به گزارش ایکنا از مالزی، در میزگردی که با حضور کارشناسان مالزیایی و ایرانی برگزار شد، پیامدهای تجاوز آمریکایی - صهیونیستی اخیر علیه ایران بر آینده نظم بینالملل بررسی شد.
این میزگرد با حضور شخصیتهای علمی و سفیر ایران در مالزی برگزار و بحثهایی درباره تحولات اخیر، بهویژه در خاورمیانه، مطرح شد. کارشناسان تحلیلهایی درباره جنگ رژیم صهیونیستی و ایران ارائه کردند.
مهمترین نکاتی که کارشناسان در این میزگرد مطرح کردند به شرح زیر بود؛
۱) سالها به ما القا شده بود که از زمان شکست اعراب در جنگ ششروزه (۱۹۶۷)، هیچ نیرویی در خاورمیانه توانایی مقابله با قدرت رژیم صهیونیستی را ندارد، تا اینکه جنگ ۱۲ روزه با ایران رخ داد. افسانه قدرت بزرگ رژیم صهیونیستی به دست ملت ایران در هم شکسته شد.
2) پاسخ نظامی جمهوری اسلامی ایران به مناطق تحت کنترل رژیم صهیونیستی، ناظران و تحلیلگران از حوزههای مختلف، بهویژه کارشناسان نظامی در وزارت دفاع کشورهای جهان را شگفتزده کرد. چگونه ایران با موشکهای مافوق صوت و هایپرسونیک ساخت داخل، توانست پیشرفتهترین سیستمهای دفاع موشکی جهان را درهم بشکند؟ آنها همچنین از تخصص دانشمندان ایرانی ابراز شگفتی کردند.
3) چه چیزی باعث شد که ایرانیان شجاعت مقابله با رژیم صهیونیستی، که بهطور کامل از سوی قدرت بزرگ جهانی، یعنی ایالات متحده، حمایت میشود، را داشته باشند؟
سخنرانان همچنین از شجاعت رهبری در ایران سخن گفتند؛ این شجاعت در میان رهبران عرب دیده نمیشود؛ همچنین به اذعان آنان از منظر الهیات، ایران معتقد است که باید در برابر ظلم ایستاد و عدالت را برقرار کرد. این امر از واقعه شهادت امام حسین (ع)، نوه پیامبر (ص) در کربلا الهام گرفته شده است.
به گفته این کارشناسان، حملات ایران به تلآویو و حیفا در واقع ضربهای به رهبران عرب بود.
۴) ایران به جهان نشان داد که چگونه میتوان با دشمن مبارزه کرد. با وجود حملاتی که به این کشور شد، ایران همچنان از مجاری قانونی، مانند ماده ۵۱ منشور سازمان ملل، برای دفاع از خود استفاده میکند؛ ایران در برابر دشمن با استراتژیهای منحصربهفرد و بدون بیپروایی عمل میکند.
5) آنها پیشنهاد کردند که دولت مالزی باید از دولت ایران بیاموزد که چگونه جامعه را برای خلاقیت و نوآوری تربیت کند تا مردم بتوانند در آینده برای توسعه مالزی خودکفا شوند.
در این نشست، دانیال یوسف، مدیر مرکز مطالعات صلح، گفتوگو و بیگانههراسی دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی (IIUM)؛ نور نیرواندی، پژوهشگر عملیات روانی مرکز CMIWS دانشگاه فناوری مارا؛ احمد المحمدی، معاون مدیر مرکز مطالعات صلح، گفتوگو و بیگانههراسی دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی (IIUM)، عبدالرضا عالمی، استاد ارشد دانشگاه فناوری مارا و بنیانگذار Asia WE سخنرانی کردند.
محمد جمالالدین شمسالدین، مدیرعامل شورای هماهنگی سازمانهای غیردولتی اسلامی مالزی (ACCIN) اجرای این نشست را برعهده داشت.