اقتدار اسلامی»، طراحی بازی‌های شهری خانواده‌محور، موافقت عربستان با افزایش سهمیه اعزام حجاج ایرانی، درگذشت رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز، اعلام شهریه کودکستان‌ها تا شهریور، آغاز فرآیند برگزاری دومین جشنواره نشان ملی نیکوکاری، بزرگداشت ایام مسلمیه، افتتاح نخستین موزه هوشمند ویژه نابینایان، رونمایی از طرح توانمندسازی و رفاه نوجوانان و جوانان و ... از رویداد‌های مهم حوزه اجتماعی در هفته گذشته است.
 
بررسی ابعاد معنوی و اخلاقی حج یکی از موارد مهمی است که مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. قرار است مصاحبه‌های دیگری در راستای بررسی ابعاد دیگری از حج در روزهای آتی منتشر شود. همچنین اثرسنجی عملکرد مبلغان دین موضوع دیگری است که خبرگزاری ایکنا به آن پرداخته است. در این راستا حجت‌الاسلام محمدتقی فاضل، کارشناس و مبلغ دین و عضو هیئت مؤسس مؤسسه توسعه محتوای آموزشی دینی (متمادی) به این سؤال که روحانیون و مبلغان دینی چگونه عملکرد خود را اثرسنجی کنند تا بتوانند تبلیغ دینی اثرگذارتری برای نوجوان داشته باشند، پاسخ داده است.
 
در ادامه گزیده‌ای از رویدادها و گفت‌وگوهای منتشر شده در گروه اجتماعی ایکنا با عنوان برخط جامعه ایکنا آمده است.
 

موافقت عربستان با افزایش سهمیه اعزام حجاج ایرانی

 
علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت در حاشیه همایش یاوران حجاج در شهر مکه با اشاره به صدور ۸۵ هزار و ۸۵۰ ویزای حج تمتع که طبق سهمیه مصوب ایران در سازمان کنفرانس اسلامی مصوب شده است، گفت: با همکاری خوب دولت عربستان همه ویزا‌ها صادر شد و با رایزنی‌های هفته‌های اخیر توانستیم تعدادی سهمیه جدید نیز دریافت کنیم.
 
وی با اشاره به جلسه روز گذشته با وزیر کشور عربستان و موافقت با افزایش ۸۵۰ نفری اعزام حجاج کشورمان اعلام کرد: با سهمیه تخصیصی جدید، تعداد زائران ایرانی در حج امسال به ۸۶ هزار و ۷۰۰ نفر افزایش پیدا کرده است.
 

«ناصر قفلی» رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز درگذشت

 
 ناصر قفلی، شامگاه شنبه سوم خرداد بعد از یک عمر مجاهدت و تلاش خالصانه در مسیر مدرسه‌سازی و تأمین آسایش برای فرزندان ایران درگذشت.
 
برخط جامعه
 
وی متولد ۱۳۱۵ در مشهد بود که بعد از گرفتن دیپلم برای ادامه تحصیل به آلمان رفت و تحصیلاتش را تا مقطع دکترا در رشته کشاورزی ادامه داد و پس از آن به ایران بازگشت. ناصر قفلی از بنیانگذاران جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور بود که بیش از ۸۰ مدرسه بزرگ و کوچک ساخت.
 

شهریه کودکستان‌ها تا شهریور اعلام می‌شود

 
حمیدرضا شیخ‌الاسلام، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با اشاره به آغاز فرایند تعیین شهریه از ابتدای خردادماه، گفت: با برنامه‌ریزی و اقدامات انجام‌شده و البته تلاش شبانه‌روزی مجموعه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، فرایند شهریه از ابتدای خرداد ماه آغاز شد. این در حالیست که این فرایند در سال‌های گذشته حوالی زمستان آغاز می‌شد و همین موضوع مشکلات بسیاری را برای خانواده‌ها، سازمان و مؤسسان و مربیان ایجاد کرده بود.
 
وی ادامه داد: فرایند شهریه چند گام اساسی دارد که گام اول آن ثبت اطلاعات مراکز و کودکستان‌های دارای مجوز از سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک است. در گام بعد، مدیران مراکز و نیروی انسانی در سامانه‌ها تعریف می‌شوند و سپس فرایند ثبت تجهیزات و اجاره‌بهای ملک انجام خواهد شد تا در نهایت بعد از ارزیابی، شهریه تعیین شود. فرایندی که تا شهریورماه به طور کامل طی خواهد شد.
 

