کد خبر: 4293446
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۶
ابراهیم حیدری مطرح کرد

ضرورت ایجاد تشکل‌های ادبی ماندگار/ نسل جدید ذائقه‌ای متفاوت دارد

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، به مناسبت روز ملی ادبیات کودک و نوجوان ضمن دیدار با افسانه شعبان‌نژاد و جعفر ابراهیمی(شاهد) بر ضرورت ایجاد تشکل‌های ادبی ماندگار و همچنین تولید آثار مطابق با ذائقه‌های نسل جدید تاکید کرد.

به گزارش ایکنا به نقل از خانه کتاب و ادبیات ایران، همزمان با هجدهم تیر و به مناسبت روز «ادبیات کودک و نوجوان» ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و غلامرضا طریقی، معاون شعر و ادبیات داستانی این موسسه به دیدار افسانه شعبان‌نژاد، نویسنده کودک و نوجوان و جعفر ابراهیمی (شاهد) شاعر کودک و نوجوان رفتند.

در پی ایجاد تشکل‌های ادبی ماندگار هستیم

ابراهیم حیدری در دیدار با افسانه شعبان‌نژاد گفت: در سال‌های اخیر، حال و هوای جامعه ما به خاطر تنگناهای اقتصادی یا هر دلیل دیگری با شعر فاصله بیشتری پیدا کرده بود. شاید تراوشات ذهنی و خلاقانه، در چنین فضایی کمتر مجال بروز ‌یابد. برخی از چهره‌های شاخص نیز به‌دلیل همین شرایط، به انزوا رفته و از فعالیت فاصله گرفته‌اند. ضروری ا‌ست که به‌سمتی حرکت کنیم که زیرساخت‌ها و فضای مناسب برای حضور دوباره آن‌ها فراهم شود؛ از جمله ایجاد تشکل‌ها، برگزاری شب‌های شعر و دیگر فعالیت‌های فرهنگی مشابه.

وی با اشاره به لزوم حمایت از اهالی قلم ادامه داد: حمایت از شاعران، ادیبان و فرهیختگان از دیرباز در فرهنگ‌های مختلف وجود داشته و ادامه هم خواهد داشت. تلاش ما نیز بر آن است تا این حمایت‌ها را به شکلی شایسته و اثربخش انجام دهیم. تحقق این هدف نیازمند یکپارچگی و همدلی تمامی ارکان این حوزه است تا بتوانیم به سمت جامعه‌ای ایده‌آل گام برداریم.

حیدری اضافه کرد: خانه کتاب و ادبیات ایران باید به مرکزی برای گردهم‌آیی تمامی فعالان نشر، از نویسنده و مترجم گرفته تا ناشر و کتابفروش تبدیل شود، محلی برای آنان که دل در گرو فرهنگ ایران دارند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به تاثیر قلم نویسندگان در ذهن مخاطب مطرح کرد: شعری که شما می‌سرایید، از هزاران موشک تأثیرگذارتر است؛ و قلمتان می‌تواند به همدلی و یکپارچگی بیشتر در جامعه ایرانی یاری رساند. امروزه برخی در گوشه‌وکنار جهان، در حال مصادره و بازتعریف شاعران ایرانی همچون مولانا و سعدی به نفع خود هستند. از این‌رو، در تلاشیم تا با ایجاد هم‌افزایی بیشتر، نویسندگان، شاعران و سایر فعالان حوزه کتاب را گرد هم آورده و از حضور و دیدگاه‌های آن‌ها بهره‌مند شویم.

حیدری گفت: در حال پیگیری برای فعال‌سازی انجمن‌های ادبی و ایجاد تشکل‌های ماندگار هستیم. فعالیت‌های جشنواره‌ای و مقطعی، گرچه نیاز است، اما در این برهه نیاز به اقدامات بنیادین و زیرساختی داریم.

چالش ذائقه نسل جدید و محتوای نسل قدیم

حیدری همچنین به مناسبت روز ادبیات کودک و نوجوان به دیدار جعفر ابراهیمی رفت.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران در این دیدار با اشاره به رویکرد نوین فعالیت‌های این موسسه در دولت چهاردهم گفت: نگاه ما این است که خانه کتاب و ادبیات ایران را به مفهوم اصیل خود بازگردانیم؛ محلی برای گردهم‌آیی حلقه‌های مختلف نشر از مرحله تولید تا توزیع. امیدواریم بتوانیم از ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و تجارب ارزشمند نویسندگانی چون شما برای انتقال اندیشه به نسل جدید بهره بگیریم و حضوری پُررنگ‌تر داشته باشید.

وی اضافه کرد: رویکرد دولت چهاردهم نیز بر تقویت ارتباطات چهره‌به‌چهره و حضوری استوار است و ما نیز تلاش می‌کنیم تا جایی که امکانات اجازه می‌دهد، بستر لازم را برای تحقق آن فراهم کنیم. ما حول محور ادبیات و نشر کتاب گرد آمده‌ایم تا حلقه‌ای مؤثر شکل بگیرد و میراثی ماندگار برای آیندگان بر جای بگذاریم.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران شیوه گردآوری مطالب و سبک مطالعه را نیازمند بازبینی دانست و ادامه داد: میان نویسندگان و مخاطبان کودک و نوجوان، شکاف نسلی شکل گرفته که باید برای آن چاره‌ای اندیشیده شود. نسل جدید، ذائقه‌ای متفاوت دارد و لازم است محتوایی متناسب با فرهنگ، دین و اقلیم کشور برای کودکان و نوجوانان تولید کنیم؛ آثاری که ضمن هم‌گامی با تحولات جهانی، پیوندی میان سنت و مدرنیته برقرار سازند.

حیدری در پایان این دیدار گفت: شرایط تا حدی دگرگون شده و فعالان فرهنگی نیز باید خود را با این تحولات وفق دهند. فرهنگ امروز در قالب‌های متنوعی نمایان می‌شود و ما باید مسیر خود را آگاهانه انتخاب کنیم.

انتهای پیام
captcha