کد خبر: 4294636
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۰
حجت‌الاسلام بهروزی‌لک تشریح کرد

کلان‌روندهای مثبت و منفی برای آینده مقاومت

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به تشریح کلان‌روندهای مثبت و منفی مقاومت بعد از تجاوز وحشیانه اسرائیل به ایران پرداخت و تاکید کرد: این کلان‌روندها نشان می‌دهد اگر ما درست عمل کنیم آینده مقاومت قوی‌تر خواهد شد.

غلامرضا بهروزی لکبه گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا بهروزی‌لک، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، امروز، چهارشنبه 25 تیرماه، در نشست علمی «جنگ تحمیلی اسرائیل و آینده مقاومت» که از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد به مفهوم مقاومت اشاره کرد و گفت: به دلیل چندقطبی‌شدن جهان، مقاومت صرفا مقاومت اسلامی در منطقه به رهبری ایران نیست بلکه اقسام دیگری هم وجود دارد از جمله، مقاومت روس‌ها در تقابل با ناتو هم مصداق دیگری از مقاومت است که البته با منطق دفاع از منافع خودشان صورت می‌گیرد؛ از مصادیق دیگر مقاومت می‌توان به بریکس، چین و کره شمالی و حتی مقاومت رنگین‌پوستان در داخل خود آمریکا اشاره کرد. همچنین زیاده‌خواهی ترامپ در پاناما، کانادا، دانمارک، گرینلند و اروپا مقاومت‌های دیگری هم در برابر آمریکا ایجاد کرده است.
 
وی افزود: شعارهای امروز ایران برای برخی در جهان قابل فهم‌تر شده است؛ زمانی که امام(ره)، آمریکا را شیطان بزرگ معرفی کرد خیلی‌ها آن را درک نکردند ولی امروزه به خوبی می‌فهمند. 
 
بهروزی‌لک با بیان اینکه ترامپ با پیمان ابراهیم دنبال عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای اسلامی و منطقه بود ولی در طوفان الاقصی نمونه‌ای از عاشورا رخ داد، تصریح کرد: اگر این عملیات نبود کشورهای اسلامی روابط علنی و آشکار با رژیم صهیونی برقرار می‌کردند و کار حماس و فلسطین تمام بود؛ شهادت بیش از 60هزار فلسطینی موجب شد تا کشورهای اسلامی نسبت به ددمنشی اسرائیل واکنش نشان دهند؛ امام مسجدالحرام و شیخ الازهر واکنش نشان دادند و تجاوز صهیونیست‌ها به ایران را محکوم کردند، بنابراین این رژیم تا ده سال آینده مشروعیتی در بین امت اسلامی پیدا نخواهد کرد.
 
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه در ایران هم انسجام و اتحاد ملی شکل گرفت، اظهار کرد: شاید روزگاری که رهبری فرمودند به آمریکا بدبین هستیم و دشمن به تعهداتش پایبند نیست برخی قبول نمی‌کردند اما در درحال حاضر مردم متوجه شدند که آمریکا کشوری نیست که بتوان با او مذاکره و به او اعتماد کرد. 

کلان‌روند ایستادگی در برابر قلدری آمریکا

بهروزی‌لک درباره آینده مقاومت از منظر آینده‌پژوهی، اضافه کرد: یک راه برای پیش‌بینی آینده مقاومت، تحلیل پیشران‌ها و کلان‌روندها است؛ اولین مسئله کلان‌روندی است که در سطح جهان در برابر زیاده‌خواهی‌های آمریکا شکل گرفته است و ایران در این بین تنها نیست؛ کلان‌روند دیگر بیداری تمدنی امت اسلامی است؛ امت اسلامی در چند قرن اخیر به علت تجزیه کشورهای اسلامی و سلطه غرب منسجم نبود اما در حال حاضر این انجسام در حال احیاء است؛ زیرا محورهای مشترکی چون قرآن، پیامبر(ص) و بیت‌المقدس به عنوان قبله اول را دارد. 
 
استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان اینکه احیای امت اسلامی از صد سال قبل، توسط افرادی چون؛ سیدجمال اسدآبادی، مرحوم نائینی و امام خمینی(ره) شروع شد و با وجود همه فراز و فرودها در حال توسعه است، بیان کرد: کلان‌روند مثبت دیگر، احیای روحیه خودباوری و «ما‌ می‌توانیم» است برخلاف زمانی که برخی می‌گفتند ما باید با کدخدا ببندیم؛ همین روحیه خودباوری سبب شد تا امروز ما در زمینه تکنولوژی موشکی و پهبادی حرفی برای گفتن داشته باشیم؛ سردار شهید حاجی‌زاده با افتخار از این خودباوری و ارتقاء صنعت نظامی سخن می‌گفت و در تقویت این روحیه دربین مردم و جوانان نقش داشتند. 
 
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: کلان‌روند دیگر محوریت و رهبری رهبر انقلاب در ایران و منطقه است؛ تا زمانی که رهبری استقامت دارند مردم هم پای کار می‌آیند؛ گرچه گاهی این همراهی با رهبری، با سختی هایی همراه است و در این ماجرا مردم  بیشتر به جایگاه رهبری  و ولایت فقیه ایمان آوردند و این باور در تحولات آینده هم بسیار اثرگذار خواهد بود. 
 
بهروزی‌لک بیان کرد: موضوع دیگر باور ما به تحولات آخرالزمانی و مهدویت است؛ اینکه آخرالزمان الان باشد یا نباشد یک مسئله است ولی امید به آینده در پرتو این اندیشه خیلی مهم است؛ صهیونیست‌ها و غربی‌ها هم تمسک به این نگاه آخرالزمانی دارند. توجه اندیشه جهانی به این موضوع سبب می‌‍شود تا ما به آینده امیدوارتر باشیم.

کلان‌روندهای منفی

بهروزی‌‌لک با اشاره به کلان‌روندهای منفی گفت: یکی از این کلان‌روندها تمسک آمریکا و غرب به خشونت است؛ آمریکا در آینده متصلب‌تر و خشن‌تر خواهد شد و ظاهرسازی کمتری خواهد کرد، برخلاف گذشته سعی در تقابل نرم داشت؛ آنتونیو نگری در کتاب آخرین امپراطوری، فرایند سقوط تمدن آمریکا را تحلیل کرده است و تمسک به زور نشانه از بین رفتن هژمونی نرم آمریکا است. قبلا قرآن می‌سوزاندند و به پیامبر اهانت می‌کردند ولی الان به زیرساخت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران حمله می‌کنند.
 
وی افزود: کلان‌روند منفی دیگر، تمسک منظم‌تر جبهه دشمنان داخلی و منافقان به غرب و اسرائیل است؛ یعنی روند رو به رشدی را دارند و در استفاده از تجهیزات پیشرفته مانند ریزپرنده‌ها شاهد بودیم؛ هرچند مردم ما هم به این جبهه داخلی و منافقان بدبین‌تر و متنفرتر شدند. 
 
استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع)، افزود: اگر ما بتوانیم انسجام درونی خود را در ذیل محور رهبری حفظ کنیم و شعار ما می‌توانیم را در داخل و منطقه اسلامی تداوم ببخشیم و دیپلماسی فرهنگی فعالی را در محدوده تمدن اسلامی پیگیری کنیم آینده مقاومت قوی‌تر خواهد بود .
 
وی تاکید کرد: دشمن هم همیشه عامل وحدت‌بخش است و خواهد توانست وحدت ما را در یک دهه آینده تضمین کند و ما باید به مقاومت خوش‌بین‌تر باشیم و از ظرفیت قدرت‌های نوظهوری چون چین و بریکس و ... هم استفاده کنیم.
انتهای پیام
captcha