به گزارش ایکنا به نقل از رویترز، اخراج و تبعید مسلمانان به بنگلادش پیش از انتخابات ایالتی هند ابعاد تازهای یافته است.
در گوشهای از شمال شرقی هند، در ایالت آسام و در نزدیکی بنگلادش، صدها مرد، زن و نوزاد مسلمان پس از بیرون راندهشدن از خانههایشان، در زیر برزنت آبی پناه گرفتهاند. آنها از جمله هزاران خانوادهای هستند که خانههایشان در چند هفته گذشته توسط مقامات با بولدوزر تخریب شده است چون دولت ایالتی آسام آنها را به اقامت غیرقانونی در زمینهای دولتی متهم میکند.
ایالت آسام مانند بسیاری دیگر از ایالتهای هند در کنترل حزب حاکم به رهبری نارندرا مودی است که سیاستهای ضداسلامی آن شناخته شده است. سرکوب ملی مسلمانان بنگالیزبان که با سرنگونی دولت حسینه واجد و فرار او به هند همزمان شده، در آستانه انتخابات ایالتی در آسام در جریان است.
حزب حاکم این افراد را نفوذگران غیرقانونی از بنگلادش میداند و تلاش دارد آنها را از هند اخراج کند حال آنکه برخی از این خانوادهها صد سال است در هند زندگی میکنند.
آسام ۲۶۲ کیلومتر از مرز ۴۰۹۷ کیلومتری هند با بنگلادش را تشکیل میدهد و مدتهاست که با احساسات ضد مهاجرتی دست و پنجه نرم میکند.
اما این بار و در آخرین سرکوب، تحت رهبری حزب بهاراتیا جاناتا، منحصراً مسلمانان را هدف قرار داده و منجر به اعتراضاتی شده است که در آن یک نوجوان نیز کشته شد. حزب بهاراتیا جاناتا مدتهاست که هند با اکثریت هندو را سرزمین طبیعی همه هندوها میداند و سیاستهایی را برای مقابله با جمعیت زیاد مسلمانان این کشور اجرا کرده است.
در سال ۲۰۱۹، این حزب قانون شهروندی هند را اصلاح کرد تا مهاجران غیرمسلمان بدون مدرک از کشورهای همسایه را به طور مؤثر به تابعیت هند درآورد این موضوع اما شامل مسلمانان نمیشد و همین امر به بروز اعتراضات منجر شد.
در آسام نیز از زمانی که سارما از حزب حاکم در ماه می ۲۰۲۱ سروزیر شد، دولت او ۵۰ هزار نفر – عمدتاً مسلمانان بنگالی – را از ۱۶۰ کیلومتر مربع زمین بیرون رانده و قرار است تعداد بیشتری نیز بیرون رانده شوند. طبق دادههای ایالتی، تنها در ماه گذشته، حدود ۳۴۰۰ خانه مسلمانان بنگالی در پنج عملیات تخلیه در سراسر آسام با بولدوزر تخریب شده است.
دولت ملیگرای هندوی نارندرا مودی، سیاست مهاجرتی سختگیرانهای را دنبال کرده است، بهویژه علیه مهاجران بنگلادشی که اکثریت مسلمان دارند و مقامات ارشد هندی آنها را به «موریانه» تشبیه و «نفوذی» توصیف کردهاند.
این اقدامات همچنین نگرانیهایی را در میان حدود ۲۰۰ میلیون مسلمان هند، بهویژه در میان بنگالی زبانها، زبانی که بهطور گسترده در شرق هند و بنگلادش صحبت میشود، ایجاد کرده است.
انتهای پیام