کد خبر: 4309574
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۹
پیرحسین کولیوند خبر داد

تجهیز انبارهای هلال احمر

رئیس جمعیت هلال احمر از خرید سه بالگرد، هزار و 500 خودروی امدادی، آمبولانس و تجهیزات جدید امدادی خبر داد و تصریح کرد: برای هر سناریویی آماده هستیم.

پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمربه گزارش خبرنگار ایکنا، پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر، امروز چهارشنبه ۱۶ مهرماه طی نشست خبری با هدف تشریح برنامه‌های این جمعیت اعلام کرد: از آغاز سال تاکنون، بیش از ۲۱ هزار حادثه در سراسر کشور ثبت شده که ۱۱ هزار و ۲۰۰ مورد از آن مربوط به حوادث ترافیکی بوده است.

وی افزود: در مجموع بیش از ۴۵۹ هزار نفر از خدمات امدادی هلال احمر در حوادث مختلف بهره‌مند شده‌اند که استان‌های مازندران، اصفهان و گلستان بیشترین حوادث را به خود اختصاص داده‌اند و در میان آنها نیز بیشترین موارد ترافیکی در اصفهان، گلستان و مازندران رخ داده است.

هر ماه 3 حادثه بزرگ در کشور رخ می‌دهد 

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: به طور میانگین، هر ماه حدود سه حادثه بزرگ در کشور رخ می‌دهد و روزانه به‌ صورت میانگین ۱۱۵ عملیات امدادرسانی انجام می‌شود. بر همین اساس، ماهیانه حدود ۷۶ هزار و ۵۰۰ نفر از خدمات امدادی هلال احمر بهره‌مند می‌شوند.

وی با تأکید بر آمادگی کامل نیروهای امدادی گفت: در طول سال تلاش کردیم با آموزش‌های تخصصی، تجهیز ناوگان امدادی و هماهنگی میان استان‌ها، توان پاسخگویی به حوادث را افزایش دهیم. امروز جمعیت هلال احمر به پشتوانه داوطلبان و نیروهای آموزش‌دیده خود، قادر است در سریع‌ترین زمان ممکن در صحنه حوادث حاضر شود.

کولیوند از همکاری و مشارکت مردم در مأموریت‌های امدادی قدردانی کرد و افزود: مردم همواره در کنار نیروهای هلال احمر بوده‌اند و با همراهی آنان توانستیم در مأموریت‌های متعدد، از کاهش تلفات جاده‌ای تا امدادرسانی در بحران‌های طبیعی، عملکرد قابل قبولی از خود نشان دهیم.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از رسانه‌های مغرض می‌گویند جمهوری اسلامی ایران نسبت به بانوان نگاه و عملکرد مناسبی ندارد، گفت: یک گروه ۹ نفره جمعیت هلال احمر برای نجات یک بانو راهی مأموریت شدند و جان خود را به خطر انداختند و متاسفانه ما دو نفر از آنها را در این مأموریت از دست دادیم.

کولیوند اعلام کرد: امسال پیگیری جدی از سازمان امور استخدامی صورت گرفت و قرار شد مجوز استخدام شش هزار نفر صادر شود که می‌تواند توان ما را چند برابر و ظرفیت‌های ما را مؤثرتر کند.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم خدمات را بهتر ارائه دهیم ۶۵۰ خودرو به کاروان لجستیک اضافه شده است. همچنین سه همت برای خرید تجهیزات جدید اختصاص یافته است. برای انبارهای هلال احمر نیز دو همت اقلام زیستی و تغذیه‌ای تهیه کرده‌ایم و استانی نداریم که در این زمینه در مورد آن نگرانی داشته باشیم. مجوز واردات هزار و ۵۰۰ خودرو که هزار خودرو، خودروی نجات و ۴۰۰ خودرو آمبولانس هستند نیز دریافت کرده‌ایم و با اضافه شدن این خودروها شرایط لجستیک ما وضعیت عالی پیدا خواهد کرد. 

