کد خبر: 4319408
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۷
دیدار با خانواده سردار شهید امیرعلی حاجی‌زاده

دغدغه قرآنی یک فرمانده به موازات مسئولیت‌های سنگین نظامی او

سردار شهید امیرعلی حاجی‌زاده از جمله معدود فرماندهان عالی رتبه نظامی بود که در عین مسئولیت‌ها و مأموریت‌های سنگین نظامی، دغدغه پرداختن به موضوعات و امور فرهنگی و قرآنی داشت و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کرد.

دغدغه قرآنی یک فرمانده به موازات مسئولیت‌های سنگین نظامی اوبه گزارش خبرنگار ایکنا، هجدهمین برنامه دیدار اعضای کمیته شهدای قرآنی سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در سال 1404، بعد از ظهر چهارشنبه 5 آذرماه برگزار شد که طی آن تنی چند از جامعه قرآنی، فعالان و مسئولان عرصه‌های گوناگون امور قرآنی کشور به دیدار خانواده سردار شهید امیرعلی حاجی‌زاده؛ فرمانده فقید نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رفتند.

سردار شهید امیرعلی حاجی‌زاده؛ جزء فرماندهان رده بالای نظامی بود که در سحرگاه 23 خردادماه سال جاری و در پی حمله متجاوزانه رژیم غاصب صهیونیستی به همراه فرماندهان دیگری همچون سرداران شهید حسین سلامی، محمد باقری، غلام‌علی رشید و همچنین دانشمندان هسته‌ای چون شهید محمدمهدی طهرانچی به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

اما در بیان شرح حال یک فرمانده عالی‌رتبه نظامی معمولاً نخستین موردی که به ذهن خطور می‌کند، امور نظامی‌گری است که او در رأس آن قرار دارد و با توجه به علمی که به آن مجهز هست و از رهگذر تجارب ارزنده‌ای که طی این سال‌ها به دست آورده، در حوزه تحت مسئولیت خود، مدبرانه به انجام مسائل و موضوعاتی بپردازد که مرتبط با شرح وظایف و مسئولیت‌هایی است که از سوی فرمانده ارشد خود به آن مأمور شده است.
 
با این اوصاف کم پیش می‌آید که فرماندهی نظامی علاوه بر اشراف به حوزه‌های تخصصی خود و به اصطلاح رسیدگی و نظارت به موقع در مورد آنها در نهایت دقت و حساسیت، به موازات، دغدغه کار فرهنگی و به ویژه قرآنی را داشته باشد. سردار شهید حاجی‌زاده از آن دست فرماندهان نظامی بود که وصفشان ذکر شد و این امر از خلال صحبت‌هایی که در جلسه دیدار با خانواده آن شهید بزرگوار صورت گرفت، قابل استفاده و دریافت بود.
 
همرزمان شهید با حضور در این دیدار از دغدغه‌مندی او گفتند که بی‌اندازه در زمینه پرداختن به مقولات و فعالیت‌های قرآنی در سطح نیروی هوافضای سپاه و در میان پرسنل این نیرو و حتی در جایی خارج از بدنه نیرو هم حساسیت و دقت به خرج می‌داد تا آنجا که اعلام کرده بود هر کدام از پرسنل موفق به حفظ اجزای قرآن شود به ازای حفظ هر جزء از قرآن دو میلیون تومان دریافت خواهد کرد.
 
دغدغه‌مندی او  نسبت به حفظ قرآن به حدی بود که حتی فراتر از نیروی تحت فرمانش، این موضوع را در میان اقوام، بستگان و حتی اهالی محل و همسایگان نیز مطرح کرده بود که به ازای حفظ هر صفحه از قرآن، 50 هزار تومان به آنها خواهد داد و به ازای حفظ هر جزء از قرآن نیز مبلغ یک میلیون جایزه به آنها اهدا خواهد کرد.
 
اساساً شهید حاجی‌زاده نگرشی ولایت‌محور به موضوعات گوناگون داشت، در مورد هر مقوله‌ای ابتدا به این نکته توجه می‌کرد که مطالبه رهبری پیرامون آن چیست و بلافاصله موضوع را با اطرافیان و همکارانش مطرح می‌کرد که مثلاً در عمل به منویات رهبری باید چه کاری صورت گیرد.
 
