به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی وزارت ارشاد، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات؛ معاونتهای فرهنگی، هنری، قرآن و عترت، توسعه مدیریت و منابع، امور رسانهای و تبلیغات، حقوقی، امور مجلس و استانها و نیز بنیاد ملی بازیهای رایانهای وابسته به این وزارتخانه نیازهای پژوهشی خود در سال ۱۴۰۴ را به شرح زیر اعلام کردهاند.
پژوهشگران علاقهمند به اجرای هر یک از این نیازمندیها، باید کاربرگ طرحنامه پژوهشی را تکمیل و از طریق نشانی Pazhoheshi@ricac.ac.ir به امور پژوهشی پژوهشگاه ارائه کنند. البته اولویتهای پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نیز پیشتر در سایت پژوهشگاه اطلاعرسانی شده است.
بر این اساس نیازمندیهای معاونت فرهنگی شامل: «بازنگری برنامههای معاونت در ترویج مطالعه و کتابخوانی»؛ «مطالعه اخلاق عملی در حوزه کتاب و نشر (اخلاق نویسندگی، اخلاق نشر و غیره)»؛ «بررسی نحوه ساماندهی کتابفروشان و توسعه آنها؛ تولید محتوای مناسب به زبان فارسی برای استفادۀ هوش مصنوعی»؛ «هوش مصنوعی و صنعت نشر: فرصتها و تهدیدها؛ بررسی آینده کتاب کاغذی و نشر الکترونیک»؛ «بررسی چشمانداز نشر دیجیتال در جهان و ترسیم آینده چاپ افست/دیجیتال در ایران»؛ «الگوها، روشها و سیاستهای استفاده از ظرفیتهای مردمی در تولید و عرضه فرهنگی و هنری»؛ «سیاستگذاری کپیرایت در آثار دیجیتال؛ مالکیت فکری و کنوانسیون برن؛ بررسی فرصتها و آسیبها»؛ «مطالعه آینده نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران»؛ «مجازی یا حضوری؛ مطالعه ممیزی کتاب»؛ «پیشینی یا پسینی»؛ «بررسی مناسبات و نقش و جایگاه ناشر، نویسنده، و حاکمیت و بررسی دیپلماسی ادبی، چیستی، چرایی، و چگونگی» است.
نیازمندیهای پژوهشی معاونت هنری نیز شامل: «پیمایش و آمایش حوزه موسیقی؛ آینده پژوهی موسیقی؛ بررسی و تدوین نظام صنفی هنری»؛ «مطالعه و شناسایی شهرهای هنر حوزه موسیقی»؛ «نقش برندها در اسپانسری اجراهای صحنهای و تولید آثار فاخر؛ مطالعه و شناسایی شهرهای نمایشی در سطح کشور»؛ «موسیقی، توریسم و جاذبههای فرهنگی ـ هنری؛ بررسی سلیقه موسیقیایی مردم ایران»؛ «پژوهش در باب اشتغالزایی، حمایت از هنرمندان، چالشهای اداری و مالی و الگوهای درآمدزایانه حمایت»؛ «تکمیل بانک اطلاعات هنرمندان حوزه هنرهای نمایشی؛ تأثیر موسیقی بر سبک زندگی؛ آسیبشناسی موسیقی غیررسمی و زیرزمینی»؛ «علل عدم تمایل نسل جوان به موسیقی ردیف دستگاهی»؛ «هوش مصنوعی در آهنگسازی، تهدید یا فرصت»؛ «پروژه مطالعاتی آیندهپژوهی هنرهای تجسمی»؛ «پروژه پیمایش و آمایش هنرهای تجسمی و پروژه مطالعاتی آیندهپژوهی هنرهای نمایشی» است.
معاونت امور رسانهای و تبلیغات نیز نیازمندیهای پژوهشی خود را به این شرح اعلام کرده است: «الگوها، روشها و سیاستهای استفاده از ظرفیتهای مردمی در اعطای منصفانه امتیازات و مجوزها»؛ «جریانشناسی نشر، خبرگزاری، رسانه، و سایر محصولات صاحبان امتیازات و مجوزهای فرهنگی و هنری»؛ «مطالعه میزان استفاده از پیامرسانهای داخلی و خارجی در کشور»؛ «نظرسنجی و افکارسنجی مربوط به رویدادهای فرهنگی و اجتماعی و رسانهای و تیپشناسی مصرف رسانهای نوجوانان ایران».
بنیاد ملی بازیهای رایانهای نیز اعلام کرده است که «پیمایش و آمایش تولید و مصرف بازیهای رایانهای در کشور» و «تیپشناسی مصرف بازیهای رایانهای براساس متغیرهای کلیدی» دو نیاز پژوهشی این بنیاد است.
«مطالعه تعاملات دولت و بخش خصوصی و مردمی در امور فرهنگی ـ مذهبی» و «نظام برنامه درسی رشتههای قرآنی، مؤسسات قرآن و عترت، و الگوهای درآمدزایی» نیز دو نیاز پژوهشی معاونت قرآن و عترت اعلام شده است.
نیازهای پژوهشی معاونت توسعه و مدیریت منابع نیز شامل: «بررسی سهم محصولات اطلاعاتی، رسانهای، فرهنگی و هنری از تولید ناخالص داخلی و بررسی بازارهای جهانی»، «مطالعه سهم بخش فرهنگ در اقتصاد ایران»، «طراحی و توسعۀ سامانۀ رصد فرهنگی مبتنی بر هوش مصنوعی» و «کاربستهای هوش مصنوعی در حوزه فرهنگ، و اقتصاد فرهنگ» است.
معاونت حقوقی، امور مجلس و استانها نیز اعلام کرده است: «بررسی الگوها، روشها، و شیوههای نظارت مردمی بر حقوق مالکیت فکری»، «نظارت مردمی بر موضوع مالکیت فکری و رویههای قضایی و حقوقی موجود» و «تنقیح قوانین، مقررات و رویههای فرهنگی در حوزه هنر، فرهنگ و ارتباطات» نیازهای پژوهشی این معاونت است.
انتهای پیام