آغاز فرآیند برگزاری دومین جشنواره نشان ملی نیکوکاری

 
 نشست خبری ویژه فراخوان ثبت نام در دومین جشنواره ملی نشان نیکوکاری امروز، چهارم خردادماه با حضور حجت‌الاسلام احمد شرفخانی، دبیر دومین جشنواره ملی نشان نیکوکاری، محمدمهدی جعفری، دبیر کمیته علمی و ارزبایی جشنواره و محمدحسین رضایی، عضو شورای سیاستگذاری جشنواره و پیشکسوت حوزه مشارکت اجتماعی در محل سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
 
حجت‌الاسلام شرفخانی، دبیر دومین جشنواره ملی نشان نیکوکاری نیز در سخنانی بیان کرد: بیش از ۲۳۰ هزار موقوفه با بیش از ۸۰۰ نیت در کشور ایجاد شده است. خدا را شاکریم که در کشوری هستیم که انفاق و احسان و صدقات جاریه جزو سبد خانواده و فرهنگ اصیل ایرانی است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ساختار نیکوکاری و احسان و انفاق تغییر کرد و به روز شد و شاهد این بودیم که اگر قبل از پیروزی انقلاب مؤسسات خیریه اندکی وجود داشت، اما امروز بیش از هفت هزار تشکل خیریه در کشور وجود دارد که در عرصه‌های مختلف اقدامات نیکوکارانه انجام می‌دهند.
 
برخط جامعه
 
جعفری، دبیر کمیته علمی جشنوراه نیز در سخنانی بیان کرد: جشنواره نشان نیکوکاری با چند هدف اصلی شامل معرفی مؤسسات خیریه الگو و قهرمانان امر خیر در کشور، حفظ و صیانت از اعتبار اجتماعی مؤسسات خیریه، کمک به جهت‌دهی مؤسسات خیریه به سمت بهتر شدن است.
 

فراخوان همایش بین‌المللی «اربعین، معنویت و اقتدار اسلامی»

 
 ستاد مرکزی اربعین با همکاری جمعی از نهاد‌ها و دانشگاه‌های کشور، «همایش بین‌المللی اربعین، معنویت و اقتدار اسلامی» را برگزار می‌کند.
 
علاقه‌مندان به ارسال مقاله به این این همایش که با مجوز ISC برگزار می‌شود می‌توانند در محور‌های «اربعین و معنویت معرفت بنیان»، «اربعین و معنویت و ولایت»، «اربعین و ضیافت و سخاوت»، «اربعین و تجربه زیست معنوی»، «اربعین و الهیات معنوی»، «اربعین و اقتدار معنوی»، «اربعین و قدرت نرم مقاومت اسلامی»، «اربعین، وحدت و اقتدار جهان اسلام»، «اربعین، اقتدار اسلامی و جاودانگی عاشورا» و «اربعین، اقتدار جهان اسلام و شبکه سازی بین‌المللی» مقالات خود را ارسال کنند.
 
برخط جامعه
 
زمان برگزاری همایش ۲۵ تیر سال جاری است و قبل از برگزاری همایش اصلی پیش‌همایش‌هایی در ۱۱ خرداد ماه در شهر قم، ۲۶ تیر ماه در شهر ساری و ۱۹ مرداد ماه در کربلای معلی برگزار می‌شود.
 

بازی‌های شهری خانواده‌محور طراحی می‌شود

رویداد «بازیتن» ذیل پروژه «تهران - خانواده» مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران در حال اجراست که در آن ۱۴ تیم حرفه‌ای طراحی بازی دعوت شده‌اند تا بازی‌های محیطی و شهری خانواده‌محور طراحی کنند.
 
ابتدا مسئله‌ای مرتبط با «تهران خانواده» و کاربرد‌های این بازی‌ها مطرح می‌شود. سپس تیم‌ها براساس ماتریس سطوح مشارکت خانواده در شهر و حوزه‌های مدیریت شهری، نقطه‌ای را انتخاب کرده و بازی محیطی خانواده‌محور را طراحی می‌کنند. این تیم‌ها توسط منتور‌های طراحی بازی، موضوعات خانواده‌محور و مدیریت شهری راهنمایی می‌شوند؛ در واقع این فرآیند طی امروز و فردا انجام می‌شود. در روز سوم، جمعه ۹ خردادماه نمونه‌های اولیه بازی‌ها با حضور خانواده‌ها تست می‌شود و سپس به داوران ارائه می‌شود. با وجود تفاوت در کیفیت بازی‌ها (از عالی تا متوسط)، تلاش می‌شود تمامی آنها برای اجرا پذیرفته شوند.
 

یادمان باشد «مکه و مدینه» جای جان‌های عزیز است

 
احمد مسجدجامعی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در یادداشتی ضمن ابراز تأسف از رفتار‌های افراطی در موسم مقدس حج، به بیان خاطراتی از سفر به حج پرداخت.
 
