به گزارش ایکنا به نقل از تی آر تی، به گفته مقامات هند و بنگلادش، هند صدها نفر را بدون حکم دادگاه به بنگلادش تبعید کرده است، اقدامی که فعالان آن را اخراج غیرقانونی بر اساس تبعیض نژادی توصیف میکنند.
دهلی نو میگوید اخراجشدگان مهاجران غیرقانونی هستند، در حالی که دولت ملیگرای هندوی نخستوزیر نارندرا مودی، سیاست مهاجرتی سختگیرانهای را دنبال کرده است، بهویژه علیه مهاجران بنگلادشی که اکثریت مسلمان دارند و مقامات ارشد هندی آنها را به «موریانه» تشبیه کرده و «نفوذی» توصیف کردهاند.
این اقدامات همچنین نگرانیهایی را در میان حدود ۲۰۰ میلیون مسلمان هند، بهویژه در میان بنگالی زبانها، زبانی که بهطور گسترده در شرق هند و بنگلادش صحبت میشود، ایجاد کرده است.
روابط بین بنگلادش و هند که از سه طرف با آن هممرز است، از زمان قیام سال ۲۰۲۴ که منجر به سرنگونی دولت شیخ حسینه، متحد دهلی نو، شد، متشنج شده است.
با این حال، هند پس از یک سرکوب امنیتی گسترده پس از حمله ۲۲ آوریل که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر، عمدتاً گردشگران هندو، در کشمیر تحت کنترل هند شد، عملیات خود علیه مهاجران را نیز تشدید کرد.
دهلی نو پاکستان را مسئول این حمله دانست، اتهامی که اسلامآباد آن را رد کرد. این تنشها به یک رویارویی نظامی چهار روزه تبدیل شد که بیش از ۷۰ کشته بر جای گذاشت.
مقامات هندی یک کمپین امنیتی بیسابقه در سراسر کشور راهاندازی کردند که طی آن هزاران نفر دستگیر شدند و تعداد زیادی در نهایت با زور اسلحه از مرز به بنگلادش رانده شدند.
بنگلادش اعلام کرد که هند از ماه مه بیش از ۱۶۰۰ نفر را از مرز خود عبور داده است و رسانههای هندی نیز گزارش دادند که این تعداد میتواند به ۲۵۰۰ نفر برسد.
مرزبانان بنگلادشی اعلام کردند که ۱۰۰ نفر از کسانی را که از مرز عبور داده بودند، به دلیل اینکه شهروند هند بودند، بازگرداندهاند.
انتهای پیام