به گفته یکی از همرزمانش، وقتی مقام معظم رهبری موضوع تربیت 10 میلیون حافظ قرآن را مطرح کردند، فوراً جلسه‌ای تشکیل داد و این پرسش را مطرح کرد که چه تعداد از پرسنل نیروی هوافضای سپاه در این زمینه یعنی انس با قرآن فعال هستند؟ و اینکه سهم ما از عمل به منویات و فرامین رهبری در این زمینه چقدر است؟
 
چنین دغدغه‌مندی و علاقه‌مندی درخصوص پرداختن به موضوعات قرآنی است که موجب می‌شود تنها در سال 1403 تعداد 141 عنوان کلاس قرآنی در زمینه‌های گوناگون و به ویژه قرائت، حفظ و تدبر در قرآن برگزار شود و بیش از پنج هزار و 600 نفر در آن حضور فعال و مؤثر داشته باشند.
 
اساساً شهید حاجی‌زاده هر نوع پیشنهادی در زمینه گسترش فرهنگ قرآنی را بلادرنگ قبول کرده و نسبت به تخصیص اعتبارات و امکانات در راستای آن هیچ تعلل و کوتاهی نداشت تا آنجا که رحیم قربانی؛ مسئول سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ و سرپرست گروه تواشیح محمد رسول‌الله (ص) با بیان خاطره‌ای در این دیدار، بر این امر صحه گذاشت و گفت: برای حضور و ضبط قطعات قرآنی و مذهبی گروه باید به عتبات عالیات اعزام می‌شدیم، اما اعزام تعداد زیادی از اعضای این گروه مقدور نبود و وقتی درخواستی در این زمینه به حضور این سردار شهید مطرح شد، بلافاصله موافقت خود را اعلام کرد و جمع کثیری از اعضای این گروه با یک فروند هواپیما به کشور عراق اعزام شدند. تأکید شهید این بود که به هیچ عنوان نباید در فعالیت‌های قرآنی تعلل و تعویقی صورت گیرد. بسیار هم مراقب این بود تا نام و نشانی از او مطرح نشود و وقتی قطعه‌ای را با موضوع مالک اشتر خواندیم و از آنجا که این شهید به مالک اشتر مقام رهبری موصوف بودند، در زمان تدوین کلیپ این قطعه واژه مالک اشتر که ادا می‌شد عکس شهید حاجی‌زاده نمایان می‌شد و وقتی این امر را متوجه شد، از ما گلایه کرد.
 
استمرار در دریافت رتبه‌های نخست جشنواره مالک اشتر از سوی نیروی هوافضای سپاه و همچنین عنوان‌داری بیشترین تعداد حافظان قرآن در میان یگان‌های سپاه از جمله دیگر دستاوردهای این نیرو بود که به مدد و البته پیگیری‌های شهید‌ حاجی‌زاده به وقوع پیوست؛ این مطالب را فرد دیگری در این دیدار بازگو کرد که شهید حاجی‌زاده با اجرای طرح «سابقون» در نیروی هوافضای سپاه در میان نیروهای نظامی و انتظامی کشور طلایه‌دار نهضت حفظ قرآن بود و هر ساله بیشترین آمار حافظان قرآن از این نیرو گزارش می‌شد. 
 
اما سردار شهید حاجی‌زاده در راستای عمل به آنچه وظیفه قرآنی خود می‌دانست بر قرائت قرآن به همراه ترجمه به منظور فهم بهتر و بیشتر فرامین الهی نیز تأکید داشت. همسر این شهید در این دیدار با اشاره به اصرار وی به این امر گفت که به همه اعضای خانواده علاوه بر خواندن قرآن تدبر و فهم آیات را نیز توصیه می‌کرد. خود او نیز قرآن را به همین شیوه در خانه تلاوت می‌کرد و مصحفی همیشه همراه خود داشت که علاوه بر متن آیات، ترجمه و تفسیر نیز در آن قید شده بود. این مصحف که شهید حاجی‌زاده با آن انس و الفتی دیرین داشت، در جریان جنگ اخیر صدمه دیده که من قصد دارم آن را پس از ترمیم جلد و برخی از صفحات در نخستین دیداری که به محضر مقام معظم رهبری نائل خواهم شد، تقدیم ایشان کنم.
 