در بخشی از این یادداشت آمده است؛ مشهدالرضا (ع) همیشه افتخار ایرانیان است و همیشه دل‌های مردم به سوی آن می‌تپد. هرچند اداره امور و به تعبیر مرسوم تولیت آن به دست پادشاهان، والیان و استانداران سلسله‌های مختلف بوده است و‌ای بسا که آنها از اشقیا و ظلمه بوده‌اند. اما همه اینها از شأن آن جایگاه ذره‌ای نکاسته و تغییری در تعلق معنوی مردم ایجاد نکرده است.
 
برخط جامعه
 
همچنین است مکه مکرمه و مدینه منوره که قرن‌های طولانی در اختیار خلفای جور همچون بنی‌امیه، عباسیان و دیگران بوده است. اما در همان شرایط نه تنها ائمه بزرگوار ما مکرر به حج مشرّف می‌شدند، بلکه در دعا‌های خود از خدا می‌خواستند که همچنان این تشرف ادامه یابد و شیعیان، پیروان و دوست‌داران خود را به طی این مسیر تشویق می‌کردند.  معنا و معنویت کار خودش را می‌کند و مکه و مدینه مکان مقدس و ایام حج زمان مقدس است.
 
متن کامل یادداشت را اینجا بخوانید.
 

بزرگداشت ایام مسلمیه با شعار «سفیر حسینی، قیام خمینی»

 
نشست خبری اعلام برنامه‌های ایام مسلمیه و دعای عرفه هشتم خردادماه با حضور حجت‌الاسلام محسن عرفاتی، معاون امور علمی و فرهنگی آستان حضرت عبدالعظیم (ع) در محل ساختمان دارالتولیه این آستان برگزار شد.
 
در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام عرفاتی طی سخنانی ضمن تشکر از خبرنگاران به عنوان طلیعه‌داران و منعکس‌کنندگان برگزاری مراسم مسلمیه بیان کرد: امام حسین(ع) درباره حضرت مسلم بن عقیل (ع) به مردم کوفه این‌گونه نوشتند که برادر و پسرعموی خود را به سوی شما روانه کردم که او از اهل بیت من است. پس با او در این قیام همراهی کرده و با او بیعت کنید و او را نصرت کنید و او را تنها نگذارید.
 
وی افزود: دوستان ائمه اطهار(ع) به ویژه ایرانیان کسانی بودند که با اقامه عزای سیدالشهدا(ع) و عزاداری مسلم بن عقیل(ع) نگذاشتند تا فرمان امام حسین(ع) درباره مسلم روی زمین بماند. ان‌شاءالله جزو یاری‌کنندگان و بیعت کنندگان با حضرت مسلم باشیم؛ لذا از دو شب مانده به شب عرفه یعنی دوشنبه،۱۲ خردادماه و همزمان با اذان مغرب برنامه‌های ایام مسلیمه آستان حضرت عبدالعظیم(ع) آغاز خواهد شد و تا روز ۱۴ خردادماه نیز ادامه خواهد داشت.
 

«رجوع به خود» کلید گشاینده همه در‌های بسته است

 
خبرگزاری ایکنا به انگیزه روز معمار با استاد هادی ندیمی، یکی از پیشگامان و عالمان حوزه معماری در کشور به گفت‌و‌گو نشست و سخنان او در بخش نخست گفت‌و‌گو با عنوان  «معماری متعادل و بهجت‌انگیز محصول کوشش آدم‌های خوب است» درباره حکمت زندگی و آفرینندگی شنیدنی بود. ندیمی، فوق لیسانس معماری از دانشگاه ملی ایران و دکترای معماری از ایتالیا کسب کرد. او که استاد تمام دانشگاه است، سابقه ریاست دانشکده معماری و شهرسازی را طی سال ۵۸ تا ۶۳ در کارنامه علمی خود دارد. همچنین او ۲۱ سال در قامت رئیس دانشگاه شهید بهشتی به تدریس و مدیریت علمی در کشور پرداخته است.
 
برخط جامعه
 
آنچه در بخش دوم مصاحبه آمده است، وی بر این باور است؛ انسان برای سازندگی و آفرینندگی مؤثر فقط یک راه دارد و آن شناخت خود است. یعنی کسی که خود را فراموش کند، چیزی ندارد. ولی کسی که خود را شناخت، کلید گشاینده همه در‌های بسته است و این «رجوع به خود» را هیچ‌کس به ما نمی‌گوید. ما از تنهایی می‌ترسیم؛ بسیاری از مردم از رو‌به‌رو شدن با خود وحشت دارند. در تنهایی، باید بپرسیم: «من کیستم؟ چه هستم؟» اگر این شناخت را نداشته باشیم، هرقدر هم دانش داشته باشیم، بهره‌ای از آن نخواهیم برد.
 
