
به گزارش خبرنگار ایکنا، آیتالله علیرضا اعرافی، عضو شورای عالی و مدیر
حوزههای علمیه کشور امروز شنبه ۲۸ تیرماه در اجلاسیه سراسری مدیران حوزههای علمیه کشور که با موضوع بررسی «
مباحث اخیر و جنگ تحمیلی و دفاع مقدس ۱۲ روزه» و با حضور اعضای شورای عالی و مدیر حوزههای علمیه و معاونین، مدیران استانی و مدیران مدارس علمیه در مشهد مقدس برگزار شد، با بیان این که شرایط جدید، یک پیچ تاریخی همراه با سختیها و پیچیدگیهای فوق العاده است و ضمن بیان اینکه ما شاهد سختیها و پیچیدگیهای فوق العاده بودهایم و این ادامه خواهد داشت، به ۱۴ مورد از این پیچیدگیها اشاره کرد و گفت: همه استکبار؛ رویارو، مستقیم و شفاف؛ بیش از همه ادوار؛ با بکارگیری همه تسلیحات پیشرفته، فناوریهای برتر و هوش مصنوعی به میدان آمده است. شبکهسازی داخلی و بهم پیوند زدن آنها به شکل بی نظیر رقم خورده است؛ ضد انقلاب خارج به شکل متمایز از ادوار قبل سامان داده شده است و الگوهای بدیع طراحی و ساماندهی کردهاند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مرزها برای حمله زمینی آماده شده بود. موج تبلیغات سنگین در جنگ ادراکی و جنگ روایتها، ضعف نسبی را در ظاهر بر محور مقاومت حاکم کردند. مرعوبسازی، تطمیع کشورها و فعالسازی گسلهای گوناگون، نقشهها و طرحهای کلان ۴۰-۵۰ ساله بلکه ۸۰ ساله بعد از جنگ جهانی دوم، از نو بازخوانی و فعال شده است.
وی هدف غرب در شرق در جهان اسلام را دوگانهسازی عنوان و تأکید کرد: سرنخ نظام اطلاعاتی، امنیتی، نظامی و تسلیحاتی برخی کشورهای مسلمان منطقه در دست آمریکاست و با اراده آمریکا همه آنها ساقط میشوند. غرب به دنبال دوگانه (زمین سوخته بدون هیچ قدرتی یا قدرت همراه با وابستگی و تسلیم در برابر خود) است؛ در این طرح در ۲-۳ سال اخیر گام به گام جلو آمدهاند ولی به صخره استوار و قوی برخورد کردهاند و آن ملت ایران، انقلاب اسلامی و رهبری معظم انقلاب است. ان شاء الله یمن، عراق و محور مقاومت جان جدید خواهد گرفت.
آیتالله اعرافی، استوارسازی دلها، راهبری مغزها و مصممسازی ارادهها را وظیفه روحانیت دانست و ادامه داد: اگر مغز جامعه تحلیل درست داشت، قلب او سرشار از ایمان بود و دل او لبریز از اراده و استواری بود، همه آنچه انجام شده، حتی سلاح اتمی، ما را به عقب نخواهد برد و روحانیت باید اضلاع این پایداری و مقاومت را حفظ کند.
وی آن اضلاع را، علم، دانش و معرفت، ایمان و اعتقاد به عالم غیب و آگاهی درست اجتماعی و سیاسی و اراده استوار در جامعه دانست.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به فرصتهای جدید ایجاد شده در درون ملت و جوانان و در داخل و خارج از کشور گفت: انسجام امت اسلام، درخشش اندیشه انقلاب و گفتمان انقلاب اسلامی و معارف اسلام و اهل بیت (ع) فرصتهایی است که باید آنها را تحکیم کنیم. راه ما در مخاطرات پیش رو، راه سنگینی است، این یک نقطه عطف تمدنی در تاریخ منطقه و بشر است. اگر این گفتمان بماند، آفاقش به سمت ظهور حضرت ولی عصر (عج) است و بسیاری از طمعها از بین خواهد رفت.
