کد خبر: 4287479
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۵
صالحی‌امیری:

ایران به عنوان قطب جهانی گردشگری سلامت شناخته خواهد شد

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از آغاز مسیر جدیدی در مواجهه و توسعه میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی ایران خبر داد.

ایران به عنوان قطب جهانی گردشگری سلامت شناخته خواهد شدبه گزارش ایکنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نشست پانزدهم شورای راهبردی وزارتخانه دوشنبه ۱۹ خرداد، بر ضرورت تجدیدنظر در سیاست‌های کلان این وزارتخانه برای تطبیق با شرایط و تحولات جهانی تأکید کرد. 

وی با اشاره به ورود ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر خارجی به ایران در سال گذشته، اظهار کرد: در میان این گردشگران، یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به‌ویژه از خدمات گردشگری سلامت بهره‌برداری کرده‌اند. ایران با دارا بودن زیرساخت‌های برجسته پزشکی، ظرفیت‌های بی‌بدیلی را در این بخش به دنیا معرفی می‌کند.

وی ادامه داد: در شرایطی که صنعت گردشگری یکی از پیشران‌های اصلی اقتصاد جهانی است، ما به‌عنوان کشوری با تاریخ غنی و تمدن کهن، باید به‌شکلی متمرکز و هدفمند برای ارتقای جایگاه ایران در این صنعت گام برداریم. این امر نه تنها نیازمند هم‌افزایی میان بخش‌های مختلف داخلی است، بلکه تعامل مستمر با عرصه بین‌المللی نیز احساس می‌شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچنین در مورد ضرورت گسترش سیاست‌های اجتماعی‌سازی میراث‌فرهنگی کشور تصریح کرد: میراث‌فرهنگی ایران باید به‌عنوان هویتی جهانی شناخته شود و در این راستا، مشارکت مردمی و حضور نخبگان و کارشناسان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. ما برای تحقق این هدف، به یک بازنگری عمیق در رویکرد‌های فرهنگی و اجتماعی خود نیاز داریم تا علاوه بر حفاظت از آثار تاریخی، زمینه‌های تعامل فعال جامعه با آنها فراهم شود.

صالحی‌امیری در ادامه با اشاره به حضور استانداران در نشست شورای راهبردی گفت: حضور استانداران در جلسات شورای راهبردی وزارتخانه برای بررسی دقیق ظرفیت‌های محلی و منطقه‌ای و هماهنگی در اجرای سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات آینده در استان‌ها ضروری است. بنابراین، هر نشست باید با مشارکت فعال و همراهی مسئولان استانی برگزار شود تا اهداف وزارتخانه به‌صورت جامع و با در نظر گرفتن شرایط خاص هر استان پیگیری و محقق شود.

وی در ادامه بر اهمیت «گردشگری سلامت» به‌عنوان یکی از محور‌های اصلی استراتژی‌های توسعه‌ای وزارتخانه تأکید کرد و یادآور شد: در سال‌های اخیر، ایران توانسته است با فراهم آوردن زیرساخت‌های مناسب در حوزه پزشکی و درمانی، به‌ویژه در زمینه‌های جراحی‌های پیچیده و درمان‌های تخصصی، جایگاه ویژه‌ای در بازار گردشگری سلامت به دست آورد. این موفقیت‌ها می‌تواند به‌عنوان پلتفرم جدیدی برای جذب گردشگران از نقاط مختلف جهان محسوب شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش دیگری از سخنان خود، به اهمیت توجه به جاذبه‌های تاریخی و طبیعی کشور اشاره کرد و گفت: ما باید علاوه بر توسعه گردشگری سلامت که خود عاملی برای معرفی جاذبه‌های تاریخی و طبیعی ایران به گردشگران بین‌المللی است، پتانسیل‌های بکر کشور را در حوزه‌های طبیعت‌گردی، فرهنگی و تاریخی نیز شناسایی و به‌صورت گسترده به جهانیان عرضه کنیم. این جاذبه‌ها، در کنار آثار تاریخی ثبت‌شده در یونسکو به‌عنوان میراث بشری، می‌توانند ایران را به مقصدی منحصر‌به‌فرد و بی‌رقیب در سطح جهان تبدیل کنند.