ندیمی تصریح کرد: امام علی(ع) می‌فرمایند: «در علم‌اندوزی مانند شتر باشید»، شتر ابتدا غذا را می‌خورد، سپس آن را نوشخوار می‌کند تا کامل هضم شود. خواندن صرف کتاب کافی نیست؛ باید آن را هضم کنید؛ «کمثل الحمار یحمل اسفارا». تفاوت هاضمه ذهن و جسم نیز همین است، اگر چیز مسمومی بخورید، بدن شما آن را دفع می‌کند، اما هاضمه ذهن این طور نیست؛ بنابراین اگر دانش را درست هضم کنید، موجب رشد شما می‌شود. خواندن صرف، مشکلی را حل نمی‌کند. واردات خوب است، یعنی غذایی که وارد بدن می‌شود اهمیت دارد، اما اینکه هضم شود، اهمیت بیشتری دارد.
 
بخش دوم مصاحبه را اینجا بخوانید.  
 

ممنوعیت زیان جزئی و تدریجی به آب جاری در اسلام

 
آیت‌الله احمد مبلغی، در درس خارج فقه معاصر خود با موضوع محیط زیست، به تشریح جایگاه قاعده «لاضرر» (قاعده  لا ضَرَر و لا ضِرار فی الاسلام که بر نفی ضرر و زیان زدن به خود و دیگران در دین اسلام و حرمت آن دلالت می‌کند) در حوزه آب جاری پرداخت و گفت: نباید در تعامل با آب، نبود ضرر در برخی موارد جزئی ما را دچار این پندار کند که قواعدی مانند لاضرر در حوزه آب جاری نیست.  
 
وی در ادامه افزود: آب عنصری حیاتی است که چرخه تولید آن تدریجی است و از توازن زیست‌محیطی، اقلیم و زمان تغذیه می‌گیرد و مرگ آن نیز، مرگی تدریجی است که با خروج منابع از مدار حیات طبیعی آغاز می‌شود. از همین منظر، باید از تحلیل‌های کوتاه‌مدت پرهیز کرد، چراکه ممکن است یک راهبرد امروز زیان‌بار به‌نظر نرسد، اما در بلندمدت موجب اخلال در چرخه آب و نابودی تدریجی آن شود.
 

نخستین موزه هوشمند ویژه نابینایان افتتاح شد 

 
امیر قاسمی، سامانه هوشمندسازی موزه با حضور رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران، شهردار منطقه ۱۰، رئیس انجمن نابینایان ایران و جمعی از نابینایان و علاقمندان حوزه گردشگری افتتاح شد.
 
رئیس ستاد گردشگری در این مراسم گفت: اجرای طرح هوشمندسازی موزه‌های تحت مالکیت شهرداری تهران با هدف استفاده همه اقشار جامعه به ویژه نابینایان و افراد دارای معلولیت از امکانات گردشگری شهرداری تهران به همت ستاد گردشگری آغاز شده است که اولین رویداد در موزه حیات وحش هفت چنار افتتاح شد.
 

حج چه منافعی دارد و نصیب چه کسانی می‌شود

 
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی ایازی، استاد درس خارج فقه حوزه و استاد دانشگاه در گفت‌و‌گو با ایکنا، در پاسخ به این سؤال که خداوند در آیه ۲۸ سوره حج از منافع سخن می‌گوید و می‌فرماید: «لِیَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَهُمْ وَیَذْکُرُوا اسْمَ اللَّهِ فِی أَیَّامٍ مَّعْلُومَاتٍ عَلَى مَا رَزَقَهُم مِّن بَهِیمَةِ الْأَنْعَامِ فَکُلُوا مِنْهَا وَأَطْعِمُوا الْبَائِسَ الْفَقِیرَ؛  تا شاهد منافع خویش باشند و نام خدا را در روزهاى معلومى بر دام‌هاى زبان‏ بسته‏‌اى که روزى آنان کرده است ببرند پس از آنها بخورید و به درمانده مستمند بخورانید». منافع فریضه حج شامل چه مواردی است و نصیب چه کسانی می‌شود؟ گفت: قرآن کریم می‌فرماید: «مُنَافِعُ لِلنَّاس»؛ در حج از دو جهت شاهد منافع هستیم. یکی از منافع حج ابعاد معنوی آن است که در خودسازی فردی و اجتماعی تحقق پیدا می‌کند. یک مسلمان وقتی خود را در یک موج اجتماعیِ معنوی قرار می‌دهد، آثار آن دیگر مانند نماز جماعت نیست که تعداد محدودی از یک محله یا منطقه گردهم می‌آیند و به صورت دسته‌جمعی عبادت می‌کنند. آثار چنین عبادت دسته‌جمعی حتی از آثار نماز جمعه‌های پرجمعیت و باشکوهی که مردم با شوق و رغبت در آن شرکت می‌کنند نیز بیشتر است.  
 
