کد خبر: 4295903
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۱

مخالفت قاطع پارلمان لیبی با کوچاندن فلسطینیان غزه

کمیته امور خارجی پارلمان لیبی امروز سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای نسبت به گنجاندن نام لیبی در طرح‌های مربوط به کوچ اجباری فلسطینیان از نوار غزه هشدار داد و بار دیگر مخالفت قاطع خود را با هرگونه تلاش اسرائیل و آمریکا برای اسکان مجدد یا تبعید فلسطینیان خارج از سرزمین‌شان اعلام کرد.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از العالم، کمیته امور خارجی پارلمان لیبی در این بیانیه تأکید کرد: ما به‌شکل قاطع استفاده از نام دولت لیبی را در هرگونه طرح مشکوک برای حذف مسأله فلسطین، تحت عناوین بشردوستانه یا امنیتی، رد می‌کنیم.
 
این واکنش پس از آن صورت گرفت که شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی مدعی شد رئیس سازمان جاسوسی موساد، داؤود برنیع، اخیرا در واشنگتن با نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، استیو ویتکوف، دیدار کرده و از او خواسته تا کشورهای مختلفی مانند لیبی، اتیوپی و اندونزی را برای پذیرش صدها هزار آواره فلسطینی از غزه، ترغیب کند.
 
بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی قصد دارد در ازای ارائه مشوق‌هایی، این کشورها را برای اسکان فلسطینیان تحت فشار قرار دهد.

کمیته پارلمانی لیبی با ابراز نگرانی شدید از این گزارش، آن را نشانه‌ای از تلاش هماهنگ رژیم اشغالگر صهیونیستی، به‌ویژه از طریق سازمان موساد و با همکاری برخی بازیگران بین‌المللی از جمله آمریکا، برای تحمیل گزینه‌هایی غیرقانونی به ملت فلسطین، دانست.
 
این کمیته با تأکید بر موضع ثابت و اصولی لیبی مبنی بر مخالفت با هرگونه کوچ اجباری یا راه‌حل‌هایی که حقوق ملت فلسطین را نقض می‌کند، خواستار موضع‌گیری رسمی و علنی دولت و وزارت خارجه لیبی در رد این سناریو شد.
 
همچنین پارلمان لیبی ضمن محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی در تداوم سیاست‌های محاصره، گرسنه‌سازی و ممانعت از ارسال کمک‌های انسانی به غزه، این اقدامات را نقض آشکار حقوق بین‌الملل بشردوستانه و کنوانسیون‌های ژنو توصیف کرد.
 
در بخش دیگری از این بیانیه، از جامعه جهانی خواسته شده به جای حمایت از طرح‌های کوچ و اسکان، مسئولیت خود را در توقف تجاوزگری اسرائیل بر عهده بگیرد.
 
این واکنش در حالی صورت می‌گیرد که اخیراً یسرائیل کاتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، از طرح ایجاد شهر انسانی در جنوب رفح خبر داده بود؛ شهری موقت متشکل از چادرها که در مرحله نخست قرار است ۶۰۰ هزار فلسطینی پس از عبور از فیلترهای امنیتی به آن منتقل شوند.
 
این طرح از سوی نهادهای حقوق بشری و چند کشور منطقه با واکنش منفی گسترده‌ای مواجه شده است.
 
از آغاز حمله ارتش صهیونیستی به غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، تاکنون بیش از ۲۰۱ هزار فلسطینی به شهادت رسیده یا زخمی شده‌اند؛ که بسیاری از آنان را زنان و کودکان تشکیل می دهند.
 
علاوه بر اینها بیش از ۹ هزار نفر مفقود و صدها هزار نفر نیز آواره شده‌اند.
 
سازمان‌های بین‌المللی این اقدامات را مصداق نسل‌کشی و جنایات جنگی توصیف کرده‌اند.
انتهای پیام
captcha