همسر شهید حاجی‌زاده به دیدارهای گاه و بیگاه او با مقام معظم رهبری اشاره کرد و در ادامه خاطرنشان کرد که معمولاً به این واسطه به حال او غبطه می‌خوردیم و هر زمان که این اتفاق می‌افتاد از او می‌خواستیم تا سلام ما را به ایشان برساند یا نکته‌ای در نظر داشتیم که مطرح کرده و از او درخواست کرده تا آن را با حضرت آقا در میان بگذارد. غالباً واکنش او در برابر بیان این حرف این بود که مشغله ایشان زیاد است و نباید وقتشان را با موارد متفرقه گرفت. با این حال ولی یک بار خواست ما را قبول کرد. آن هم به این دلیل که مسئله به قرآن مربوط می‌شد. 
 
وی ادامه داد: نوه‌ ما تازه تعدادی از سوره‌های قرآن را حفظ کرده بود و لذا از پدربزرگ خود خواست این نکته را به خدمت رهبر عزیز اطلاع دهد و مصحفی را هم که موفق به حفظ قرآن از روی آن شده است به ایشان همراه با نامه‌ای که نوشته بود هدیه کند. این سردار شهید به قدری از این اتفاق خوشحال شد که بدون هیچ حرفی پذیرفت. حضرت آقا در صفحه ابتدایی قرآن پاسخ نامه او را داده بودند. این نامه از سوی خود سردار شهید، قاب گرفته شده و در روز جشن تولد نوه‌مان به او هدیه شد. او سر از پا نمی‌شناخت که رهبر انقلاب جواب نامه‌اش را داده است. 
 
دغدغه قرآنی یک فرمانده به موازات مسئولیت‌های سنگین نظامی او
 
اما این گزارش حاکی است، دیگر چهره‌های قرآنی که در این دیدار به ایراد سخن پرداختند، محمدعلی خواجه‌پیری و دیگری ولی یاراحمدی دو تن از پیشکسوتان و اساتید قرآنی بودند. خواجه‌پیری، ترور شخصیتی مردان بزرگ را از جمله توطئه‌های دشمن پیش از ترور فیزیکی آنها دانست و گفت: شهید بهشتی، قربانی بزرگ چنین توطئه شومی بود و پیش از شهادت مظلومانه‌شان، همه آنهایی که به خاطر دارند، شاهد این اتفاق بودند که چه نسبت‌های ناروایی به او روا داشته می‌شد.
 
وی ادامه داد: شهید حاجی‌زاده نیز مصداق بارز این اتفاق است. در جریان سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی با وجود آنکه ماهیت این رویداد حفاظتی و امنیتی بود و اساساً پرواز آن هواپیما در شرایط اضطراری نباید به انجام می‌رسید و پدافند براساس دستورالعمل دفاعی اقدام به انجام آن کار براساس وظیفه کرده بود، اما جو حاکم براساس سم‌پاشی دشمن به نحوی پیش رفت که شهید حاجی‌زاده برای اینکه موضوع بیش از این مصالح نظام را هدف قرار ندهد، یک تنه به میدان آمد و همه مسئولیت آن واقعه را به گردن گرفت به مصداق یک سرباز وفادار به نظام و ولایت این کار او موجب شد تا دیگر کس یا کسانی که می‌خواستند به این واسطه به اهداف شوم خود برسند، سر جایشان بنشینند.
 
و اما ولی یاراحمدی پیشکسوت قرآنی نیز در سخنان کوتاهی با اشاره به فیضی و ثوابی که خانواده شهید از مجاهدت و در نهایت مرگ او در راه خدا می‌برد، سخن به میان آورد که به این واسطه ایشان نیز از اجر و ثواب مجاهدت و شهادت او نیز بی‌بهره نخواهند بود. 
 
همچنین ذکر مصیبت و روضه‌خوانی به مناسبت سالروز شهادت حضرت زهرا(س) و تلاوت قرآن از سوی حمیدرضا احمدی‌وفا؛ قاری بین‌المللی از جمله دیگر بخش‌های این برنامه دیدار بود.  
انتهای پیام
خبرنگار:
امیر سجاد دبیریان
captcha