برخط جامعه
 
وی تصریح کرد: حج، انجام فریضه و مناسک دینی به گونه‌ای است که مسلمانان از سراسر جهان گرد هم می‌آیند و این اعمال را به صورت جمعی انجام می‌دهند که به لحاظ روحی و اجتماعی، آثار مضاعفی نسبت به یک حرکت فردی دارد؛ این بخشی از حقیقت حج است؛ بنابراین یکی از فواید حج به عنوان یک فریضه اسلامی بُعد معنوی و عبادت دسته‌جمعی است.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

چگونه مبلغان دینی می‌توانند اثرگذاری خود را بهبود بخشند

 
حجت‌الاسلام محمدتقی فاضل، کارشناس و مبلغ دین و عضو هیئت مؤسس مؤسسه توسعه محتوای آموزشی دینی (متمادی) در گفت‌و‌گو با ایکنا در پاسخ به این سؤال که روحانیون و مبلغان دینی چگونه عملکرد خود را اثرسنجی کنند تا بتوانند تبلیغ دینی اثرگذارتری برای نوجوان داشته باشند، گفت: هر مبلغ باید نسبت به ارزیابی تأثیر کار خود حساس باشد و با دقت این موضوع را پیگیری کند. در این زمینه چند نکته اساسی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. اول اینکه هر فردی که به نوعی در مقام تبلیغ دین فعالیت می‌کند، چه روحانی باشد چه غیرروحانی، چه معلم باشد یا استاد دانشگاه یا مربی، باید بداند که تبلیغ دین یک رسالت عمومی است و هر کس به سهم خود باید بتواند تبلیغ کند و بر مخاطبان اثر بگذارد.
 
برخط جامعه
 
وی افزود: بهترین روش همان شیوه‌ای است که پیامبران و جانشینان آنان، به ویژه اهل بیت علیهم السلام، در پیش گرفته بودند. وقتی این بزرگواران می‌خواستند آموزه‌های دینی و تعالیم الهی را به مردم منتقل کنند، معیار‌های خاصی را رعایت می‌کردند که برای هر مبلغ، معلم یا مربی که می‌خواهد پیام دین را به گونه‌ای مؤثر ارائه دهد و نتایج ملموس آن را ببیند، بسیار حائز اهمیت است.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

فرهنگ مقاومت را با پاسخ به شبهات جوانان ترویج کنیم

 
حجت‌الاسلام جبار جوادی‌رمی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌و‌گو با ایکنا، به موضوع چگونگی انتقال فرهنگ مقاومت به نسل جدید جامعه به لحاظ تربیتی و اجتماعی پرداخت و اظهار کرد: در رابطه با ترویج فرهنگ مقاومت در میان جوانان و نوجوانان کشور راهکار‌های ویژه‌ای وجود دارد که باید به خوبی از هر یک از آنها استفاده کرد تا بتوان جوانان جامعه را به سمت آرمان‌ها و اهدافی که در فرهنگ مقاومت تعریف شده، رهنمون کرد.  
 
وی ادامه داد: یکی از راهکار‌های مهم در حوزه ترویج فرهنگ مقاومت در میان نسل جدید جامعه، پاسخگویی به موقع و صحیح به شبهات موجود است. باید بدانیم که جوانان و نوجوانان جامعه براساس داده‌هایی که از کانون‌های مختلف به ویژه فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دریافت کرده‌اند با شبهات و سؤالات فراوانی مواجه شده‌اند که در این رابطه باید زمینه‌ای ایجاد تا ایشان بتوانند ابتدا شبهات خود را مطرح کرده و سپس، پاسخ‌های لازم را نیز دریافت کنند.  
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

تفکر انتقادی و گفت‌و‌گو راه‌حل چالش‌های اجتماعی ایران است

 
مراسم اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان، ششم خردادماه در سالن همایش‌های بین‌المللی دانشگاه علم و فرهنگ تهران برگزار شد.
 
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: تفکر انتقادی نیاز جامعه ایران امروز در مقابل فضای گسترده‌ای از داده‌های متنوع است. همچنین، از منظر انسان‌شناسی نیز به صورت ویژه به گفت‌و‌گو نیازمند هستیم. با گفت‌و‌گو است که ابعاد وجود و مساحت و ابعاد شناختی ما تغییر می‌کند. انسانی که در خود فرو رفته و با دیگران سخن نمی‌گوید، با چالش‌های فراوان مواجه است.
 
