کد خبر: 4293022
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۰

احساس ناامنی مسلمانان بریتانیا از رشد اسلام‌هراسی

با وجود گذشت بیست سال از حادثه تروریستی در متروی لندن، مسلمانان بریتانیا همچنان بیش از هر زمان دیگری از اسلام‌هراسی و تبعیض نگران هستند.

به گزارش ایکنا به نقل از گاردین، در ۷ جولای  ۲۰۰۵ چهار تروریست به صورت جداگانه ۳ بمب دست‌ساز را در داخل قطارهای متروی لندن و سپس چهارمین بمب را در یک اتوبوس دوطبقه منفجر کردند. 
 
این بمب‌گذاری‌ها موجی از شوک را در سراسر کشور ایجاد و بسیاری از مردم را با غم، ترس و بازشناسی هویت خود درگیر کرد.
 
بیست سال پس از آن حادثه، احساس سوءظن، انزوا و خصومتی که پس از حملات تجربه شد، پس از دهه‌ها سیاست‌های ضد تروریسم بریتانیا، بدتر شده است.
 
پس از آن چهار بمب‌گذاری در لندن که منجر به کشته شدن ۵۲ نفر و زخمی شدن بیش از ۷۰۰ نفر شد، پلیس ۱۸۰ حادثه نژادپرستانه را در سه روز  علیه مسلمانان ثبت کرد که چندین مورد آن شامل به آتش کشیدن مساجد بود. یک نظرسنجی گاردین در آن زمان نشان داد که دو سوم مسلمانان آن روزها به ترک بریتانیا فکر می‌کردند.
 
قاری عاصم، امام جماعت مسجدی در لیدز که سه تن از تروریست‌ها در آنجا زندگی می‌کردند به یاد می‌آورد که جامعه دچار احساس غم و اندوه جمعی بود. همزمان با هجوم رسانه‌های بین‌المللی به لیدز، عاصم با دیگر عبادتگاه‌های محلی یک پیاده‌روی صلح ترتیب داد و همراه با مساجد سراسر کشور خطبه‌های جمعه خود را بر همبستگی و رد ایدئولوژی‌های افراطی متمرکز کرد.
 
عاصم می‌گوید: اسلام‌هراسی در طول 20 سال گذشته به طور مداوم افزایش یافته است و این نه تنها به دلیل افراط‌گرایی و تروریسم، بلکه عوامل متعددی در آن دخیل هستند.
 
وی گفت از جمله این عوامل، قوانین ضد تروریسم وضع شده پس از بمب‌گذاری‌ها بود. تونی بلر، نخست‌وزیر وقت، 12 اقدام را با هدف ایجاد امنیت جمعی معرفی کرد، اما بسیاری گفتند که این اقدامات باعث شده جامعه مسلمانان احساس بیگانگی کنند.
 
میلو کامرفورد، مدیر سیاست‌های ضدافراط‌گرایی در مؤسسه گفت‌وگوی استراتژیک، گفت: در آن زمان، تعامل دولت با جوامع از دریچه مبارزه با تروریسم و ​​به قیمت نادیده گرفتن انواع دیگر تعامل اجتماعی، بود.
بدیهی است که این امر منجر به بی‌اعتمادی زیاد و نوعی برداشت از امنیتی شدن، به ویژه در میان مردان جوان مسلمان شده بود. وی افزود: بودجه دولتی که اخیرا برای مقابله با نفرت علیه مسلمانان تصویب شد، حرکتی در مسیر درست بود. 
 
شبنا بگوم، مدیر اجرایی Runnymede Trust، یک اندیشکده پیشرو در زمینه برابری نژادی می‌گوید: جوامع مسلمان عموماً با این نوع فرهنگ واقعی مواجه بوده‌اند که هم به عنوان یک تهدید و هم خارج از بدنه اصلی هویت بریتانیایی تلقی شوند. بگوم افزود که دو فرزندش به دلیل هویت مسلمانشان مورد اذیت و آزار قرار گرفته‌اند. 
 
وی گفت: ما در موقعیت واقعاً خطرناکی هستیم اما جای تغییر وجود دارد. جایی برای روایتی متفاوت وجود دارد، جایی برای همبستگی وجود دارد. این اختیارات نظارتی ضد تروریسم به همه آسیب می‌رساند.
 
این نگرانی‌ها امسال زمانی بیشتر شد که آمارها نشان داد حملات اسلام‌هراسانه در سال ۲۰۲۴، در نتیجه عادی‌سازی لفاظی‌های اسلام‌هراسانه و نظریه توطئه راست افراطی که در رسانه‌های اجتماعی رواج یافته، ۷۳ درصد افزایش داشته است. این آمار بر اساس گزارش «تل ماما»، یک پروژه ملی که حوادث ضد مسلمانان در بریتانیا را ثبت و اندازه‌گیری می‌کند، منتشر شده است.
 
شایسته گوه، مدیر اجرایی شبکه زنان مسلمان بریتانیا می‌گوید که به عنوان یک زن مسلمان متولد و بزرگ شده در بریتانیا، نژادپرستی همیشه وجود داشته است. وی افزود که او هرگز به اندازه الان نگران جامعه مسلمانان نبوده است.
 
انتهای پیام
captcha