صالحی‌امیری در پایان به ضرورت تکمیل پروژه‌های مرمت و حفاظت از بنا‌های تاریخی اشاره و بیان کرد: در کنار تلاش برای جذب گردشگران، نباید فراموش کنیم که حفاظت از میراث‌فرهنگی در اولویت قرار دارد. پروژه‌های مرمتی و بازسازی باید با دقت و با رعایت اصول فنی انجام شوند تا در کنار توسعه گردشگری، اصالت و ارزش‌های تاریخی ایران حفظ شوند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با هم‌افزایی تمامی بخش‌ها و دست‌اندرکاران، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بتواند به اهداف کلان خود در حوزه‌های مختلف دست یابد و ایران را به‌عنوان یک الگوی جهانی در توسعه پایدار گردشگری و حفاظت از میراث‌فرهنگی مطرح کند.

پانزدهمین نشست شورای راهبردی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حضور سیدرضا صالحی‌امیری و اعضای شورای راهبردی، امروز شنبه ۱۹ خرداد در سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای نشست، انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، به‌تفصیل به برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات صورت‌گرفته برای برگزاری کنفرانس بین‌المللی گردشگری سلامت در همدان پرداخت و بر اهمیت این رویداد در معرفی ظرفیت‌های بی‌نظیر گردشگری سلامت ایران تأکید کرد. 

وی همچنین به برگزاری مراسم گرامی‌داشت ثبت یزد به‌عنوان شهر جهانی زیورآلات و همچنین جشن روز جهانی صنایع‌دستی در ۲۰ خرداد ماه اشاره کرد.

در ادامه، علیرضا تابش، مدیرعامل هلدینگ هگتا، به ضرورت توجه به گردشگری سلامت در چارچوب برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: طبق برنامه هفتم توسعه، هدف‌گذاری شده که ۶ میلیارد دلار از طریق گردشگری برای کشور تأمین شود. با توجه به ظرفیت‌های گسترده‌ای که در حوزه گردشگری سلامت در ایران داریم، این هدف دست‌یافتنی است.

وی همچنین از برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌هایی در استان‌های مختلف کشور، از جمله خوزستان و منطقه آزاد اروند در راستای تقویت گردشگری سلامت خبر داد و گفت: این کنفرانس‌ها فرصتی است تا ایران به‌عنوان یک مقصد معتبر برای گردشگری سلامت در دنیا معرفی شود.

محمدحسین ایمانی خوشخو، استاد دانشگاه و پژوهشگر برجسته حوزه گردشگری، نیز در سخنانی به اهمیت گردشگری سلامت اشاره کرد و گفت: این صنعت می‌تواند ضمن ایجاد اشتغال، زمینه‌ساز درآمدزایی بالایی باشد. با ایجاد آژانس‌های تخصصی گردشگری سلامت، می‌توانیم سهم خود را در این بازار جهانی افزایش می‌دهد.

محمدحسن طالبیان، معاون اسبق میراث‌فرهنگی نیز به ظرفیت‌های ایران در جذب گردشگران سلامت اشاره کرد و افزود: این نوع گردشگری نه تنها به درمان بلکه به بازدید از جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی نیز منجر می‌شود که این امر به توسعه گردشگری فرهنگی و سلامت به‌طور همزمان کمک خواهد کرد.

محسن حاجی‌سعید، نماینده جامعه راهنمایان گردشگری، نیز با ابراز خوشحالی از اینکه در استان‌های یزد و همدان، گردشگری به‌عنوان محور توسعه قرار گرفته است، این موضوع را به‌عنوان یک حرکت امیدبخش و پیشرفت در راستای تقویت صنعت گردشگری کشور دانست. 

وی همچنین به تلاش‌های وزیر میراث‌فرهنگی در مقابله با ایران‌هراسی و معرفی امنیت و جذابیت‌های ایران به‌عنوان مقصد گردشگری جهانی اشاره کرد.

 
انتهای پیام
captcha