کد خبر: 4287277
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۵
آیت‌الله اعرافی پیشنهاد داد:

دبیرخانه همکاری حوزه و شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه تشکیل شود

آیت‌الله اعرافی پیشنهاد داد که دبیرخانه همکاری حوزه‌های علمیه و شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور تشکیل شود.

علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه

به گزارش خبرنگار ایکنا، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه امروز یکشنبه ۱۸ خردادماه در نشست مشترک با رئیس و مدیران شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور در سخنانی این نشست را از جلسات مهم و راهبردی برای نظام و انقلاب اسلامی دانست و اظهار کرد: از مواردی که اتصال حوزه با منظومه انقلاب و نظام اسلامی در آن برجسته است، نهاد امامت جمعه است.

وی بیان کرد: این نهاد برخاسته از حوزه و در خدمت مردم است و می‌تواند در راستای اهداف مهم نظام و انقلاب اسلامی حرکت کند. الحمدلله این همگرایی و هم‌افزایی در سطح مناسبی وجود داشته و امیدواریم این جلسه گامی بلند در تحکیم این روابط و تحقق اهداف بردارد. بدون تردید این جمع، نقش مهمی در فرهنگ و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی دارد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با مرور سابقه همکاری‌ها، افزود: ما و شورای ائمه جمعه به‌طور منظم در ارتباط بوده‌ایم. در سال ۱۳۹۹ یک تفاهم‌نامه همکاری به امضا رسید که مدت آن چهار سال بود و اکنون به پایان رسیده است. در آن تفاهم‌نامه زمینه‌های همکاری آموزشی، تربیتی، پژوهشی، تبلیغی و حوزه‌های دیگر تعریف شده بود و دستاورد‌های خوبی نیز به دنبال داشت. در سال ۱۴۰۱ نیز جلسه‌ای میدانی‌تر و عملیاتی‌تر داشتیم که در آن ۵ محور مصوب شد که بخشی از آن‌ها محقق شده و برخی دیگر نیاز به گام‌های جدید دارد.

آیت‌الله اعرافی یکی از نقاط کلیدی را تنظیم برنامه پنج‌ساله دانست و افزود: ما با آموزش و پرورش اولین برنامه پنج‌ساله را به پایان رساندیم و نسخه دوم آن نیز اخیراً به امضا رسید. پیشنهاد می‌کنیم دبیرخانه مشترک همکاری‌های حوزه و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تشکیل شود و فردی با حکم دو طرف، مسئول آن گردد تا ظرف دو یا سه ماه آینده، برنامه پنج‌ساله‌ای تدوین شود. دومین برنامه پنج‌ساله حوزه نیز در حال تدوین است که باید پیوست‌هایی از برنامه‌های مشترک نیز داشته باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: در حوزه آموزش، راه‌اندازی رشته‌های مرتبط محقق شده و اکنون حدود ۴۰ نفر در حال تحصیل هستند. همچنین اقدامات خوبی برای ارتقای سطح علمی ائمه جمعه صورت گرفته است. در حوزه تبلیغ، طی دو تا سه سال گذشته، تحولات بزرگی در طرح‌های تبلیغی رخ داده است. بودجه و شبکه‌های فعال تبلیغی بیش از ۲۰ برابر افزایش یافته و تعداد مبلغان هجرت، امین و طرح‌های مشابه به بیش از ۲۰ هزار نفر رسیده است.

آیت‌الله اعرافی اظهار کرد: اعزام مبلغان که در سابق فقط از سوی دفتر تبلیغات انجام می‌شد، اکنون در قالب شورای هماهنگی اعزام با حضور حوزه، دفتر تبلیغات، سازمان تبلیغات، جامعه‌الزهرا و سایر نهاد‌ها انجام می‌شود. در ماه رمضان گذشته قریب به ۴۰ هزار اعزام صورت گرفت که نقطه عطفی در حوزه تبلیغ بود.

پیشنهادات آیت‌الله اعرافی به شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور:

۱. تشکیل دبیرخانه مشترک و تدوین برنامه پنج‌ساله
افرادی از حوزه و شورای سیاست‌گذاری تعیین شوند تا طی سه ماه ساختار و ابعاد مسئله را مشخص و برنامه را نهایی کنند.
نمایندگان حوزه: آقایان رضایی و رجایی
نمایندگان شورای سیاست‌گذاری: آقایان حسنی و طالبی

۲- توجه ویژه به قرارگاه مسجد
قرارگاه مسجد به عنوان نقطه تلاقی مهم حوزه و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، باید تعامل قوی‌تری داشته باشد و عملیاتی‌سازی اسناد در پیوست برنامه پنج‌ساله آورده شود.

۳- پیشبرد پیام تاریخی «حوزه پیشرو و سرآمد»
در کارگروه‌ها، نگاه ویژه به این پیام باشد و ابعاد مختلف آن بررسی و اجرایی شود.

۴- همکاری رسانه‌ای گسترده‌تر
برای نشان دادن کارکرد ائمه جمعه موفق، تولید مستند‌های رسانه‌ای ضرورت دارد.

۵- تشکیل کارگروه میدانی و عملیاتی
این کارگروه برای اجرای بخش‌های سخت‌افزاری و میدانی مصوبات فعال شده و محور‌های کلان را اجرایی کند.

آیت‌الله اعرافی همچنین تأکید کرد: مصوبه نخست، تدوین برنامه پنج‌ساله طی سه ماه آینده است که خود پیوست مستقلی برای برنامه دوم کلان حوزه خواهد بود. اکنون تدوین این برنامه در حال انجام است و برنامه مشترک تأثیرگذار خواهد بود.

 
انتهای پیام
captcha