
جنگ ۱۲روزه
رژیم صهیونیستی با میهن عزیزمان ایران، اتفاقات ناگوار بسیاری را برای کشور به همراه داشت اما در کنار همه این اتفاقات ناگوار؛ سبب شد تا پیوندهای مردمان نسبت به هم محکمتر و ناگسستنیتر شود و شکافهای غیرقابل انکاری که وجود داشت؛ ذیل عنصری به نام وطن، میهن و ایران تا حدودی ترمیم شود. مردمان به نیکی میدانند که بعد از خداوند، کسی را جز یکدیگر ندارند و این هموطنان هستند که بدون هیچ چشمداشتی مانند هشتسال جنگ تحمیلی به یاری یکدیگر میشتابند.
هوشمندانه این است که از این فرصت استثنایی ایجاد شده بهترین استفاده را کنیم و بیش از پیش به وحدت ملی و شنیدن صداهای مختلف بپردازیم که به فرموده حضرت علی(ع) «يَداللَّهِ مَعَ الْجَمَاعَةِ» وقتی دست خدا را به همراه داشته باشیم هیچ قدرتی با هیچ ابزار و امکاناتی یارای مقابله با ما نخواهد بود.
در این راستا حجتالاسلام محمدجواد یاوری، عضو هیئتعلمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) پیرامون توجه به موضوع «تقویت همبستگی ملی و انسجام اجتماعی» ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام سوگواری امام حسین(ع) بیان کرد: ماه محرم ظرفیت بسیاری برای جامعه اسلامی دارد که باید به آن توجه کرد. عموم مردم کوفه در واقعه کربلا از امام حسین(ع) برای آمدن به کوفه دعوت کردند و درخواست آنها مبارزه با ظلم بود؛ چه نامههایی که از طرف عموم مردم، شیعیان و غیر شیعیان به امام حسین(ع) نوشته شد و امام حسین(ع) درخواست همه را لبیک گفتند. تسلط بنیامیه نامشروع بود و فشار بسیاری ایجاد کردند و جنایات زیادی انجام دادند که شامل انواع و اقسام جنایات فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی میشد و امام حسین(ع) تکلیف خود را در مقابل آنها دفاع از اسلام و تحقق حکومت اسلامی و سیره پیامبر(ص) میدانست.
وی ادامه داد: سیره پیامبر(ص) مذهب و فرقه نمیشناسد و همگان بر یک امر که همان قرآن و سیره پیامبر(ص) است توافق داشتند. وقتی فراخوان بر این موضوع داده شد؛ تبیین شد که چه مسئله بسیار مهمی مورد غفلت واقع شده است و همگان پیرامون این موضوع جمع شدند. نقل شده است که اگر عمر سعد افرادی را برای جنگ با امام حسین(ع) میفرستاد از هر هزار نفر، ۷۰۰ نفر فرار میکردند تا با امام حسین(ع) نجنگند؛ اینگونه نبود که آنها متمایل جنگ با امام حسین(ع) باشند زیرا آنها ندای امام حسین(ع) را شنیده بودند و او را به آزادمردی میشناختند.
امامحسین(ع) ایجادکننده فرهنگ ایثار و شهادتطلبی
یاوری افزود: امام حسین(ع) مسئله تمدنی و میراثیای را مطرح کرد که همان قرآن و سیره پیامبر(ص) بود که همگان پیرامون آن جمع میشدند. شهادت امام حسین(ع) حکایتگر این است که ایشان برای یک مسئله محوری که بین همه مسلمانان اتحاد برقرار میکند جان خود را بر کف دست گرفتند و در مقابل ظلم ایستادند. امام حسین(ع) در شرایطی به جنگ با دشمن تا بن دندان مسلح رفتند که باورها و ارزشها لطمه خورده بود. این حرکت فرهنگ ایثار و شهادتطلبی را ایجاد کرد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) تصریح کرد: امام حسین(ع) این پیام را منتقل کرد که ملتی که شهادت دارد و با شهادتطلبی در دفاع از خود در مقابل با ظلم ایستادگی میکند اسارت ندارد و آزادمردی را به ارمغان میآورد. این فرهنگ ریشه انسانی دارد و مسلمان و غیرمسلمان نمیشناسند. شعار «هَیهَاتَ مِنَّا الذِّلَّة» یک شعار ارزشی و بنیادی برای بشریت است. فرهنگ شهادتطلبی در مقابل دشمنانی که هجوم آوردهاند باعث میشود تا جامعه همواره پیرامون این مسئله عقلانی اندیشه کند و در مقابل دشمن همواره آماده باشد.
