
به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، مسعود امید؛ دبیر علمی این همایش در تشریح جزئیات برگزاری این همایش ملی اظهار کرد: زندگی ما ایرانیان در 100 سال اخیر همواره در دیالکتیک سنت و مدرنیته و هویت ایرانی در نوسان بوده و هنوز تداوم دارد و این نوسان دیالکتیکی بین سه مؤلفه «سنت»، «مدرنیته/پست مدرنیته» (modernity/postmodernity) و «هویت ایرانیمان» خود را در عالیترین سطح فکری در قالب اقسام جریانهای فلسفی و فلسفهورزی نشان داده است که میتوان آن را به تعبیری «فلسفه معاصر ایران» نامید. هرچند میتوان ابعداد و زاویای مختلفی برای این فلسفه برشمرد.
وی ادامه داد: در این راستا گروه فلسفه
دانشگاه تبریز با همکاری فرهنگستان علوم ایران و انجمن فلسفه میان فرهنگی تهران همایش ملّی دو روزهای را با مشارکت اساتید فلسفه از گروههای آموزشی فلسفه در دانشگاهها و پژوهشگاههای سراسر کشور برای بررسی ابعاد مختلف فلسفه معاصر ایران برگزار میکند.
امید، در ارتباط با اهمیت توجه به فلسفهورزی ایرانیان در طول 100 سال اخیر بهضرورت برگزاری چنین همایشها و توجه روزافزون ایرانیان به نگرش فلسفی در دوره معاصر را در محافل دانشگاهی و آکادمیک، تأکید کرد و در خصوص محورهای اصلی این همایش ملی گفت: محورهای اصلی همایش شامل فلسفهورزی ایرانیان از قاجاریه تا امروز، دیالکتیک سنت، مدرنیته و پست مدرنیته، معنا و تعریف فلسفه معاصر ایران، زیست جهان (life-world) فلسفی ایرانیان معاصر، فیلسوفان غربی در اندیشه ایرانیان، فلسفه و سیاست و اجتماع در ایران معاصر، فلسفه و ادبیات معاصر ایران، فلسفه معاصر دانشگاهی ایران، فلسفه معاصر حوزوی ایران، مؤسسات و دپارتمانهای آکادمیک در ایران معاصر، مجلات فلسفی معاصر ایران، آثار فلسفی ایرانیان معاصر است.
دبیر اجرایی همایش ملی فلسفه معاصر ایران نیز گفت: مقالات برگزیده این همایش در قالب ویژه نامهای با عنوان «فلسفه معاصر ایران» در مجله پژوهشهای فلسفی دانشگاه تبریز در سال 1405 به زبان فارسی منتشر میشود.
محمد اصغری، عضو هیئت علمی گروه فلسفه گفت: آخرین فرصت برای ارسال مقالات 20 مهرماه است که نویسندگان میتوانند اصل مقالات خود را طبق مقررات مجله پژوهشهای فلسفی به ایمیل مجله (jpitabrizu@gmail.com ) ارسال کنند.
وی در پایان در خصوص زمان و مکان برگزاری همایش ملی فلسفه معاصر ایران نیز گفت: همایش ملی فلسفه معاصر ایران به مدت دو روز و طی روزهای 19 و 20 آبان ماه از ساعت 9 الی 16 در تالار خاقانی دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه تبریز برگزار میشود و سخنرانان این همایش به صورت مجازی و حضوری به ارائه مطلب خواهند پرداخت.
انتهای پیام