کد خبر: 4298618
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۲

تحقیق درباره متولیان مساجد انگلستان به دلیل انتقاد از اسرائیل

کمیسیون خیریه انگلستان از انجام تحقیقاتی از متولیان مساجد دراین کشور خبر داده است که ناشی از انتقاد یک امام جماعت از دولت انگلستان و حمایت آن از رژیم صهیونیستی بوده است.

به گزارش ایکنا به نقل از الجزیره، در اقدامی که جنجال گسترده‌ای را در میان محافل اسلامی و جامعه مدنی برانگیخته است، کمیسیون خیریه انگلستان از تحقیقات رسمی جدیدی درباره انجمن عبدالله کویلیام در لیورپول خبر داد. 

این تحقیقات ناشی از خطبه جمعه‌ای است که توسط امام اجمل مسرور در پایان ماه ژوئن ایراد شد. این خطبه شامل انتقاد از سیاست‌های دولت و لابی اسرائیل و درخواست‌های صریح برای برچیدن اسرائیل و تأسیس یک کشور چند مذهبی در فلسطین بود.

این تحقیق بر اساس آنچه کمیسیون خیریه انگلستان به عنوان نگرانی در مورد «محتوای سیاسی، تفرقه‌انگیز و تحریک‌آمیز» توصیف کرد، انجام شد که در خدمت اهداف انجمن عبدالله کویلیام، یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های اسلامی ثبت شده در انگلستان نیست. این انجمن که توسط متفکر مسلمان قرن نوزدهم، عبدالله کویلیام، تأسیس شده است، به گسترش اسلام و ترویج میراث آن در جامعه بریتانیا اختصاص دارد.

با این حال، سازمان‌های حقوق بشر و مسلمانان در انگلستان معتقدند که این تحقیقات صرفاً یک روند قانونی نیست، بلکه بخشی از یک الگوی رو به رشد از آنچه آنها «مهندسی اجتماعی» می‌نامند، با هدف تغییر شکل گفتمان عمومی اسلامی در کشور و قرار دادن آن در معرض استانداردهای سیاسی است که تعیین می‌کند چه چیزی رسماً قابل قبول است و چه چیزی فراتر از حد مجاز در نظر گرفته می‌شود. به ویژه آنچه که مربوط به مسئله فلسطین است.

کمیسیون خیریه انگلستان یک سازمان دولتی است که مسئول تنظیم و صدور مجوز برای سازمان‌های خیریه است. همچنین بi بررسی فعالیت‌های آن‌ها نظارت دارد و پرونده‌های مربوط به آن‌ها را بررسی، کنترل و قضاوت می‌کند.

آخرین تحقیقات پس از آن انجام شد که این خیریه کلیپ ویدیویی از خطبه‌ای را پخش کرد که در آن امام مسرور به آنچه او «همدستی دولت با اشغالگران اسرائیلی» توصیف کرد، حمله کرد. او از حمایت چهره‌های بانفوذ انگلیسی از اسرائیل انتقاد کرد و برخی از وزرا را به دریافت بودجه از «لابی اسرائیل» متهم کرد.

این مؤسسه خیریه پیش از این در ۱۲ ژوئن ۲۰۲۳ به دلیل خطبه‌ای که شیخ هارون حنیف در اکتبر ۲۰۲۳ ایراد کرد، اخطار رسمی دریافت کرده بود. در این خطبه، شیخ هارون حنیف پوشش خبری بی‌بی‌سی از جنگ غزه را «کاملاً دروغ» توصیف کرده و گفته بود که اگر مسلمانان «با هم عمل کنند، اسرائیل نابود خواهد شد»، بیانیه‌ای که کمیسیون آن را نقض قوانین حاکم بر کار خیریه دانست.

انتهای پیام
captcha