بهروز یاریگل، پیشکسوت قرآنی کشورمان در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، با اشاره به جنایت اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران اسلامی گفت: ذات پلید و شرارتبار این رژیم غاصب باز هم عیان شد و در جدیدترین جنایت خود به میهن اسلامی ما دستدرازی کرد، تجاوزی که البته با پاسخی قاطعانه و کوبنده از سوی نیروهای مسلح کشورمان مواجه شد و در شرایطی که اصلاً گمان نمیبرد، ناچار به عقبنشینی شد. اگرچه این جنگ تحمیلی خسارتهایی برای ما به همراه داشت، اما در کنار آن دستاوردهای ارزشمندی برای کشور به ارمغان آورد.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین دستاورد این رویارویی احیای روحیه همبستگی ملی در بین مردم بود، افزود: نیروهای نظامی دلگرم به این همدلی و انسجام، توانستند با تمرکز بر وظایف رزمی و نظامی خود، در برابر شرارت دشمن ایستادگی کنند.
یاریگل تصریح کرد: به جرئت میتوان گفت یکی از مهمترین و مؤثرترین عوامل تقویت روحیه مردم و حفظ انسجام اجتماعی در شرایط به وجود آمده، شکلگیری حلقههای دینی و مذهبی در میان آحاد مردم بود؛ جریانی که در ادامه به آیین و مناسک ویژه ماه محرم نیز پیوند خورد. این اجتماعات بستری فراهم ساخت تا مردم به تأسی از سیدالشهدا(ع)، ضمن شعلهور شدن حس مجاهدت و سلحشوری در دلهایشان، به نوعی آرامشی فردی و اجتماعی نیز دست یابند و با تمرکز بیشتر در کنار اهتمام به امور زندگی، در برابر ناملایمات اطرافیان خود نیز همراه و دلسوز باشند.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان تصریح کرد: نمونه بارز و اثرگذار این اجتماعات دینی و مذهبی، محافل و مجالس تلاوت قرآن کریم بود که خوشبختانه به صورت گسترده و خودجوش در محلات، مناطق و شهرهای مختلف ایران اسلامی برگزار شد. حضور در این محافل و شنیدن آیات قرآن _ که در مواردی از سوی قاریان طراز اول، ممتاز و بینالمللی انجام میشد _ نقش بسزایی در ایجاد آرامش روانی و کاستن از نگرانیهای ناشی از فضای جنگی در میان مردم ایفا کرد.
وی گفت: نمیتوان انتظار داشت، اینگونه محافل در تمام ایام جنگ و حتی دوران آتشبس با همان شدت و گستره ادامه داشته باشد، اما اگر این محافل و مجالس از نظمی هدفمند و برنامهریزی شده، برخوردار بود و حتی در مناطقی که در شرایط عادی کمتر شاهد برگزاری چنین برنامههایی هستیم، اجرا میشد، میتوانستیم شاهد دستاوردهای قابل توجهتری باشیم. حداقل از منظر کمی، میشد ادعا کرد که جامعه قرآنی در مهمترین بخش مأموریتی خود، یعنی برپایی کرسیها و محافل قرآنی، موفقتر عمل کرده است.
یاریگل با اشاره به نمونهای موفق از اینگونه برنامهها تأکید کرد: خوشبختانه در روزهای اخیر و به دنبال اقدامی هماهنگ و از پیش طراحی شده، شاهد برگزاری مجموعهای از محافل با عنوان «به سوی فتح» بودیم که به شکل هماهنگ و منسجم در سراسر کشور برگزار شد. بخشی از این برنامه که بر مزار سرداران شهید برگزار شد، به تلاوت قرآن اختصاص داشت و همین مسئله، الگویی درست و عملیاتی را برای جامعه قرآنی به نمایش گذاشت.
وی جامعه قرآنی را بهترین مرجع برای التیامبخشی به زخمهای روحی و روانی ناشی از جنگ دانست و گفت: همانطور که روشن است، جنگ خسارات جانی و مالی در پی دارد و عدهای را به واسطه از دست رفتن عزیزانشان عزادار میکند، در این وضعیت بازماندگان نیازمند بازیابی خود از نظر روحی و روانی هستند، جامعه قرآنی در این امر میتواند سهم مهمی داشته باشد.
این پیشکسوت قرآنی با اشاره به یکی از اقدامات ماندگار جامعه قرآنی افزود: یکی از حرکات ارزشمندی که از سوی جامعه قرآنی صورت میگیرد، دیدار هفتگی با خانواده شهدای قرآنی است. گرچه این اقدام در حال حاضر محدود به طیف خاصی از جامعه است، اما میتوان آن را گسترش داد و زمینه دیدارهای ویژه با خانواده تمامی شهدای جنگ تحمیلی را نیز فراهم کرد.
وی در پایان گفت: جامعه قرآنی میتواند با اجرای برنامههایی همچون تلاوت قرآن در منزل شهدا، ضمن دلجویی از خانوده شهدا، نقش مؤثری در تقویت روحیه و آرامش آنها ایفا کند. از همینرو، جامعه قرآنی شایستهترین نهاد برای ایفای این مسئولیت انسانی و دینی است.
انتهای پیام