به گزارش ایکنا به نقل از صدی البلد، دیدهبان مقابله با افراطگرایی الازهر اعلام کرد: این پروژه مرحله نخست از طرح آوارگی و جابجایی مخرب و ظالمانه رژیم صهیونیستی که با هدف تخلیه نوار غزه از جمعیت بومی آن و تحمیل واقعیت جدیدی که در خدمت دستور کار شهرکسازی اشغالگران است، انجام میشود.
این مرکز افزود: مفاد فاششده طرح، به وضوح نیت اشغالگران برای تحمیل یک محاصره انسانی جدید در داخل دیوارهای به اصطلاح «شهر بشردوستانه» را آشکار میکند که شامل بازداشت حداقل ۶۰۰ هزار فلسطینی پس از قراردادن آنها در بازرسیهای امنیتی شدید، جلوگیری از خروج آنها از منطقه و کنترل کامل ورود کمکها میشود. این تلاش با هدف ایجاد فضایی از ظلم و گرسنگی انجام میشود که راه را برای مهاجرت اجباری تحت پوشش «داوطلبانه» هموار میکند.
دیدهبان الازهر تأکید کرد: اشغالگران از طریق این طرح به دنبال سوءاستفاده از هرگونه آرامش موقت پیشبینیشده در طول ۶۰ روز آینده برای ایجاد این منطقه حائل هستند و راه را برای موج سازمانیافتهای از آوارگی با هماهنگی گروههای بینالمللی هموار میکند و نقض آشکار همه هنجارها و کنوانسیونهای بینالمللی به شمار میآید.
این دیدهبان میافزاید: تلاشهای اشغالگران برای آراستن این طرح جنایتکارانه با شعارهای دروغین بشردوستانه، چیزی جز فریب آشکار افکار عمومی نیست. ما از جامعه بینالمللی میخواهیم که برای جلوگیری از اجرای این پروژه، افشای اهداف شهرکسازی و پاکسازی نژادی فلسطینیان، اقدام فوری انجام دهد و پوشش سیاسی چنین اقداماتی را که برای فرار از محکومیت بینالمللی با نام امدادرسانی تبلیغ میشوند، بردارد.
دیدهبان الازهر همچنین اظهارات وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را که در آن تمایل روزافزون این رژیم برای فعالسازی طرح «مهاجرت داوطلبانه» را ابراز کرده بود، محکوم و تأکید کرد که مهاجرت داوطلبانه در شرایط بمباران، گرسنگی و نابودی کامل رخ نمیدهد، بلکه برچسبی فریبنده برای جنایت سیستماتیک آوارگی اجباری با هدف ریشهکن کردن مردم فلسطین از سرزمین تاریخیشان است.
این مرکز در پایان بار دیگر از جامعه بینالمللی و سازمانهای حقوق بشری و بشردوستانه خواست قاطعانه در برابر سیاستهای نژادپرستانه اسرائیل بایستند، برای محافظت از غیرنظامیان فلسطینی در برابر فاجعه جدیدی که در سکوت در حال وقوع است، تلاش کنند و این طرح را که تهدیدی برای تغییرات جمعیتی خطرناک در منطقه است و راه را برای هرج و مرج و ناآرامی بیشتر منطقهای باز میکند، افشا کنند.
در جلسه کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی، نمایندگان ارتش اشغالگر این رژیم اعلام کردند که ساخت پروژه موسوم به «شهر انساندوستانه» در رفح، واقع در جنوب نوار غزه، بیش از یک سال زمان خواهد برد و هزینهای بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار در بر خواهد داشت.
این برآورد با پیشبینیهای اولیهای که زمان اجرا را شش ماهه و در قالب احداث اردوگاهی بزرگ از چادرهای سرپناه فلسطینیان میدانست، کاملا متفاوت است.
این گزارش آنان خشم شدید بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی را برانگیخت و وی خواستار ارائه جدولهای زمانی واقعگرایانهتر شد و در پایان جلسه دستور تهیه طرحی اصلاحشده را صادر کرد که زمانبندی کوتاهتر، هزینه کمتر و قابلیت اجرایی بیشتری داشته باشد.
در کنار چالشهای اجرایی، مسئله تأمین مالی این پروژه نیز به محل مناقشه تبدیل شد که باعث شد برخی از حاضران در این نشست، فضای حاکم را به گونهای توصیف کنند که گویا ارتش با ارائه سناریوهای غیرعملی، در پی تضعیف یا تعلیق کامل این طرح است.
منابع رسمی تخمین زدهاند که هزینه کلی طرح بالغ بر ۱۵ میلیارد شِکِل خواهد بود و «اسرائیل» ناگزیر است در مرحله نخست بخش عمده این هزینه را تقبل کند.
این در حالی است که امیدواریهایی نسبت به جذب سرمایه از سوی کشورهای عربی پس از پایان جنگ وجود دارد؛ هرچند بسیاری از کارشناسان چنین سناریویی را بسیار بعید میدانند.
طرح پیشنهادی بر احداث اردوگاهی بزرگ با چادرهای مجهز برای اسکان حدود نیم میلیون فلسطینی متمرکز است و بازگشت آنها به شمال نوار غزه را ممنوع میسازد.
همین امر سبب شده تا منتقدان درون دستگاههای امنیتی رژیم صهیونیستی، این طرح را به عنوان زمینهسازی برای حاکمیت نظامی دائم بر غزه توصیف کنند.
از سوی دیگر، سازمانهای حقوق بشری نیز آن را نمونهای آشکار از تبعید اجباری و نقض قوانین بینالمللی میدانند.
انتهای پیام