تداوم قیام عاشورا تا انقلاب اسلامی
وی ادامه داد: در تاریخ میخوانیم که وقتی امام حسین(ع) فرهنگ ایثار را به جامعه منتقل کردند قیامهای متعددی بعد از قیام عاشورا مقابل ظلم و استکبار ایجاد شد به عنوان نمونه در جنگ زید بن علی، پسر امام سجاد(ع) در مقابل هشام بن عبدالملک اموی حتی ابوحنیفه از علمای اهل سنت، فتوای جهاد داد و کمک مالی کرد و اهل تسنن را به مشارکت با جناب زید دعوت کرد تا مقابل هشام بن عبدالملک اموی قیام کنند. این اتفاق نشان دهنده این است که فرهنگ شهادتطلبی در مقابل استکبار، محوری بود که از سوی امام حسین(ع) در محرم ایجاد شد تا مردم اسارت نداشته باشند. انقلاب اسلامی ایران نمونه دیگری از تداوم فرهنگ ایثار و عاشورا است که امام خمینی(ره) فرمودند «این انقلاب برگرفته از قیام سیدالشهدا(ع) است.»
یاوری با اشاره به جنگ ۱۲ روزه اسرائیل با ایران بیان کرد: ۱۲ روز جنگ تحمیلی و مقاومت و ایستادگی چند نکته دارد؛ با توجه به باورها و ارزشهای عاشورایی، ما متوجه استکبار هستیم که تا بن دندان مسلح است و این موضوع میطلبد تا اتحاد ملی و مذهبی در مقابل استکبار شکل بگیرد. این اتحاد نیازمند رهبری و درایت است. واقعاً باید از مقام معظم رهبری تشکر کرد که بحرانی را که استکبار جهانی برای ما ایجاد کرد را مدیریت کردند و نکاتی حائز اهمیتی را بیان کردند. نکته بعدی این است که مردم، محور هستند و در دفاع از خود، ارزشها، کیان کشور و محور مقاومت خوش درخشیدند.
اتحاد و اتفاق نظر مردم مقابل دشمن خارجی
وی اظهار کرد: جامعه ما یعنی جمهوری اسلامی ایران، جامعه بسیار مقدس مبتنی بر اصول و باورها است که فرهنگ عاشورایی یکی از بنیانهای اصلی آن است. مردم کشور در مواجهه با دشمن خارجی اتحاد و اتفاق نظر دارند. ما ملتی هستیم که سابقه تمدنی کهنی داریم؛ موتور محرک این جریان تمدنی مذهب و دین است و باعث بارور شدن توانمندیها و خودباوریها شده که منجر به دستاوردهای علمی هم شده است که این دستاوردهای علمی توسط جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) افزود: سابقهای که ما از گذشته داریم این است که پهلویها و قاجارها و... کشور را به حراج گذاشتند و به هر بهانهای بخشی از کشور را بخشیدند اما جمهوری اسلامی ایران در هشتسال جنگ تحمیلی یک وجب از خاک ایران را به دشمن نداد و همین جریان و جبهه مقاومت است که اکنون در مقابل اسرائیل و استکبار ایستاده است. دشمن میخواهد دستاوردها و توانمندیهای تمدنی را بگیرد.
پرهیز از انتقام جناحی و اختلاف سیاسی
وی تأکید کرد: اکنون زمان انتقام جناحی و اختلاف سیاسی نیست. باید تلاش کنیم به ارزشها و باورهایمان لطمه وارد نشود؛ انصافاً هم دولت و رئیسجمهور محترم نسبت به مسئله همت ملی و عمومی، مشارکت و خواست مردم توجه دارد و در این زمینه کوتاه نیامدند. این اتفاق نشان دهنده این است که دولت و ملت، مردم و دولت، نظام و حاکمیت نسبت به این مسئله یکزبان هستند. نباید به دنبال تفرقههای سیاسی بیخود و بیجهت باشیم تا دشمن از آن سوءاستفاده کند. امید آن روز را داریم که اسرائیل به دست جمهوری اسلامی ایران نابود شود.
یاوری در پایان با بیان اینکه این ملت در طول تاریخ با فرهنگ ایثار و شهادتطلبی آزادگی خود را حفظ کرده است و زیر بار یوغ هیچ استبداد و استکباری در طول تاریخ نرفته است گفت: مردم ما این موضوع را از قیام امام حسین(ع) عاریه گرفتند. ما در طول تاریخ شهادت داشتهایم اما اسارت نداشتهایم. استکبار باید این را بفهمد که ایران مثل لبنان سوریه و سایر کشورها نیست.
انتهای پیام