کد خبر: 4295662
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۰
سیدعلی مرعشی مطرح کرد

توصیه‌هایی برای گروه اطفال و سالمندان در راهپیمایی اربعین

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر هشدار داد: کودکان و افراد مسن ذخیره مناسب آب در بدنشان ندارند به همین دلیل در پیاده‌روی اربعین باید مدت بسیار کوتاهی پیاده‌روی کنند.

سید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمرسید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در گفت‌وگو با ایکنا، در خصوص مهم‌ترین نگرانی‌هایی که در زمینه گرمازدگی در طول مسیر زائران پیاده روی اربعین وجود دارد، گفت: اولین مسئله مهم برای زائران اربعین حسینی آموزش است. آموزش‌های لازم را از مدتی پیش از طریق زیرنویس در شبکه‌های صدا و سیما و در رسانه‌ها ارائه و مدام این مسئله را تذکر می‌دهیم که اربعین امسال حتی از اربعین سال گذشته نیز گرم‌تر خواهد بود.

وی تصریح کرد: بنابراین نباید اجازه دهیم گرمازدگی اتفاق بیفتد و پیشگیری در این مورد بسیار مهم‌تر و مقدم بر درمان است.

مرعشی از تمامی زائران اربعین حسینی خواست حرکت خود را هم در داخل ایران تا مرزها و هم در مسیر پیاده‌روی اربعین در داخل عراق در زمان تابش مستقیم نور آفتاب و اوج گرمای هوا انجام ندهند و حرکت خود را به ابتدای صبح، عصر و شب هنگام موکول کنند.

وی بر مصرف مایعات به مقدار زیاد تأکید کرد و گفت: مسئله مهم دیگری که هر سال به زائران اربعین تأکید می‌کنیم و امسال نیز همین تأکید را تکرار می‌کنیم استفاده از کفش مناسب است. متأسفانه علی‌رغم اینکه سال‌هاست در این زمینه اطلاعات و هشدارهای لازم به مردم داده می‌شود، اما همچنان شاهد هستیم زائران اربعین به دلیل استفاده از کفش نامناسب دچار مشکل می‌‌شوند. 

زائران اربعین هرگز دمپایی نپوشند

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت ادامه داد: مردم باید کفش ویژه راهپیمایی بپوشند و استفاده از کفش نامناسب و به ویژه دمپایی موجب آسیب پای آنها می‌شود.

وی تصریح کرد: توان بدنی بسیاری از مردم نیز آماده راهپیمایی طولانی نیست و در صورتی که کفش نامناسب نیز پوشیده باشند، مشکل برای راهپیمایی مضاعف می‌شود.

نگرانی از زخم پای بیماران دیابتی

مرعشی به زائرانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و یا زمینه ابتلا به این بیماری را دارند هشدار داد که حتماً مراقب سلامت پای خود در پیاده‌روی اربعین باشند و افزود: در صورت بروز مشکل و زخم شدن پا به دلیل پیاده‌روی طولانی و استفاده از کفش نامناسب، ممکن است مشکلات مضاعفی در بیماران دیابتی بروز کند.

وی به زائران اربعین تأکید کرد که اگر دچار مشکلات قلبی، ریوی و جسمی هستند حتماً با پزشک معالج خود مشورت و توصیه‌های پزشک خودشان را جدی بگیرند و افزود: دو گروه بیشترین درصد آسیب‌پذیری در هوای گرم و گرمازدگی را دارند که شامل دو طرف طیف سنی یعنی اطفال و افراد مسن هستند.

رئیس مرکز پزشکی اضافه کرد: کودکان و افراد مسن ذخیره مناسب آب در بدنشان ندارند و بسیار زودتر تحت تأثیر تغییرات الکترولیتی بدن (برهم خوردن تعادل غلظت یون‌های معدنی در مایعات بدن) قرار می‌گیرند. اگر خانواده‌ها در راهپیمایی اربعین، کودکان و سالمندان را نیز با خود همراه می‌برند باید تلاش کنند که راهپیمایی آنان طولانی نشود و به صورت تبرکاً و تیمناً ساعات کوتاهی را راهپیمایی و طول مدت سفر را نیز مدیریت کنند تا دچار آسیب نشوند. 

انتهای پیام
captcha