برخط جامعه
 
وی تصریح کرد: اعتلای ظرفیت انسانی باید طبق اعتلای گفت‌و‌گو محور با دیگری باشد. متأسفانه امروز گرفتار فردگرایی‌های منقبض شده‌ایم و اگر هم با دیگری سخن می‌گوییم، این سخنان بیشتر در حاشیه است. امروز از منظر اخلاقی نیز نیاز به گفت‌و‌گو داریم. بخشی از فضائل اخلاقی انسان در مسیر گفت‌و‌گو حاصل می‌شود. انسانی که قدرت شنوایی بیشتری از قدرت گفتاری دارد، به بخش قائل توجهی از فضائل اخلاقی دست پیدا کرده است.
 
محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ نیز گفت: دولت نیز همان‌گونه که مشخص است، در دانشگاه‌ها به امر فرهنگ اهتمام داشته و دارد. کار فرهنگی است که دانشجو را می‌سازد. باید بدانیم که دانشجویان در کنار تحصیل علم باید از فرهنگ غنی نیز برخوردار باشند. امروز ۳۱ سال از عمر دانشگاه علم و فرهنگ می‌گذرد و این دانشگاه جزو دانشگاه‌های مطرح کشور است.  دانشگاه علم و فرهنگ نزدیک به ۱۰ هزار دانشجو در شهر تهران دارد و امیدواریم همگی تلاش کنیم تا دانشجویان در حوزه فرهنگی نیز توانمند شوند که در این صورت دانشجویان بیکار کمتری خواهیم داشت.
 

نشست «خانواده‌محوری در مکتب شهید رئیسی» برگزار شد

 
مجمع ملی خانواده به مناسبت اولین سالگرد شهادت آیت‌الله رئیسی و در راستای پویش «چله خدمت» یکشنبه چهارم خرداد ماه همایش «خانواده‌محوری در مکتب شهید رئیسی» را در مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه برگزار کرد.
 
در این همایش که با حضور جمعی از کنشگران خانواده برگزار شد، فاطمه سادات رازقی، روانشناس و مدیر بخش بانوان مجمع ملی خانواده، به بیان اهداف این مجمع پرداخت و گفت: مجمع ملی خانواده یکی از مجامع تخصصی بنیاد خاتم‌الوصیا است که در سه ساحت تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده سند بالادستی دارد و برنامه‌هایی را در میدان اجرا می‌کند. مأموریت اصلی مجمع، حمایت، هدایت و نظارت بر فعالیت‌ها و کنش‌های میدانی در حوزه خانواده است.
 
عزت‌السادات میرخوانی، موسس رشته مطالعات خانواده در دانشگاه تربیت مدرس نیز ضمن بیان ایاتی از قران کریم در خصوص خانواده، گفت: توصیه می‌کنم ایه اخر سوره آل عمران را در اندیشه آیت‌الله آملی بررسی کنید که بیان شده بنای زندگی بشر بر اساس زوجیت است. بحث خانواده در قرآن شیرین است سوره هود را بخوانید که از شاکله خانواده انبیا پرده بر می‌دارد. دنیا تشنه مباحث قرآن در زمینه خانواده است و ما وظیفه داریم این مباحث را مطرح کنیم.
 
برخط جامعه
 
فهیمه فرهمندپور، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده نیز ضمن تسلیت سالروز شهادت خادمان مردم، گفت:  حاکمیتی که به جای کنترل مردم، به ارتقای آگاهی و مسئولیت‌پذیری آنان می‌اندیشد، در واقع مسیر تربیت جامعه را هموار می‌کند. حاکمیت نباید تلاش کند که چیزی را با تحمیل به مردم بفهماند بلکه باید تلاش کند مردم فهمیده باز بیایند.  
 
 محمدمهدی اسماعیلی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این مراسم، گفت: آنچه در انقلاب اسلامی رخ داد و به‌عنوان یکی از امتیازات بارز آن محسوب می‌شود، این بود که در برابر تهدید‌های فرهنگ غربی، با تکیه بر نظام فقاهت اجتماعی شیعی، توانست این تهاجمات را نه تنها خنثی بلکه به راه‌حل‌های نوینی تبدیل کند. این دوگانه‌ها همواره وجود داشته‌اند؛ مثلاً دوگانه ملیت و اسلامیت، یا دوگانه دین و علم جدید. بحث رابطه علم (ساینس) با دین، دهه‌هاست که حتی در غرب، کل نظام معرفتی را تحت تأثیر قرار داده است. اکتشافات گالیله صرفاً یک مسئله علمی نبود، بلکه تمام نظام فکری کلیسامحور را به چالش کشید.
 
سید احمد عبودتیان، دستیار رئیس‌جمهور شهید با اشاره به برپایی چند ۱۰ هزار جلسه مردمی برای سالگرد شهید رئیسی به نگاه‌های متفاوتی که در خصوص مدیریت ایشان وجود دارد، اشاره کرد و گفت: کمک کنیم روایتی که مقام معظم رهبری در مورد شهید رئیسی مطرح کردند، بیان شود تا تمنای تکرار رئیسی به وجود بیاید.  
 

