
به گزارش ایکنا به نقل از فری پرس ژورنال، پس از آنکه پلیس بلندگوهای مساجد بمبئی را جمعآوری کرد، مسئولان این مساجد شروع به بررسی راههای مختلف برای پخش اذان کردهاند.
عملیات پلیس منجر به مصادره ۱۱۴۹ بلندگو از مساجد و بلندگوها از معابد، کلیساها و گوردوارهها (عبادتگاه سیکها) شد که در مجموع ۱۶۰۸ بلندگو از اماکن مذهبی مختلف را شامل میشود.
در واکنش به این امر، برخی از مساجد این شهر بهطور خلاقانه از فناوری استفاده میکنند. یکی از روشها استفاده از یک برنامه تلفن همراه است که برای مقابله با این مشکل ساخته شده، در حالی که در ماهاراشترا ناگار، ساکنان بلندگوهایی را در آپارتمانهای خود نصب کردهاند که مستقیماً به مساجد مجاور متصل هستند.
یک برنامه تلفن همراه به نام «OnlineAzan» که چهار سال پیش در تامیل نادو ساخته شده است، در بمبئی محبوبیت پیدا کرده است. طبق گزارش هندوستان تایمز، این
اپلیکیشن در ابتدا برای افرادی طراحی شده بود که دور از مساجد زندگی میکردند و قادر به شنیدن اذان نبودند.
اگرچه سازنده این برنامه در ابتدا برای به اشتراک گذاشتن آن با مساجد بمبئی مردد بود، اما نیازهای آنها را تشخیص داد و به آنها دسترسی داد. این برنامه به کاربران امکان میدهد تا به صورت زنده از
مساجد محلی خود به اذان گوش دهند.
مسجد نور در کمپ چیتا اولین مسجدی بود که برنامه «اذان آنلاین» را پیادهسازی و بازخوردهای مثبتی از جامعه دریافت کرد. سایر مساجد، مانند مسجد بدیع و مسجد ماهیم نیز شروع به استفاده از آن کردهاند.
این امر نشاندهنده یک تغییر قابل توجه در جامعه برای حفظ اقامه اذان در میان محدودیتهای نظارتی جدید است و بر اهمیت مداوم این آیین در زندگی روزمره
مسلمانان هند تأکید میکند.
در سال 2015 دادگاه عالی هند استفاده از هرگونه وسیلهای را که باعث آلودگی صوتی شود، از ساعت ۱۰ شب تا ۶ بامداد ممنوع کرد. این ممنوعیت شامل پخش اذان از مساجد این شهر نیز شده است.
قوانین آلودگی صوتی که در سال ۲۰۰۰ تصویب شده مقرر میکند که فاصله ۱۰۰ متری مؤسسات آموزشی، بیمارستانها و دادگاهها «منطقه سکوت» نامیده میشود. این قوانین در سال ۲۰۱۷ با این قید اصلاح شد که هیچ منطقهای نباید تحت منطقه سکوت یا طبقهبندی قرار گیرد مگر اینکه بهطور خاص توسط دولت ایالتی اطلاع داده شود. پیش از این، مسئولان ایالت به دادگاه اطلاع داده بودند که این مسجد در منطقه سکوت اعلام شده قرار ندارد.
گروههای افراطی هندو در سالهای اخیر بارها به مساجد و نمازگزاران در شهرهای مختلف هند حمله کرده و شکایتهای متعددی را علیه پخش اذان از مساجد طرح کردهاند. اسلامهراسی پس از روی کار آمدن حزب بهاراتیا جاناتا به رهبری نارندرا مودی شدیداً افزایش یافته و هندوهای افراطی به هر بهانهای به مدارس، مساجد و مشاغل مسلمانان حمله میکنند.
انتهای پیام