وی افزود: پایداری، تابآوری، مقاومت، هوشیاری، وحدت، انسجام، آشکارسازی و تأکید بر مبانی و نظریه انقلاب اسلامی، ایستادگی در برابر استکبار، مبتلا نشدن به وادادگی، تبیین و روایتگری درست، تقویت مبانی معرفتی و ایمان، ارتباط قویتر با مردم و جوانان و جذب فعالتر، راه پیش روی ما است.
آیت الله اعرافی پیام این اجلاسیه را تجدید عهد و میثاق با حضرت ولی عصر (عج)، حضرت ثامن الحجج (ع)، امام بزرگوار (ره)، رهبری معظم، مراجع تقلید، شهدای عالیقدر و ملت بزرگ ایران و اعلام آمادگی در صحنه عنوان و اظهار کرد: این ارادهها و حضور در صحنهها، آینده را تأمین کرده و مشکلات را کنار خواهد زد.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه با اشاره به نکاتی در ارتباط با مدیریت نیز اظهار کرد: مدیر موفق کسی است که افزون بر شرایط پایه علمی و مهارتی، از قدرت شناخت موقعیت و محیط بیرونی و درونی، اوضاع و احوال و نیازها، هوشمندی و نگاهی به رسالت برخوردار باشد تا بتواند تغییرات مناسب به سمت اهداف بر اساس شناخت درست و سریع محیط انجام دهد.
وی «قدرت هماهنگ سازی منابع مادی و منابع انسانی در راستای اهداف» را مؤلفه دوم مدیر موفق عنوان کرد و افزود: سومین مولفه، «توانایی برانگیختن انگیزه، احساس و هیجان» است؛ پیشرفت نیاز به حس، هیجان، نشاط و انگیزه دارد. مدیر باید در کنار مسائل فکری و محتوایی، در مواقع حضور در مدرسه و گفتوگو با طلاب و اساتید و در محیطهای دیگر، این توانایی را داشته باشد و وجود او شورانگیز، حرکتآفرین و نشاطبخش باشد.
مدیر حوزههای علمیه «داشتن منطق، تئوری و نظریه» و «قدرت زنجیرهسازی نیروها، تیم و گروهسازی برای پیشبرد کارها» را مولفه چهارم و پنجم یک مدیر موفق دانست و بیان کرد: ششمین مولفه «رویکرد جامع و متوازن به همه مأموریتها بدون کاریکاتوری شدن» است؛ یعنی مدیر در مدرسه، در کنار لحاظ پشتیبانی، آموزش، پژوهش، تبلیغ، تهذیب و روابط بینالملل، بتواند منظومه را کامل و متوازن نگاه کرده و اولویتها را در نظر بگیرد. رسالت اول مدیران، تربیت انسان عالم است که پیوست آن تربیت، توانایی جامعیت، توازن و اولویت است.
وی افزود: «انضباط ذهنی و نظم رفتاری»، «تحمل بالای فشارها و اصلاح امور»، «تقسیم درست وظایف و جمع میان کارهای کوچک و بزرگ» و «شناخت بحرانهای حوزه و روحانیت و توان معالجه آنها» از دیگر مولفههای یک مدیر موفق است.
آیتالله اعرافی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی امتیازات و آسیبهایی دارد و آینده بشر تحت تأثیر این تحول بزرگ است، تأکید کرد: اقداماتی برای کاربست هوش مصنوعی در علوم اسلامی را شروع کردیم که در حال پیشرفت هستند. ما باید با تسلط بر هوش مصنوعی، به سمت بکارگیری آن برای پیشبرد اهدافمان و پیشبرد علوم اسلامی و حوزههای مختلف آموزشی و تبلیغی حرکت کنیم.
انتهای پیام