به گزارش ایکنا به نقل از risingbd، به گفته منابع رسمی، حدود ۱۰ میلیون تبعه بنگلادشی در کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی، امارات، قطر، عمان و کویت و همچنین در کشورهای مالزی و سنگاپور اقامت دارند که میتوانند مصرفکنندگان اصلی محصولات حلال بنگلادشی باشند.
مقامات بخش خصوصی در بنگلادش میگویند کشورهای غیرمسلمانی چون تایلند، مالزی، اندونزی، سنگاپور و هند در بازار جهانی حلال به موفقیتهایی دست یافتهاند و این کشور باید برای سهمگیری از این بازار عظیم، برنامهریزی هدفمندی داشته باشد.
برآوردها نشان میدهد بازار جهانی محصولات و خدمات حلال، از جمله غذا، دارو، لوازم آرایشی و گردشگری که با شریعت اسلامی مطابقت دارند، در سال ۲۰۲۵ ارزشی معادل ۷.۷ تریلیون دلار خواهد داشت و تا سال ۲۰۳۰ ممکن است به ۱۰ تریلیون دلار برسد.
منابع بنگلادشی گفتهاند که دولت اقدامات مختلفی را برای ورود به بازار جهانی محصولات حلال انجام داده است. برخی کشورهای واردکننده از بنگلادش خواستهاند تا فرآیند حلال را از مرحله تولید تا صادرات تضمین کند.
بنیاد اسلامی بنگلادش و نمایندگانی از مالزی و بانک توسعه اسلامی در دسامبر گذشته نشستی برگزار کردند و توافق شد که برای ایجاد اکوسیستم حلال در بنگلادش، همکاریهایی صورت گیرد.
در همین راستا، عربستان سعودی از بنگلادش خواسته است تا استاندارد جامعی را در تمامی مراحل تولید، بستهبندی و صادرات محصولات رعایت کند تا این کشور بتواند جایگاه خود را در بازار رقابتی حفظ کرده و آن را گسترش دهد.
بازار حلال به بیش از ۱.۹ میلیارد مسلمان در سراسر جهان خدمات ارائه میدهد که ۲۵ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهد و انتظار میرود تا سال ۲۰۵۰ به ۲.۷۶ میلیارد نفر برسد. بخش غذا و نوشیدنی حلال با ارزش ۲.۷۱ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۴، بخش غالب است و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ با نرخ رشد مرکب سالانه(CAGR) ۹.۵۶٪ به ۴۵۶۹.۶۹ میلیارد دلار برسد. فراتر از غذا، این بازار شامل داروسازی (۱۳۲ میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۲)، لوازم آرایشی و گردشگری نیز هست و پیشبینی میشود هزینههای سفر مسلمانان تا سال ۲۰۲۲ به ۲۸۳ میلیارد دلار برسد. جذابیت این صنعت برای غیرمسلمانانی که محصولات حلال را به دلیل رعایت بهداشت، منابع اخلاقی و استانداردهای پایداری آنها ارج مینهند نیز گسترش یافته است.
انتهای پیام