ترنج با محور «توانمندسازی و رفاه نوجوانان و جوانان» رونمایی شد

 
مراسم رونمایی از برنامه توانمندسازی، رفاه و کارآفرینی نوجوانان و جوانان با عنوان «ترنج» سه‌شنبه ۶ خردادماه در هتل فردوسی برگزار شد.
 
محمدحسن تقی‌زاده، مدیرکل دفتر امور بین‌الملل وزارت ورزش و جوانان طی سخنانی در این مراسم گفت: شعار ما در برنامه ترنج در وزارت ورزش و جوانان، انتقال از محیط آموزشی به محیط کار است. تمامی تلاش خودمان را به کار گرفتیم و یک گزارش مختصر از انجام این برنامه را به صورت پایلوت یا آزمایشی در یکی از استان‌های کشور، استان کرمانشاه، اجرا کردیم. پس از اطمینان از موفقیت و نتیجه‌بخش بودن طرح، آن را در استان‌های تهران، البرز و اصفهان نیز اجرا کردیم که خوشبختانه نتایج بسیار خوبی به دست آمد.
 
برخط جامعه
 
مونیکا نیلسن، نماینده یونیسف در تهران در ادامه این مراسم گفت: این برنامه نتیجه همکاری قوی و راهبردی بین وزارت ورزش و جوانان یونیسف ایران و سمن‌های جوانان با مشارکت نوجوانان و جوانان است. ایران دارای جمعیتی پویا و جوان است با بیش از ۱۱ میلیون نوجوان تقریباً نیمی از جمعیت ایران زیر ۳۰ سال است. این جمعیت نمایانگر ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای نوآوری، رشد و تحول است؛ اما این ظرفیت به تنهایی کافی نیست و باید از طریق سیاست‌گذاری‌های فراگیر خدمات پاسخگو و فرصت‌های کلیدی جوانان را قادر کند، آینده خود و کشورشان را شکل دهند و فعالانه پرورش یابند و این دقیقا همان چیزی است که برنامه ترنج به دنبال دستیابی به آن است.
 

رموز بهترین نوع روابط دختر و پسر در دوره آشنایی پیش از ازدواج

 
 سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر کارگاه «روابط دختر و پسر در دوره آشنایی پیش از ازدواج» را شنبه سوم خرداد ماه در این دانشگاه برگزار کرد.
 
در این مراسم که همراه با افتتاح «دفتر خانواده و ازدواج» دانشگاه صنعتی امیرکبیر بود، حجت‌الاسلام روح‌الله رجبی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه امیرکبیر، آغاز به کار دفتر خانواده و ازدواج این دانشگاه را اعلام کرد و گفت: دانشگاه تصمیم گرفت این دفتر را برای ارائه مشاوره اصل ازدواج، مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره بهترین انتخاب، مشاوره هم‌رسانی، مشاوره پس از ازدواج، اصول همسرداری، سبک زندگی صحیح، تأمین هدیه ازدواج و ... افتتاح کند.
 
برخط جامعه
 
در بخش کارگاه این نشست نیز سعید عزیزی، مشاور خانواده و امور تربیتی به تشریح روابط درستی که قبل از ازدواج و در راستای آشنایی دختر و پسر باید رخ دهد، پرداخت و گفت: ما در کشورمان یک نوع ارتباط شناختی قبل از ازدواج داریم که به مرحله ازدواج ختم می‌شود. روابط دیگر مثل روابط عاطفی، دوستی‌های خاص، ازدواج سفید و موارد مشابه که ارتباط شناختی قبل از ازدواج نیستند. بسیاری از افراد درگیر روابط عاطفی قبل از ازدواج هستند، اما باید توجه داشت که در این نوع روابط، معمولاً احساسات و هیجانات جنسی در حد بالایی قرار دارد، در حالی که منطق و تحلیل کمتر دیده می‌شود. اگر در چنین رابطه‌ای هستید، نباید به ازدواج فکر کنید و اگر به ازدواج فکر می‌کنید، نباید وارد این نوع روابط شوید. باید از همین امروز تصمیم بگیرید: یا انتخاب کنید که در یک رابطه آزاد باشید یا به سمت ازدواج رسمی بروید.  
 

برپایی کاروان «حجاب؛ آرمان روح‌الله»

 
نشست خبری مجموعه مردمی دختران انقلاب، با هدف تشریح برنامه این مجموعه شنبه سوم خردادماه با حضور خانواده شهدا در حوزه هنری برگزار شد.  
 
