کد خبر: 4296032
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۲

واکنش‌ها به تصویب قانون الحاق کرانه باختری در کنست

موافقت پارلمان رژیم صهیونیستی(کنست) با پیشنهادی برای ضمیمه کردن کرانه باختری و دره اردن به اسرائیل، واکنش‌های اعتراضی زیادی به همراه داشت.

به گزارش ایکنا، به نقل از الجزیره، پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) با 71 رأی موافق در برابر 13 رأی مخالف‏، به اعمال حاکمیت رژیم صهیونیستی بر سرزمین‌های اشغالی کرانه باختری و دره اردن رأی داد.

در مقدمه این مصوبه تأکید شده است که این اقدام «بخشی جدایی‌ناپذیر از تحقق طرح صهیونیسم و چشم‌انداز ملی بازگشت ملت یهود به سرزمین نیاکانشان» است.

ایتمار بن‌غفیر، وزیر امنیت رژیم صهیونیستی در سخنانی در کنست، سیطره کامل و مطلق اسرائیل بر نوار غزه پس از جنگ را هم خواستار شد.

تصویب این طرح با محکومیت ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین و جنبش مقاومت اسلامی (حماس) رو به رو شد که این اقدام را باطل و غیرقانونی و نابود کننده فرصت برقراری صلح و راه حل دوکشوری توصیف کردند.

این طرح پیشنهادی که با حمایت احزاب تندرو تصویب شد، جنبه اجرایی ندارد بلکه در حکم «اعلام موضع» است. همچنین این مصوبه هیچ تعهدی برای دولت رژیم صهیونیستی به منظور اجرای آن ایجاد نمی‌کند.

واکنش حماس و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین

جنبش حماس در واکنش به این مصوبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد این اقدامی باطل و فاقد مشروعیت است و هویت سرزمین فلسطین را تغییر نخواهد داد. این جنبش افزود این اقدام چالشی در برابر قوانین و قطعنامه‌های بین‌المللی و ادامه‌ای بر تخلفات گسترده‌ای است که دولت اشغالگر در کرانه باختری اشغالی مرتکب می‌شود.

حماس همچنین از مردم فلسطین در کرانه باختری خواست تا متحد و منسجم باشند و با تشدید مقاومت در تمام اشکال آن، پروژه‌های رژیم فاشیست صهیونیستی را ناکام بگذارند.

این جنبش همچنین از جامعه بین‌المللی و سازمان ملل خواست تا این اقدام را محکوم کرده و برای پایان دادن به بی‌پروایی اشغالگر، سیاست‌های فاشیستی‌اش و نقض مستمر حقوق ملت فلسطین اقدام کنند.

جبهه مردمی برای آزادی فلسطین نیز اعلام کرد مصوبه کنست نشان‌دهنده تنش آفرینی خطرناک و بخشی جدایی‌ناپذیر از طرح‌های رژیم اشغالگر برای شهرک‌سازی، یهودی‌سازی کرانه باختری و کوچاندن ساکنان آن است.

این جبهه تأکید کرد با وجود اعمال کنترل کامل رژیم اشغالگر بر سرزمین فلسطین و ارتکاب انواع جنایات، قانونی‌سازی این گام تنها به تقویت اشغالگری، تثبیت حضور آن، گسترش پروژه شهرک‌سازی و یهودی‌سازی، و محاصره ملت ما در مناطق محصور منجر می‌شود که مقدمه‌ای برای کوچ اجباری است.

واکنش تشکیلات خودگردان فلسطین

در همین راستا، حسین الشیخ، معاون رئیس تشکیلات خودگردان و دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف)، تأکید کرد که مصوبه کنست افزایش خطرناک تنش و تعرض به حقوق ملت فلسطین است و فرصت‌های صلح و راه‌حل دو کشوری را از بین می‌برد. او از جامعه جهانی خواست برای توقف این اقدام وارد عمل شود و کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

نبیل ابوردینه، سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین هم این اقدام را «تنش‌آفرینی خطرناکی که فرصت‌های صلح را نابود می‌کند» توصیف کرد و گفت این مصوبه «نقض‌کننده همه قطعنامه‌های بین‌المللی و قوانین بین‌المللی است، که تأکید دارند تنها راه تحقق صلح و ثبات، از مسیر تشکیل کشور مستقل فلسطینی می‌گذرد».

واکنش اردن

در سطح عربی نیز اردن قاطعانه هرگونه تلاش اسرائیل برای تحمیل حاکمیت خود بر کرانه باختری را رد کرد و رأی کنست به الحاق این منطقه را نقض آشکار حقوق بین‌الملل و تضعیف راه‌حل دوکشوری دانست.

وزارت خارجه اردن در بیانیه‌ای اعلام کرد که چنین اقداماتی به‌ویژه نقض قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت سازمان ملل است؛ قطعنامه‌ای که هرگونه اقدام اسرائیل برای تغییر ترکیب جمعیتی، ماهیت و وضعیت سرزمین‌های اشغالی سال ۱۹۶۷، از جمله قدس شرقی را محکوم می‌کند.

این وزارتخانه از جامعه جهانی خواست به مسئولیت‌های قانونی و اخلاقی خود عمل کند و اسرائیل را به توقف فوری حمله به غزه و تنش خطرناک در کرانه باختری اشغالی وادارد و همچنین حمایت‌های لازم را از مردم فلسطین فراهم کند.

واکنش ترکیه

در همین راستا، ترکیه نیز اعلام کرد هرگونه تلاش اسرائیل برای الحاق سرزمین‌های اشغالی، «تلاشی غیرقانونی و تحریک‌آمیز است که هدف آن تضعیف تلاش‌ها برای صلح است».

وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای تأکید کرد که تصویب چنین طرحی در پارلمان اسرائیل برای الحاق کرانه باختری اشغالی، بر اساس حقوق بین‌الملل باطل و فاقد هرگونه اعتبار است.

همچنین در این بیانیه آمده است تلاش‌های دولت بنیامین نتانیاهو –که از سوی دیوان کیفری بین‌المللی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی تحت تعقیب است– برای حفظ قدرت از طریق سیاست‌های خشونت‌آمیز و اقدامات غیرقانونی، روز به روز به بحران‌های تازه‌ای منجر می‌شود و تهدیدی جدی برای نظام بین‌الملل و امنیت منطقه‌ای به شمار می‌رود.

وزارت امور خارجه فلسطین: رأی نمایندگان اسرائیل به الحاق کرانه باختری «استعماری و نژادپرستانه» است

وزارت امور خارجه فلسطین رأی پارلمان اسرائیل به طرح غیرالزام‌آور اعمال حاکمیت بر کرانه باختری اشغالی را محکوم کرده و آن را «استعماری و نژادپرستانه» خوانده است.

این وزارتخانه اعلام کرد: تصمیم کنست نشان می‌دهد که شرط‌بندی روی احتمال عقب‌نشینی اسرائیل از برنامه‌هایش برای گسترش اشغال و اجرای راه‌حل دو کشور چقدر بیهوده است.

این وزارتخانه همچنین خواستار تحریم‌های بین‌المللی برای جلوگیری از ارتکاب جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین شد.

انتهای پیام
captcha