کد خبر: 4285541
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۹

رونمایی از ترجمه مجموعه «سرگذشت استعمار» در مالزی

آیین رونمایی از ترجمه ۱۲ جلدی مجموعه «سرگذشت استعمار» نوشته مهدی میرکیایی، با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی ایران و مدیران نشر، در محل رایزنی فرهنگی کشورمان در کوالالامپور برگزار شد.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی رایزنی فرهنگی ایران در مالزی، این مراسم همزمان با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب مالزی و با حضور ولی‌الله محمدی، سفیر ایران در مالزی؛ حبیب‌رضا ارزانی، رایزن فرهنگی کشورمان؛ حسین بهرامی، مدیر انتشارات نخل سبز و علیزاده موسوی از مسئولان این انتشارات، پنجشنبه، هشتم خرداد در محل رایزنی فرهنگی ایران در کوالالامپور برگزار شد.

حبیب‌رضا ارزانی ضمن بیان اهمیت موضوع استعمار و شناخت تاریخی آن، به تطور چهره‌های استعمار در دوران معاصر و تأثیر آن در حوزه‌های نوین همچون فضای سایبر اشاره کرد. 

وی گفت: استعمار هر روز با چهره‌ تازه‌ای وارد زندگی بشر می‌شود؛ روزی در قالب گوساله‌ طلایی سامری، روزی در چهره قارون و فرعون و روزی دیگر با ظاهر مدرنیته، تجدد یا فناوری مجازی، اما آنچه اهمیت دارد، شناخت استعمار و سرگذشت آن است و این کتاب، گامی ارزشمند در این مسیر به شمار می‌رود.

وی افزود: رونمایی از ترجمه‌ چندزبانه‌ مجموعه «سرگذشت استعمار» را می‌توان گامی مؤثر در معرفی روایت مستقل جمهوری اسلامی ایران از تاریخ استعمار و مقاومت فرهنگی در عرصه بین‌الملل دانست؛ روایتی روشن که برخاسته از تجربه تاریخی ملت‌های تحت سلطه است.

رایزن فرهنگی ایران در مالزی، ادامه داد: ما نیاز داریم تاریخ را نه از زبان استعمارگران، بلکه با صدای ملت‌هایی بازگو کنیم که قربانی استعمار بوده‌اند؛ این مجموعه تلاشی است برای بازگرداندن روایت به صاحبان واقعی آن و نسلی که باید در تعریف تاریخ آگاه باشد.

در ادامه این برنامه، حسین بهرامی، مدیر انتشارات نخل سبز، نیز توضیحاتی درباره روند ترجمه این مجموعه ارائه کرد. 

وی با اشاره به گستردگی محتوای اصلی گفت: اصل مجموعه شامل ۱۵ جلد است، اما به دلیل برخی ملاحظات فرهنگی و محتوایی، تنها ۱۲ جلد آن برای ترجمه انتخاب شد. این ترجمه‌ها هم‌اکنون به سه زبان انگلیسی، عربی و باهاسا مالایی در دسترس هستند.

بهرامی، با اشاره به اینکه این مجموعه روایتی مستند، داستانی و آموزنده برای نسل نوجوان است، بیان کرد: مجموعه ۱۵ جلدی «سرگذشت استعمار»، اثری است پژوهشی و در عین حال داستانی که با زبانی ساده و روایی، برای نوجوانان و جوانان طراحی شده است. 

وی افزود: این مجموعه، از قرن پانزدهم میلادی تا قرن بیستم، تاریخچه شکل‌گیری و گسترش استعمار را در نقاط مختلف جهان، با نگاهی مستند و انتقادی بررسی می‌کند و هر جلد از این مجموعه، به یک منطقه یا دوره خاص می‌پردازد و تلاش می‌کند تصویری عینی و قابل‌ فهم از واقعیت‌های تلخ استعمار را ارائه دهد.

انتهای پیام
captcha