به گزارش ایکنا به نقل از المساء، این تقاضا به پر کردن اوقات فراغت کودکان کمک و آنها را به حفظ قرآن تشویق میکند. آمار نیز این موضوع را نشان میدهد؛ به گفته مراد ابراهیمی، مدیر امور دینی استان بلیده، افزایش قابل توجهی در تعداد دانشآموزانی که در این مدارس شرکت میکنند، مشاهده میشود و تا ابتدای ماه ژوئیه(10 تیر) تعداد داوطلبان به بیش از ۵۰ هزار نفر رسیده است. این آمار در مقایسه با سال گذشته که ۲۵ هزار دانشآموز ثبت نام کرده بودند، نشاندهنده افزایش ۱۰۰ درصدی است.
بلیده، که مدتهاست به عنوان «شهر علما» شناخته میشود، به خاطر ویژگیهای مذهبی خود از سایر شهرها متمایز است. خانوادهها مشتاقند تا فرزندانشان با حضور در مساجد، در مورد آموزههای مختلف مذهبی آموزش ببینند. این امر فقط به پسران محدود نمیشود، بلکه شامل دختران نیز هست، زیرا مساجد شاهد استقبال زیاد کودکان در تمام سنین، به ویژه در صبح و بعد از نماز عصر، برای دریافت آموزش به شیوه سنتی و جمعی است. هر کودک موظف است تا حد امکان قرآن کریم را حفظ کند، در حالی که گروه سنی خردسال فقط موظف به گوش دادن آیات هستند.
به گفته برخی از والدین، مدارس قرآنی از جمله مهمترین فضاهایی هستند که به آنها کمک میکنند تا اوقات فراغت فرزندانشان را پر و به تربیت آنها کمک کنند، به خصوص اینکه خانوادهها با کمبود زمینهای بازی امن و خطرات فزاینده خیابان مواجه هستند.
یکی از شهروندان شهر العفرون نقل میکند که مدرسه قرآنی بهطور قابل توجهی در افزایش تواناییهای آموزشی پسرش نقش داشته است، زیرا او پس از سالها فراگیری قرآن کریم، توانست اصول حفظ قرآن را بیاموزد. او معتقد است که مدارس قرآنی پناهگاه آموزشی امنی هستند که با توجه به کمبود امکانات جذاب در طول تعطیلات تابستان، آموزش اصول دینی را با محافظت از کودکان در برابر خطرات خیابان ترکیب میکنند.
از سوی دیگر، مراد ابراهیمی، مدیر امور دینی استان بلیده، تأکید کرد که این اداره با توجه به نقش آموزش قرآن در حمایت از مرجعیت دینی و کمک به پیشگیری از ناهنجاریهای اجتماعی و انحرافات رفتاری، اهمیت زیادی برای آن قائل است. وی خاطرنشان کرد که استان بلیده همانطور که در آمار مربوط به تعداد مدارس و ادارات آموزش قرآن و همچنین تعداد زیاد ثبتنامهای سالانه منعکس شده، در زمینه آموزش قرآن پیشگام است.
ابراهیمی با اشاره به نقش شورای قرآنی استان بلیده متذکر شد: این شورا از اولین بانیان آموزش در استان است که نظارت آن بر عهده اساتید دارای گواهینامه قرائات دهگانه بوده و قاریانی را از داخل و خارج استان برای یادگیری قواعد لحن و تلاوت و اخذ گواهینامه در قرآن کریم جذب میکند.
وی افزود: تقاضا برای آموزش قرآن در بلیده در طول سال ادامه دارد، اما در طول تعطیلات تابستانی به دلیل تعطیلی مؤسسات آموزشی استقبال از کلاسهای قرآنی افزایش مییابد. این امر خانوادهها را بر آن میدارد تا فرزندان خود را برای حفظ قرآن کریم به مساجد هدایت کنند. مدارس قرآنی در تمام مساجد این استان موجود است و حتی در مساجدی که مدارس قرآنی ندارند، حلقههای قرائت قرآن پس از نماز تشکیل میشود.
این مسئول قرآنی الجزایر خاطرنشان کرد که ظرفیت پذیرش آموزش قرآن به گنجایش مسجد مرتبط است، اما آنچه مسلم است این که همه مساجد آموزش قرآن را ارائه میدهند که هدف اصلی آن آموزش کتاب خدا، تربیت دینی جوانان و محافظت از آنها در برابر آسیبهای اجتماعی است.
انتهای پیام