بهاره جنگروی، مسئول مجموعه مردمی دختران انقلاب، گفت:  به عنوان نماینده جریان دختران انقلاب از همه مسئولان می‌خواهم حجاب را در کشمکش‌های سیاسی و جایگاه و پست و مقام خودشان وارد نکنند، حجاب فرهنگ ملی ماست. حجاب همانی است که جوان ۲۰ ساله ما در اکباتان به جرم طلبه بودن به شهادت می‌رسانند. حجاب خون بهای شهداست. حجاب که فرهنگ و نص صریح قرآن و وصیت شهداست را نباید با مباحث و کشمکش‌های سیاسی قاطی کرد.
 

برگزاری همایش «هوش مصنوعی؛ ارتباطات انسان - ماشین و آینده آن» 

 
علی ربیعی، رئیس انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات طی سخنانی در این همایش گفت: امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که بسیاری از مفاهیم آموزشی دچار تحول شده‌اند، روش تدریس تغییر کرده، نقش استاد متحول و شیوه دانشجویی دگرگون شده است. لازم است پارادایم‌های علمی را از نو تعریف کنیم تا بتوانیم همگام با تحولات جهانی پیش برویم. این فناوری یا هر نام دیگری که بر آن بگذاریم، علاوه بر مزایا، اثرات جانبی و پیامد‌هایی خواهد داشت که ممکن است برای برخی ناخوشایند باشد. اما جامعه جدید ناگزیر است با این واقعیت‌ها رو‌به‌رو شود و آنها را مدیریت کند.  
 
سید سعیدرضا عاملی، عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه سالانه حدود ۸ میلیون و صد هزار انسان در جهان تحت تأثیر آلاینده‌های زیست‌محیطی می‌میرند، گفت: مطالعات زیادی نشان داده که هوش مصنوعی می‌تواند میزان کربن را کاهش دهد، ماشین‌های هوشمند را بهینه کند و بخش عظیمی از آلاینده‌های تولیدی بشر را مدیریت کند؛ بنابراین اگر بخواهیم هوش مصنوعی را هدفمند استفاده کنیم، باید در نظام فکری کشور اولویت اول را به سلامت انسان بدهیم.
 
برخط جامعه
 
 محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در محور حکمرانی و تبیین چشم‌انداز، رتبه ما در حد صدم است که اصلاً مطلوب نیست. حتی در زمینه سند ملی هوش مصنوعی نیز وضعیت مناسبی نداریم. وقتی مقایسه‌ای در ابعاد مختلف مانند سرمایه‌گذاری، نوآوری و ظرفیت‌ها انجام می‌دهیم، می‌بینیم که رتبه کشور‌های منطقه در حوزه نوآوری و فناوری بسیار بهتر از ماست.  اگر هوش مصنوعی را قدرت آینده بدانیم، این گزارش‌ها به وضوح نشان می‌دهد که ما در حال واگذار کردن آینده هستیم.  
 
مهدی محسنیان‌راد، استاد تمام علوم ارتباطات نیز گفت: برخی کشور‌ها به سمت صنعتی شدن پیش رفتند، اما ایران در وضعیتی بینابینی باقی مانده است، درحالی که در برخی بخش‌ها مانند دانشگاه‌ها پیشرفت‌هایی دیده می‌شود، ساختار‌های اقتصادی و اجتماعی همچنان تحت تأثیر سنت‌ها و تصمیم‌گیری‌های دوگانه قرار دارد.
 

رویداد ملی «ایران‌جان» کلید خورد

 
 رویداد ملی «ایران‌جان» با هدف بازتعریف نقش رسانه ملی در روایت ظرفیت‌های تمدنی، اقتصادی و فرهنگی ایران آغاز به کار کرد.  
 
برنامه‌های «ایران‌جان» در خوزستان با تمرکز بر مزیت‌های اقتصادی، فرصت‌های سرمایه‌گذاری، جلوه‌های میراث‌فرهنگی و ظرفیت‌های انسانی این استان طراحی شده و در قالب‌های متنوع خبری، مستند، گفت‌وگومحور و هنری از رسانه ملی پخش خواهد شد.
 
برخط جامعه
 

سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران منصوب شد

 
علی منتظری، رئیس جهاددانشگاهی در حکمی، عبدالرضا دانشور آملی را به عنوان سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران (وابسته به جهاددانشگاهی) منصوب کرد.
 
تألیف و ترجمه ۴ کتاب، انتشار ۳۴ مقاله و اجرای ۱۰ طرح پژوهشی؛ همچنین عضویت در انجمن علوم دامی ایران، تدوین استاندارد تشخیص گونه‌های جانوری در مواد غذایی و تدریس در دانشگاه علم و فرهنگ از دیگر سوابق سرپرست جدید مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران است.
انتهای پیام
captcha