خرید سه بالگرد جدید 

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: بودجه خرید سه بالگرد را تامین و خرید بالگردهای جدید را در دستور کار داریم و به زودی سه فروند بالگرد مجهز خواهیم داشت که این مهم با همکاری دولت صورت گرفته است. طرح خادم شامل هشت محور خدمت‌رسانی در محلات نیز در حال اجرا است. این طرح به صورت آزمایشی در همدان شروع شده و در تمام استان‌ها عملیاتی خواهد شد.

آموزش‌های امدادی در نمازهای جمعه و جماعت 

وی افزود: حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نیز با ما همکاری خوبی دارند و با امامان جمعه و جماعت هماهنگ شده‌ایم تا در نمازهای جماعت و جمعه آموزش عمومی امدادگری ارائه دهیم. برنامه جذب داوطلبان را هم خواهیم داشت. همچنین سال گذشته ۱۹ کشور که در تولید اندام مصنوعی فعال هستند به ایران آمدند و با این کشورها در تولید اندام مصنوعی و انتقال دانش همکاری داریم.

کولیوند تصریح کرد: اکنون آمادگی کامل برای سناریوهای مختلف را داریم؛ تیم‌های واکنش سریع ما در حال آموزش‌ هستند و آموزش‌های تخصصی مرتب در حال انجام است. در زلزله افغانستان که منجر به کشته شدن چهار هزار نفر شد و سیل پاکستان که ۸۰۰ نفر جانباخته داشت نیز حضور مؤثری داشتیم.

وی اظهار کرد: در خصوص انبارها و تجهیزات سال گذشته نگران بودیم اما با کمک دولت اکنون نگرانی‌ نداریم و شرایط بهتر شده است البته به حد ایده‌آل نرسیده‌ایم، اما در تلاش برای حرکت به سمت وضعیت ایده‌آل هستیم.

رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص شرایط بالگردهای این جمعیت، گفت: بالگردهای ما خوب و ایمن هستند و از آنها به خوبی مراقبت می‌شود، اما انواع خطرات و حوادث ممکن است برای هر وسیله‌ای رخ دهد.

وی از آسیب‌شناسی اقدامات صورت گرفته خبر داد و گفت: نقاط ضعف، قوت، تهدیدها و فرصت‌ها شناسایی شده و روش‌های رفع ضعف‌ها شناسایی شده است‌. با این حجم تهدیدهای ترکیبی و جدید به اقلام جدید نیاز داریم که خرید این اقلام آغاز شده است. تجهیزات آواربرداری از طریق صلیب سرخ در حال تامین است و بیش از ۹۰ درصد اقلام مورد نیاز را تهیه کرده‌ایم.

کولیوند افزود: دو بالگرد را از دست دادیم و اکنون ۲۲ بالگرد و تیم‌های پروازی قوی داریم. بالگردهای هلال بالگردهای ایمن و مطمئنی هستند و تنها بالگردی که در جنگ ۱۲ روزه آسیب دیده اکنون فعال نیست و در حال تعمیر آن هستیم. در خصوص دلیل سقوط بالگرد هلال احمر نیز در حال بررسی جعبه سیاه آن هستیم و زمانی که نتیجه دقیق مشخص شود، اعلام خواهد شد. البته بزرگترین خسارت ما در سقوط بالگرد از دست دادن دو نفر از کادر پرواز است.

شکایت هلال احمر از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی

رئیس جمعیت هلال احمر اعلام کرد: در خصوص جنگ ۱۲ روزه مطالب کاملاً مستند شده و به همراه تصاویر شهدا و مستندات نقض حقوق بشر به دیوان کیفری، دبیرخانه شورای حقوق بشر، صلیب سرخ جهانی و ... ارسال شده است. همچنین ما از طرف پنج شهید هلال احمر که در جنگ 12 روزه شهید شدند، وکیل گرفته‌ایم و به صورت شخصی از نخست‌وزیر و وزیر رژیم صهیونیستی شکایت می‌کنیم.

وی در پایان گفت: تحریم‌ها کارها را سخت‌تر می‌کند، اما کارِ نشد، برای ما وجود ندارد. به دروغ می‌گویند هلال احمر و دارو تحریم نیست، اما ما تحریم هستیم ولی تلاش می‌کنیم هیچ کمبودی ایجاد نشود.

انتهای پیام
captcha