کد خبر: 4292852
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۰
حجت‌الاسلام ثنائی:

خون شهدا و اسرار مردم از بزرگ‌ترین امانت‌های انقلاب اسلامی است

استاد حوزه علمیه قم گفت: امانت‌داری فقط به مال محدود نمی‌شود و مسئولیت‌های اجتماعی، اسرار مردم، وقت مخاطب و حتی خون شهدا از جمله مهم‌ترین امانت‌های الهی است که باید پاس داشته شود.

علی‌اصغر ثنائی، استاد حوزه علمیه قم

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اصغر ثنائی، استاد حوزه علمیه قم امروز یکشنبه ۱۵ تیرماه طی سخنانی در حسینیه آقابزرگ قم با اشاره به اهمیت والای امانت‌داری در قرآن کریم و روایات اسلامی اظهار کرد: «امانت» یکی از مفاهیم پرکاربرد در متون دینی است و صاحب مجمع‌البیان در تفسیر خود امانت را حقی دانسته است که نزد دیگری گذاشته می‌شود و صاحب اصلی آن می‌تواند آن را مطالبه کند و اگر کسی از بازگرداندن آن خودداری کند، خیانت‌کار است.

معاون دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم  افزود: متأسفانه در ذهن بسیاری از مردم وقتی صحبت از امانت‌داری می‌شود، تنها به امانت‌های مالی توجه دارند؛ مانند سپردن پول، طلا یا کالا به دیگری، در حالی که در معارف دینی، مفهوم امانت‌داری بسیار وسیع‌تر از این مصادیق است و بسیاری از جنبه‌های زندگی انسان را شامل می‌شود.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مصادیق امانت‌داری، حفظ اسرار مردم است، اذعان کرد: در حدیثی از پیامبر (ص) آمده است «المجالس بالأمانة»؛ یعنی جلسات و گفت‌و‌گو‌هایی که میان افراد انجام می‌شود، امانت است و اگر کسی در جمعی یا در خلوت سخنی را مطرح کند که نباید فاش شود، این سخن حکم امانت را دارد و افشای آن خیانت به امانت است و بسیاری از دوستی‌ها و ارتباطات اجتماعی به همین دلیل از بین می‌رود که افراد رازدار نیستند و در حفظ اسرار مردم کوتاهی می‌کنند.

وی با انتقاد از برخی رفتار‌ها در جامعه امروز عنوان کرد: یکی از آسیب‌های امروز ما این است که برخی افراد پس از رسیدن به موقعیت‌های مهم، اسرار مردم و حتی اسرار نظام را افشا می‌کنند. این کار برخلاف تعالیم دینی است و اگر سخنی به شما گفته شد و شک داشتید که مجاز به بازگو کردن آن هستید یا نه، تکلیف شرعی شما این است که بدون اجازه طرف مقابل چیزی را نقل نکنید.

حجت‌الاسلام والمسلمین ثنائی افزود: یکی دیگر از گستره‌های مهم امانت‌داری در دین، مسئولیت‌ها و مشاغل است و اگر فردی مسئولیتی را بر عهده بگیرد، آن مسئولیت امانتی الهی است که باید با نهایت دقت و تعهد انجام شود و کوتاهی و سهل‌انگاری در انجام وظایف، خیانت به امانت است، برای مثال معلمی که در تدریس سستی کند یا پزشکی که در درمان بیمار بی‌توجهی نشان دهد، هر دو به امانتی که به دستشان سپرده شده خیانت کرده‌اند.

علی‌اصغر ثنائی، استاد حوزه علمیه قم

وی همچنین گفت: وقت مردم نیز یکی از امانت‌های مهم است و اگر کسی بدون برنامه‌ریزی و مطالعه پشت تریبون برود و وقت مردم را با سخنان بی‌محتوا تلف کند، این هم خیانت در امانت است بنابراین ما در قبال وقت مخاطب مسئولیم.

حجت الاسلام والمسلمین ثنائی در ادامه به اهمیت امانت‌داری در زندگی خانوادگی اشاره کرد و اظهار کرد: زن و شوهر امانت‌دار یکدیگرند و مردی که با دختری ازدواج می‌کند باید بداند که این دختر نزد پدر و مادرش امانت بوده و اکنون در اختیار او قرار گرفته است و مرد وظیفه دارد در تأمین معاش، امنیت، حفظ آبرو و تربیت دینی همسر کوتاهی نکند. اگر مردی در این امور کوتاهی کند، در واقع به امانت الهی خیانت کرده است.

وی عنوان کرد: فرزندان نیز یکی دیگر از امانت‌های الهی نزد والدین هستند و پدر و مادر موظفند در تربیت صحیح فرزندان خود بکوشند و از نظر اخلاقی، دینی و رفتاری آنها را درست پرورش دهند که اگر در این زمینه کوتاهی کنند، خیانت در امانت کرده‌اند و در پیشگاه خداوند مسئول خواهند بود.

این استاد حوزه علمیه با تأکید بر پاسداری از بزرگ‌ترین امانت ملت ایران، تصریح کرد: امروز انقلاب اسلامی و خون پاک شهدا بزرگ‌ترین امانت در دست ماست و باید با مراقبت در رفتار، گفتار و عملکردمان از این امانت پاسداری کنیم تا خدای ناکرده خیانتکار به خون شهدا و آرمان‌های امام (ره) نباشیم.

انتهای پیام
captcha